Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrtví pochodují směrem ke zdi, zatímco se dozvídáme pravdu o Jonovi a jeho původu. Cersei slibuje loajalitu severu a Arya se Sansou zpečetí spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se nám pěkně rozběhl. A vzniklo nám několik průšvihů, které se musí nějak vyžehlit a o tom asi až za rok. Možná ještě za dýl. Rozhodně poslední díl této série připravil zajímavé podhoubí pro poslední sérii. A ne, nemyslím si, že tohle byla nejlepší epizoda. Ale byla rozhodně dobrá, to ji nikdo nemůže upřít. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak finále sedmé řady se skutečně nepovedlo. Už velmi dlouho platí, že Hra o Trůny dávno není ten nejlepší seriálový zážitek. Teleportace postav v dílech předcházejících mě nějak moc neštvala, ale co bylo předvedeno tady je faaakt nuda. Nudné dialogy, naprosto předvídatelné chování postav a finále je sice epické, ale seriál jsem vždy sledoval kvůli dialogům, nikoli akci. Prostě takové to zív a meh... Pokud chtějí pokračovat v nastoleném stylu, tak hlavně, že to za rok skončí. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězdička je za Theona Greyjoye, druhá za Sansu a její soud na Zimohradu. To hodinové extempore s přesvědčováním Cersei byl jeden dlouhej nudnej trapas. Jo a už vidím Septona, který rozvede budoucího panovníka s manželkou, se kterou už má dvě děti, a sňatek s níž je navíc strategicky k nezaplacení, protože Martellové nikdy neměli cizí nadvládu příliš v lásce a takhle si je Targaryeni zavázali. Jop, a jako by to samo o sobě nestačilo, ještě k tomu se Jon jmenuje Aegon. Nejsem si jistá časovou posloupností, ale neupálil náhodou Aerys Targaryen Rickarda a Brandona Starkovi před tím, než si Rhaegar měl vzít Lyannu? To je jako v pohodě dát dokonce i vlastní jméno dítěti v souladu s tradicí rodu, co vám zavraždil členy vlastní rodiny? Pevně doufám, že si Bran "proklepne" i Gendryho, jeden nikdy neví, jestli se náhodou Robert Baratheon nedal s Cersei rozvést někde u odvrácené stěny bordelu a nevzal si Gendryho matku. Možná tu máme dalšího, ještě právoplatnějšího následníka Železného trůnu! :D No, nevadí. Hlavně, že zas byl incest. Brácha a ségra přestali být zajímaví, tak teď D and D najeli na tetu a synovce. Co k tomu dodat jiného, než už jsem psala u předchozích dílů? Scénáristi tápou, nevědí, co s dějem, co s postavama, v další sérii ale bude naštěstí pro ně už převážně jenom "rubačka", tam se alespoň nemusí psát dialogy a bude snadné zbavovat se lidí. Ničeho světoborného jsme svědky nebyli. PS: Nejlepší je sledovat pětihvězdičkáře, kteří neumí napsat ani jména hlavních postav správně. To o něčem vypovídá. :D ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nikdo nečekal, že sedmá řada seriálu Game of Thrones vyústí v jeho faktický pohřeb. Scénáristická dvojice vymáchala divákům hlavu v nekonečném oceánu hlouposti, na jehož slanou pachuť bude každý s hrůzou vzpomínat ještě po mnoho následujících měsíců. Avšak ve světle závěrečné epizody s názvem Dragon and the Wolf se všechny ty teleportační dovednosti postav a další nesčetné trhliny v logice jeví naprosto malichernými. Benioff s Weissem zde po celých 82 minut explicitně znásilňují Martinovu úchvatnou předlohu, aby jí v samotném závěru vpálili kulku přímo do zátylku. Do nejmenšího detailu propracovaná sága Song of Ice and Fire je již kompletně dopsaná, ale na základě dohody s HBO ji může Martin publikovat až po odvysílání osmé série. Poté se konečně slaboduchost televizní adaptace, která Martinův geniální autorský záměr zcela obrátila vzhůru nohama, odkryje v plné nahotě, a všichni konečně uzří pravdu: 1.) Jon je ve skutečnosti synem Eddarda a Lyanny. 2.) Jon zaduje na Joramunův roh a po zborcení Zdi si osedlá gigantického ledového draka, který dřímal uvnitř. 3.) Jon se stane králem Jiných a v epickém souboji o svět se střetne s jeho zhoubou v podobě Daenerys... Pro opravdového fanouška tohoto unikátního universa seriál skončil přesně v polovině šesté řady, kdy HBO odvolalo Martina z celého projektu. Sedmou sérii jsem sledoval ze setrvačnosti, ale té osmé již za současných okolností nehodlám věnovat sebemenší pozornost. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle herecky zahraná epizoda, především od Cersei, Tyriona a Jaimeho. Nebyla tam veliká bitva, ale bylo to sakra napínavé. A samotné finále, které mi připomíná Wotlk bylo asi nejlepší ukončení série za celou dobu seriálu, ačkoliv mnoho lidí se mnou nebude souhlasit. K samotné teleportaci postav, jak to tu někteří nazývají nemám větší výhrady, prostě je méně epizod, delší díly a tvůrci musí nějak směřovat ke konci. A k chybám v epizodě také nemám větší výhrady, narozdíl od předešlé epizody, kde night king by s jeho oštěpem mohl jít na olympiádu a řetězy koupili chodci asi v Baumaxu nebo nevím.. Jako hodnocení pro celou sérii dávám 5/5, protože si myslím, že ačkoliv některé epizody byly slabší a není to úplně čistých 5 jako například pro 4 sérii, která byla opravdu neuvěřitelná, tak se stále jedná o hodně vysokou laťku. A názor Psychora absolutně nechápu, sám jsem četl knihy, ale tohle napsat?..... Poté se konečně slaboduchost televizní adaptace, která Martinův geniální autorský záměr zcela obrátila vzhůru nohama, odkryje v plné nahotě, a všichni konečně uzří pravdu: 1.) Jon je ve skutečnosti synem Eddarda a Lyanny. 2.) Jon zaduje na Joramunův roh a po zborcení Zdi si osedlá gigantického ledového draka, který dřímal uvnitř. 3.) Jon se stane králem Jiných a v epickém souboji o svět se střetne s jeho zhoubou v podobě Daenerys... Myslí tohle opravdu vážně nebo má tajné informace z natáčení nebo fetuje? A odpad!? co to sakra je nechápu, špatnej vtip ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama