Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se vydává za zeď. Tyrion se setkává s Jaimem a Cersei oznamuje Jaimemu novinku. (KajusaK)

Recenze (47)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vesmírný pašerák Han Solo musí při pohledu na svého kolegu Davose zblednout závistí, jelikož všechny postavy ze sedmé řady Game of Thrones se dokáží přemisťovat hyperprostorem bez pomoci jakékoliv sofistikované technologie. Stačí pouhé lusknutí prstu a naši superhrdinové se okamžitě transportují z jednoho konce kontinentu na druhý. Původ těchto superschopností bohužel zůstává divákovi zcela utajen a kdo by čekal, že epizoda Eastwatch konečně nabídne nějaké uspokojivé vysvětlení, ten by se šeredně mýlil. Zázračných schopností naopak přibývá geometrickou řadou a blížící se mistrovství Westeros v potápění už tak zná hlavního favorita na vítězství. Bronn bude k neporažení, jelikož těží ze svých implantovaných žáber. Koneckonců obrněného Jaimeho dokázal pod vodní hladinou dotáhnout až téměř k hranicím Králova přístaviště. Aby však scénáristé nemuseli bez přestání poslouchat diváckou kritiku o degradování seriálu na bezduchou akci, vzpomněli si konečně po šesti dílech i na jeho nejchytřejší postavu. Malíček sice při poflakování na Zimohradě poněkud zhloupnul, ale přesto jeho hra na schovávanou nabídla alespoň určitý vzruch. Jinak se i přes všechna ta znovushledání jednalo o emocionálně plochou epizodu, kde o smysluplném ději vůbec nemůže být řeč. Finální koncept výpravy sedmi statečných na nemrtvého již vyloženě křičí scénáristickým zoufalstvím. Weiss s Benioffem oblažili diváka jednoznačně nejhorší epizodou v rámci celé historie Game of Thrones a já se více než děsím přicházejících vichrů zimy, které mohou následující sérii zcela reálně odfouknout do černých čísel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá konverzačka, díky níž ale mají možnost sdružovat se velmi zajímavé skupiny oblíbených hrdinů, které dohromady budou velmi pravděpodobně tvořit působivé tandemy vstupujíc do finálního vyvrcholení sedmé série. Utíká to trochu pomaleji než obvykle, ale příprava je OK. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialogy, samé dialogy a jedno hlazení kokošného žvíížátka. A přesto je to jeden z nejsilnějších dílů seriálu a dokonale uvozuje k něčemu většímu, co se bude odehrávat mezi sněhem na severu. Nebo Snehěm? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečný fanoušek si každý díl užije jen proto, že je se svými oblíbenými postavami. Takže přesvědčit někoho, aby pokleknul, není tak těžké, když máte za zády draka. Bratři se po letech sešli, ale do náruče si nepadli. Přesto snad mělo jejich setkání význam. Sam pochopil, že nelze po zbytek života jen číst o těch, co vykonali dobré skutky. Sníh se skamarádil s drakem. Arya si zahrála s Malíčkem na špiony, což bylo asi nejnapínavější z celé epizody. Cesta na sever se již nedá odkládat. Těm, co mluví o jakési teleportaci postav, doporučuji přečíst stávajích pět dílů od Martina, jelikož on píše stejným způsobem. Tak snad pochopí. Já naopak nepochopím ty, co byli znechuceni předchozími čtyřmi epizodami a sledují pátou, aby byli znechuceni znovu. Ať žijí intriky! Tenhle díl měl opět skvělý náboj! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po troch akciou nabitých epizódach muselo prísť upokojenie a aj prišlo, asi v podobe dosiaľ najslabšej epizódy série. Neznamená to však, že nemá svoje opodstatnenie, dej sa vpred hýbe, i keď pomalšie. V rámci celku celej série pôjde stále o podstatný diel do skladačky, ale ako samostatnú časť ju hodnotím iba mierne nadpriemerne. Treba však dať za pravdu užívateľom kritizujúcim rýchly presun postáv z miesta na miesto, vo Východnej hliadke tento nedostatok dosť bije do očí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Před každým dílem si říkám, že teď už přeci musí něco přijít. Dílů do konce seriálu už moc nezbývá. Tvůrci mě tedy odkladem vždy dost zaskočí. Stále se připravuje půda pro něco velkého. I přestože nedošlo k zásadním zvratům, tak tato epizoda přinesla divákům rozhodně dostatek zajímavých podnětů. Džejmímu se podařilo opět obtěžkat svoji sestru i přes její dočasně odpudivý zevnějšek. Veslař Gendry konečně dovesloval do cíle a přidal se do neskutečně napráskané skupinky, která se vydala na odchyt bílých chodců, kteří si to vycházkovým tempem štrádují ke zdi. Nezbývá mi tedy doufat v nic jiného, než že za týden vypukne ta pravá ořechová akce a exploduje mi srdíčko diváckou rozkoší. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne! Vážně? Už jsem ani nedoufal v záchranu jednorukého bandity, ale zadařilo se i přes plnou plátovou. To bylo ale příjemné překvapení. Zjistil jsem, že jsem až příliš velký rýpal, ale nejde mi do hlavy, kde vzali Lannisterové azbest na výrobu praporců. Chápu, že tvůrci chtěli, aby i největší tupec pochopil, čí armáda přišla skrz dračí oheň o zásoby, ale fakt mám věřit, že dřevo a maso shořelo, zatímco plátno ne? Gilly mě jediná dokázala překvapit, mrška jedna sečtělá, doposud jsem si myslel, že je Jon bastard Targaryenů, teď už je jasné, že je legitimní, no není to úža? ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejdůležitější epizoda celé série - nahodilo se hned několik vysvětlujících udiček, z nichž největší bomba je bezesporu: "Co je to annulment? Nějakýho Raggera." / I've grown used to him. / Don't you ever betray me again. / They're not beasts to me. | Jasný rozestavění figurek pro dvojdílný finále sezóny. P.S. Psychorovo teleportování mě baví. Fascinuje me, že tak inteligentní a nevyhulený mozek nedokáže pochopit princip vyprávění tohohle příběhu. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, ve kterém se toho příliš neděje, přesto je nesmírně důležitý, neboť rozkrývá další průběh postupu děje a nenápadně potvrzuje zatím ještě neznámé pravdy (a zrovna Gilly?). Absence G.R.R.M. je znát a seriál se ubírá trochu jiným směrem, ovšem nečekal jsem tak skvělou dialogovou epizodu, kterou byli David a David schopni napsat.. Nadcházející (pravděpodobně dvoudílné) finále si zaslouží svou dávku velkoleposti. Malíček rozehrál opravdu zajímavou hru, jsem natěšenej, kam až zajde. PS: Bronn je nejen zdatnej šermíř, ale také skvělý plavec a potápěč s větší silou než jakou oplývá The Mountain. PSS: Tarly(s) celkem zklamání. PSSS: Konečně dovesloval. PSSSS: Proč nemá Tormund rád Joraha, když mu (teda nevím o tom, že by ano) nevadila Lyanna. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slabá epizoda, která mě zklamala asi nejvíce za poslední nejen dvě sezony. Uvažuji a přemýšlím, kdy jsem se u dílu GoT nudil více. Postavy se přemisťují z místa na místo teleportem a už mě to začíná trochu srát... Uvidíme, jak toto hyperrychlé ukončování příběhu bude fungovat dál. ...65% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu nevím jak hodnotit. Poslední dvěma epizodám bych dala jednu hvězdičku, oproti prvním sériím je to propad až takřka do odpadních vod. Jenže seriál pořád sleduji a pořád mě více méně jakš takš baví, i když i o tom by se už také dalo polemizovat. Bojím se, aby se Hra o trůny nezvrhla v sebeparodii. Nebudu vypisovat nelogičnosti, které se vynořují jak se scénáristům zrovna hodí, jenom bych spoilerova a většina diváků si to stejně nějak osobitě zdůvodní. - Nebojím se o mnohé postavy, protože vím, že jsou tací, co zajisté přežijí žár ohně, sebedelší pobyt pod vodou a každý meč na ně namířený bude mířit zaručeně vedle.Nebudu už řešit to, že některé postavy z kraje sedmé řady se nám náhle vypařily do ztracena, však oni náhle zase někdy spadnou rovnou odněkud z nebes. Možná, když se tvůrcům zachce.- Takže závěrem: když přistoupím na to, že koukám prostě na nesmysl, co šel řádově dost dolů, na seriál, co byl kdysi Top a teď je na podstatně nižší úrovni a nebudu ty dvě kvalitativní dimenze srovnávat, můžu dát s klidem tři hvězdy, jen to fikne. Prostě přistupuji na hru, v níž už nejde o trůny, ale hru o to, co ještě snesou skalní fanoušci seriálu. A jak se zdá, my toho sneseme hodně. Koneckonců, furt lepší než nějaká ta Esmeralda, ne? ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě výborný díl, přinesl opět něco zajímavého. Začíná to dokonce vypadat, že seriál spěje ke svému konci. No uvidíme, jak se to vyvine dál, protože tato epizoda přinesla spoustu možností, jak jít dál. Ale určitě se něco zvrtne. Vždycky se něco zvrtnout. Musí se něco zvrtnout, chce to smrt nějaké z hlavních protagonistů. Prostě jen tak. Aby to bylo zajímavé. ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Jamie si pár kilometrů zaplaval v BRNĚNÍ!!!! Jon si ochočí draka a Daenerys zařve "drakarys" a myslí si, že ji budou všichni milovat. Když se hraje o trůny, jde holt logika stranou. Ehm, logika..., co to vlastně je? Hádám, že tohle slovo na Severu, v Západozemí a v širokém okolí vůbec neznají. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl této série. Žádná prvoplánová akce, stupidních scén málo (zdravím trapné pány Bronna a Jaimeho) a setkání s málem zapomenutými postavami. Gendry s Davosem a Tyrionem na pláži v Králově přístavišti a setkání Jona a Gendryho patřilo k nejlepším scénám za minimálně poslední dvě sezóny, přinejmenším alespoň proto, že odkazovalo na skvělou první sérii, kde ještě nebylo prakticky co seriálu vytýkat. Dany a Jorah potěšili, absence kohokoli od Greyjoyů potěšila taktéž, bohužel tam stále otravuje Carsei, ale snad ne na dlouho. Asi jsem si už navykla a částečně otupěla vůči D and D psaní, kdy se postavy pohybují neskutečně rychle jak po souši, tak po moři a všechny se spolu pořád setkávají a pak loučí; a nebo se v GoT světě dějí úplné nesmysly - např. nikdo nehlídá pláž Králova přístaviště nebo dva chlapi v těžkým brnění v pohodě vyplavou na hladinu jezera místo, aby se utopili, ale na poměry dílů po čtvrté sérii, kdy seriál upadl do chaosu (přičemž chaos v tomto případě rozhodně není žebříkem :o), je to rozhodně jeden z lepších dílů GoT. Proto hodnotím 3,5*. ()

Reklama

Reklama