Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrtví pochodují směrem ke zdi, zatímco se dozvídáme pravdu o Jonovi a jeho původu. Cersei slibuje loajalitu severu a Arya se Sansou zpečetí spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Fugito odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dajte ľudom to čo chcú a epizóda má 90%, aj napriek tomu, že scénar je úplne oničom, moment prekvapenia tak predvídateľný a logické premýšľanie nad zápletkou tak nepotrebné (pretože posledná séria mi nedáva žiadnu logiku). Verím, že G.R.R. Martin postavu Johna premyslel trošku inak, pretože čakať 4 série na to, čo každý čakal, je trošku faux pas. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nikdo nečekal, že sedmá řada seriálu Game of Thrones vyústí v jeho faktický pohřeb. Scénáristická dvojice vymáchala divákům hlavu v nekonečném oceánu hlouposti, na jehož slanou pachuť bude každý s hrůzou vzpomínat ještě po mnoho následujících měsíců. Avšak ve světle závěrečné epizody s názvem Dragon and the Wolf se všechny ty teleportační dovednosti postav a další nesčetné trhliny v logice jeví naprosto malichernými. Benioff s Weissem zde po celých 82 minut explicitně znásilňují Martinovu úchvatnou předlohu, aby jí v samotném závěru vpálili kulku přímo do zátylku. Do nejmenšího detailu propracovaná sága Song of Ice and Fire je již kompletně dopsaná, ale na základě dohody s HBO ji může Martin publikovat až po odvysílání osmé série. Poté se konečně slaboduchost televizní adaptace, která Martinův geniální autorský záměr zcela obrátila vzhůru nohama, odkryje v plné nahotě, a všichni konečně uzří pravdu: 1.) Jon je ve skutečnosti synem Eddarda a Lyanny. 2.) Jon zaduje na Joramunův roh a po zborcení Zdi si osedlá gigantického ledového draka, který dřímal uvnitř. 3.) Jon se stane králem Jiných a v epickém souboji o svět se střetne s jeho zhoubou v podobě Daenerys... Pro opravdového fanouška tohoto unikátního universa seriál skončil přesně v polovině šesté řady, kdy HBO odvolalo Martina z celého projektu. Sedmou sérii jsem sledoval ze setrvačnosti, ale té osmé již za současných okolností nehodlám věnovat sebemenší pozornost. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se nám pěkně rozběhl. A vzniklo nám několik průšvihů, které se musí nějak vyžehlit a o tom asi až za rok. Možná ještě za dýl. Rozhodně poslední díl této série připravil zajímavé podhoubí pro poslední sérii. A ne, nemyslím si, že tohle byla nejlepší epizoda. Ale byla rozhodně dobrá, to ji nikdo nemůže upřít. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná velkolepá bitva se už nekoná, ale závěr korunuje skvěle vyvážený díl plný x dramatickým dialogových momentů i klíčových zvratů ve vývoji postav. Zajímavá změna, kdy jde spíše o razantní skoky kupředu v ději, než-li vykosení x hlavních postav. Výtečně natočené je především setkání dvou královen, na které se každý fanda těší snad od té chvíle, kde se postupě vynořují jejich siluety silných osobností a démonických vládkyň. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojnosť. Napriek tomu, že séria mala celkovo kolísavé tempo, finále jej rozhodne hanbu nespravilo. Dialógy už síce nie sú to, čo za čias, keď scenár mohol čerpať z knižnej predlohy, až sa miestami zdá, že to lepšie klape bez nich (scéna odchodu Jaimeho z Kings Landing s prvými vločkami pripomínajúcimi staré známe "Winter is coming" a podmanivou hudbou v pozadí bola asi to najpoetickejšie čo séria ponúkla), niekoľko prekvapení však predsalen tvorcovia ponúkli. Viac ako inokedy je posledná epizóda miesto záveru skôr navnadenie na poslednú sériu, ktorá to dúfajme všetko dôstojne uzavrie. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama