Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se skupinou uvízne za zdí a volá Daenerys o pomoc. Arya se Sansou jsou v rozporu. (KajusaK)

Recenze (100)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K zármutku všech fanoušků Martinovy geniální předlohy je nutno konstatovat, že se seriálová adaptace od poloviny šesté série začala transformovat v obyčejnou Hru pro blbce. Tuto epizodu se mi podařilo zhlédnout v té nejvyšší obrazové kvalitě, díky čemuž jsem si mohl povšimnout tropických teplot, které s přicházející zimou na severu za Zdí překvapivě panují. Jak jinak si vysvětlit, že se Jonovi a spol. vůbec nekouří od úst? Jestliže Benioff s Weissem vystudovali alespoň základní školu, nepochybně se museli dozvědět o existenci rosného bodu. Nebo se snad jedná o další z mnoha superschopností postav a nikdo z nich nemusí dýchat? Jedno je jisté - Westeros buduje olympijský tým a k potápěči Bronnovi se tak může přiřadit i maratonec Gendry, který se po odplutí z Dragonstone věnoval vytrvalostnímu sprintu ve sněhových bouřích. Ani jeden z těchto elitních sportovců však nemůže konkurovat jednoznačně nejlepšímu oštěpaři galaxie. O Night Kingovi nebylo v uplynulých sériích příliš slyšet a nyní víme proč. Stáhl se do ústrání za účelem tvrdého tréninku a jeho vypracovaná paže nyní dokáže hravě zastoupit obří římské balisty, jelikož vrhá oštěp do výšky několika stovek metrů. Chápu, že se chtěl sejmutím letícího Viseriona předvést před sličnými kostlivkami, ale přímo před sebou měl takřka nehybného Drogona s Daenerys na hřbetě. Proč si však situaci zjednodušovat? Což platí i opačně. Proč se Daenerys nepokusila spálit Night Kinga na uhel a raději vzala do zaječích? Abychom se dočkali osmé série. Scénář již od úvodu epizody opět nemá hlavu ani patu, což bohužel musíme považovat za signifikantní prvek sedmé série. Kdo například nasadil potopenému Viserionovi řetězy, jestliže si nemrtví s vodou absolutně netykají? Zkrátka jedna díra v logice za druhou. A mimochodem někdo se tady v komentáři k minulému dílu mohutně rozčiloval, že nic jako teleport neexistuje a mezi jednotlivými scénámi prý může ve skutečnosti uběhnout i celý uherský rok. Jak dlouho tedy čekal Jon za dané bezvýchodné situace na přílet Drogona? Dny, týdny či snad měsíce? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé finále s králem nemrtvých vs. draky. Jinak víceménně vyrovnaná epizoda, výhradně severská, kde snímání decberoucích přírodních scenérií překonává snad jen závěrečná bitva a za zmínku stojí i nezvykle velké množství humorných vsuvek narozdíl od předešlých dílů, což trochu odlehčuje hutnou a temnou atmosféru, avšak není úplně na škodu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsme si dali "re-watch" GOT (záměrně jsme vynechali osmou sérii, takovej teror bych si znovu nezpůsobila) a prostě musím vypíchnout tady tuhle epizodu, kde mi došlo, že se GOT začal srát už dlouho před osmou sérií a tohle je asi nejhorší epizoda, než ji trumfly všechny ty z osmé "burn in hell" série. Předně ten nápad, to musel vyplodit tak chorý mozek, že se člověku chce až brečet. Tyrion odsunem na Essos přišel o veškeré IQ. Ale co mě vytočilo doběla, to je prakticky vzorek toho, co charakterizuje celý scénaristický vývoj posledních sérií. Takže, naše partička neohrožených je obklíčena armádou bílých chodců na malý skalce v jezeru, jo. A chodci nemůžou přes vodu, super. Takže naši pardálové tam stojí a mrznou jim zadky a čekají, až Gendry přeběhne pár kontinentů a vyšle pomoc (WTF... WTF?!!!). Přijde ráno, chlapci přešlapují a dýchají si na ruce (to fakt stačí v zemi věčného ledu, aby člověk zůstal naživu? nehledě na to, že příchod bílých chodců, respektive jejich kápů, přinesl vždycky ještě větší mráz?). Jezero už postupně zamrzlo, ale chodci zatím jenom stojí a čumí (a kápové taky, voeeee, asi 100m od ostrůvku, to je takovej shit!!). A při psaní scény zřejmě mezi scénáristy dementy proběhl následující rozhovor: "jak dáme ty chodce do pohybu, až jezero zmrzne?" odpověď: "já nevim, to je fuk, ne? Necháme třeba Ohaře, ať po nich hází chvíli šutry a jak narazí na led, tak to těm chodcům dojde." EEE!!! Ohař, nejvíc cool postava Westerosu, nebyl nikdy idiot. A tohle by udělal jenom idiot. Jenom totální idiot by nedomyslel, že házením voe šutrů na led by chodcům mohlo dojít, že led již zmrznul. A touhle scénou to prostě pro mě domršili, to je tak neskutečně líný psaní. Stačilo by se zamyslet o minutu dýl a dal by se vymyslet milion způsobů, jak to udělat líp, ale ne, tohle fakt vyhrálo? R.I.P. kdysi nejlepšímu seriálu svojí doby. Za takový domršení fakt měli někoho zavřít. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Společenstvo prstenu dosáhlo svého cíle. Zuřivý medvěd a horda nemrtvých. Draci. A mezi tím nějaké to plánování a vyjasňování si názorů. Zahořklá Arya a zoufalá Sansa. Modré oko. Nechápu jen stálý pláč nad původní Martinovou předlohou. Už jsem se pomalu smířil s tím, že jeho finále si nepřečtu. Martin je lempl a já děkuji HBO, že se pokusilo rozjetý epos dotáhnout do konce za mistra, který nemá na psaní čas, jelikož má příliš mnoho aktivit. Ještě že S.King měl ke čtenářům větší zodpovědnost, když psal svoji Temnou věž. A to měl překážky v psaní nepoměrně větší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některých větších či menších děr v logice si nejde nevšimnout, ale kulervoucí velkolepé akční momenty je celkem snadno přebijí. A poslední scéna slibuje další velké věci... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ ste sa báli, že vzhľadom na pokojnejšiu piatu epizódu sa už akcie nedočkáme, tak proste ste sa mýlili. Predposledná časť je opäť akčná až na povalu a čo ma teší ešte viac, bojuje sa v zovretí ľadu a snehu a tie ľady budú aj praskať. Obkľúčenie trochu pripomenulo Spoločenstvo prsteňa v Morii, záverečná scéna záverečnú scénu z prvého Hobita, ale napríklad samotná bitka a problémy s praskaním ľadu zase Alexandra Nevského. Je tu skrátka pre každého niečo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Trvalo to sice mnohem déle než jsem očekával, ale konečně se bloncce podařilo dostat Joníka do postele. I když trošku neobvyklým způsobem. Prakticky celý díl se točil kolem vcelku nesmyslné výpravy dream týmu za zeď, který se dle očekávání ocitne ve zdánlivě bezvýchodné situaci. Naštěstí dráčci umí zažehnout raketový pohon a přispěchat včas na pomoc. Hrozně mi vadí neustálé dějové a časové skoky. Genrymu se konečně zužitkovaly naveslované kilometry, aby se předběhl ve sněžném běhu. Dost se mi líbil ledový drak v závěru. Něco takového mě absolutně nenapadlo. Seriál je vynikající v jednotlivých momentech, ale dějová linie jako celek je taková nemastná a neslaná. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok. Doteďka mě GoT bavilo a i když tato série začala ve velkém potírat fyzické zákony, tak jsem to zkousl. To, co předvedli ale tady, to je naprostý dno. Milion deus ex machine a jakmile se člověk přestal divit, jaký další voloviny scénář přináší, tak už začal nechtěně předvídat tu nadcházející. Ubohé a bezradné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda mě "nadchla" skvěle napsanými dialogy, až jsem měl chuť říct Jonovi s Jorahem, že jestli je teda ten meč volný, střelil bych ho na e- bay, o děsně "vtipné" vsuvce Ohař- Thormund už radši nic psát nebudu. Jinak byl ovšem pochod k pólu fakt zajímavý, dvakrát jsem měl dokonce dojem, že jsem zahlédl Roalda Amundsena, neunikla mi ani krásná vzpomínka tvůrců na prvního marathonského běžce. Zklamal mě Malíček, jeho intriky by zmátly snad už jen Dontose Rudého a drak měl fakt pech, že ho Král trefil přímo do motoru. Celou dobu jsem žil v totálním klamu, myslel jsem si, že na sever od Zdi mrzne neustále, ale teď už vím, že jezera zamrzají až při obklíčení (WTF?). Po vytažení draka z jezera mi to konečně došlo, Král je Lich King, jeho nemrtví jsou Pohroma (Scourge) a Hra o trůny se mění na World of Warcraft: Wrath of the Lich King. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrychlení cestování v sedmé řadě jsem původně vítal, ale čeho je moc, toho je moc... Takový pěkný seriál a on ho takhle zničí... Šmíráku šmírácká... Teď vážně, ve vší té honbě za velkolepostí se trochu vytrácí logika, celá ta výprava pro vzorek oživlé mrtvoly jenom proto, aby Cersei uvěřila, je jeden velký nesmysl... Mlátit se s řadovými mrtvými nemá smysl, když se jejich řady stále rozšiřují... A tak už jenom čekáme na velké spojení sil všech Starků s Targaryenovými... Škoda, čekal jsem určitě víc... Památnou větu "Kam se hrabe Martin, to se nedá srovnat" tady prostě scénáristům nikdo nepoví... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Dva dny po vypuštění pátého dílů "unikl" další díl a se spoustou spoilerů nešlo čekat do pondělí. 95 % dílu se odehrává na Severu, z toho více jak 80 % na sever od Zdi. Takový díl jsme už zažili, a ruku na srdce, Hardhome byl úchvatný, a to neměl k dispozici draky. Nevěřil bych, že mě GoTko opět nahlas rozesměje a opět za to mohl Tormund (kterému skvěle sekundoval Ohař a nepřítomná Brienne of Tarth). Ale k něčemu věcnému. Jon je z prominutím debil, když je schopný podniknout takovou kravinu. Naproti tomu jsem po dlouhé době pocítil obdiv a upřímné sympatie k Daenerys (Dany se jí prý nelíbí!), za to, jaký ryzí charakter dokázala ukázat. To co se děje na Zimohradu je věc druhá. Nevěřil bych, že je Littlefinger schopný zmanipulovat nejen Sansu, ale i Aryu, která pak naprosto zbytečně přímo i nepřímo vyhrožuje vražděním. Malíček po dlouhé době rozehrál svou hru, která mu zatím vychází. Co jsem se dočetl, poslední díl série by nemělo být typickým finále a mělo by spíše jen uvodit osmou sérii, jíž se nedočkáme dobrý rok. PS: i přes výborné scény, vtipné dialogy a Malíčkovu mindgame jde asi o nejslabší díl této série - na(ne)štěstí nedokážu být u GoTka zrovna 100% objektivní a snažím se vyrovnat hodnocení, které přispěje Psychor a jemu podobná individua. PSS: poprvé je znát špatný časoprostor - přeci jen zvládnout trojboj: běh(jezero-Zeď), havran(Zeď -Dragonstone), drak(Dragonstone-jezero) za cca den už docela do očí bije... u předchozích dílů osobně problém nevidím, neboť šlo o prosté posunutí děje, nikoliv portál, časovou smyčku či cestování časoprostorem. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budget investován do akce, měl být investován hlavně ale do scénáře. Jinak: Psychore, chápu, že chceš bejt novej verbal, ale to hulení tvýmu mozku neprospívá. Opravdu se v každém komentáři usvědčuješ sám z toho, jak jsi hloupý, a to už je - u tak jednoduše napsaného seriálu, jakým je sedmá řada GoT - co říct. Přesně pro vyhulené rádoby cool mozky dneska Benioff s Weissem ukázali, že Westeros má ukrutně rychlé havrany, kteří dokážou přeletět půl kontinentu přes noc a Daenerys má ukrutně rychlé draky, kteří dokážou za půlku dne ten kontinent přeletět taky. Jinak pro rádoby cool vyhulence je Murukův komentář jak dělaný, byť samozřejmě neobhajuje lacině napsaný scénář. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naděje některých kritičtějších diváků a doufání v to, že poslední dvě epizody nám vynahradí všechny slabší kousky série se nadobro rozplývají. Pořádně rozjet už se může jen poslední epizoda a to je z mého úhlu pohledu poněkud málo. Podle někoho je řešit logiku jednání postav a výstavbu celého děje zbytečné. Hlavně že se tam bude válčit s draky a zima se blíží. Bojové scény prý na pěknou fantasy stačí. Takže pořád je to naprosto úžasné? Ne, opravdu není. Píšu to už asi podruhé: mně tohle NESTAČÍ. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, tak se nám to stává čím dál tím víc přímočařejší, než to bylo do teď. Navíc jsme v tomto dílu viděli jenom sever. Mohli to zkusit proložit něčím z jihu. Bylo by to asi zajímavější. Jinak děj byl díky své přímočarosti docela předvídatelný, aspoň v části za zdí. To bylo něco, co jsem měl na tomhle seriálu rád, nepředvídatelnost. Je škoda, že se trocha vypařila. ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Jon si zaplaval v oceánu severnějším než je ten Severní ledový v kožíšku a vůbec ho to ochlupení nestáhlo dolů. Ale kdyby jen to, on když vylezl, dokonce ani nezmrzl. V kontextu tohoto už snad komentovat nesmyslnost celého dílu ani nemá cenu. ()

Reklama

Reklama