Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly svedly všechny relevantní postavy na Zimohrad a nechaly (je) důkladně pocítit nervózní ticho před bitvou s nemrtvými, ve výsledku sice tmavou, nepřehlednou a takticky pofiderní, přesto intenzivní a zmatkem na bojišti o to víc vtahující. Tryzna nad padlými pak neměla dlouhého trvání, protože se spěšně (= lehce uspěchaně) zamířilo do Králova přístaviště vyřídit si účty se zrádnou Cersei. Když jsem si už myslel, jak vše směřuje ke "šťastnému" konci, stalo se něco děsivě masakrálního, co mne zcela uzemnilo (a rozhodně k tomu nedošlo zčistajasna, náznaky se objevovaly dlouho předtím a jednání dotyčné vůbec nepovažuji za zkratkovité, natož z "prstu vycucané"). Finální, 73. epizoda pak v nostalgickém, hořkosladkém ladění pomalu, důsledně i důstojně uzavřela osudy přeživších, včetně nečekané volby nového krále. Co říct víc? Za mne naprostá spokojenost. Nenechal jsem si 8. sérii zkazit pozérskou vlnou neopodstatněného hejtu a vysloveně si ji užil, tvůrci (režie, výprava, triky, herci, scénář, hudba) mě dokázali překvapit, potěšit, šokovat i nadchnout a velkolepou 10letou cestu (prozatím) největšího seriálu všech dob zdárně uzavřeli (na těch 6* ale ne :-)). ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5-6/10. - Aaah bylo to zklamání, ale dalo se to zuby nehty zkousnout. Naprosté zahození budování postav po celých 7 sérií. Uplný kraviny a nelogičnosti. Scenérie co nedávají smysl a samotný zakončení hrůza i přesto, že mě dostalo a seděl sem s otevřenou hubou, kdy vidět prostřihy na každýho ze Starků ke konci série s Main Theme Hry o Trůny bylo famózní. Tento seriál neměl mezí od prvopočátky sice je overrated, ale konec si tu bídu zaslouží. Scénáristické duo ani nevědělo co vůbec s tou značkou dělá a Martin neměl ponětí co s tím udělali. Ach jo tak krásný seriál a takhle to domrvit. Hele sice zpracování nějaká režie, krásná hudba, efekty byly hezký. I ten konec docela vzhledem k těm postavám směřoval, ale spoustu postav zmuchlali a vyhodili do koše. Co k tomu dodat konec obrovský zklamání, ale celý tento seriál mi nikdo z hlavy nevymaže, protože tento nádherný seriál nemá mezí. Doufejme, že Martin dožije dopsání svých knih a budem si to moct projít z jinýho úhlu pohledu díky knihám, který i přes ten konec mám chutě číst. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria GoT je zrejme tou druhou najakčnejšou po siedmej. Čakajú nás dve monumentálne bitky, pričom o tej prvej akoby celý seriál mal byť, respektíve k nej smeroval. Je jasné, že intrigy už išli viac menej stranou a do popredia sa dostali nové, veľmi krehké spojenectvá so zámerom boja proti spoločnému nepriateľovi. Osmička má spád, končí podľa mňa logicky a emocionálne správne funguje, pričom tých záverov mohlo byť ale viacero a nemuseli by byť nutne horšie, možno niekedy aj lepšie. No a navyše minimálne pri posledných dvoch sériách zabúdate, že pozeráte seriál, ktorý má nutne nižší priemerný rozpočet na minutáž než fantasy kino filmy, ide skutočne o veľkolepé potešenie pre oko. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sečteno podtrženo, osmá série mě zklamala. Původně jsem si myslel, že to budou první dvě epizody, ale ukázalo, že to jsou spíš ty poslední čtyři. Byť každá jednotlivá dává smysl, tak poskládány dohromady moc ne. Objevuje se až moc logických chyb. Spousta věcí ztratila návaznost s předchozími díly. Prostě tvůrci mohli dát mnohem víc záležet. Jenom teď doufám, že brzy vyjdou knihy, abych si spravil chuť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější show, co si může filmožrout naservírovat v televizi, dospěla ke svému nevyhnutelnému konci a zůstane po ní obří díra, kterou snad zaplní nadcházející spin-off(y). A její sledování mi opět přinášelo veškerou radost, ačkoliv tedy i tentokrát vidím mnoho nedostatků a jednu kritickou chybu. Osudy postav, které jsme celé ty roky sledovali, se nachýlily do svého konce (mnohdy bolestného) a mně se už dlouho nestalo, že bych u obrazovky ve tři ráno nehnul ani brvou přes celou hodinu a čtyřikrát dokonce přes 80 minut. Stejně jako u předchozích dvou sezón, jež se konečně oprostily od knih a naplno rozjely velkolepé a nečekané příběhové vizuální veletoče, je i zde silně cítit filmová řeč, tedy ono popkornové/blockbusterové, a v prvé řadě efektní a zjednodušované, řešení příběhových linií a jednotlivých scén, jež se plně podřizuje filmovému médiu a masám akcechtivých fanoušků, kteří se za ty roky postupně nabalili. A to se pánům showrunnerům Danovi a Davidovi bezpochyby povedlo, jelikož sledovanost byla opět rekordní. Nicméně nyní musím prozradit onu zásadní chybu, která mě vytrhávala ze sledování po celých 6 dílů. Bez ohledu na to, co slibotechna Martin o seriálu tvrdí, (nejen) finální řada měla mít minimálně těch klasických 10 dílů. Samozřejmě bych potřeboval klidně další tři čtyři čistě kecací sezóny, které bych si v nadcházejících letech vychutnával, ale to jsme již v říši snů. U 8. sezóny bylo zkrátka až příliš cítit ono uspěchávání, povinný sprint před koncem, mnohé linky, byť třeba došly k uspokojivému zakončení, nebyly dostatečně prokreslené a rozvětvené a (též) na úkor Cersei dostali největší prostor Jon, Arya, Tyrion a Dany. Což o to, jsou to populární postavy a každý díl navíc by stál pořádnou raketu, ale nebyly tu sliby o 90ti minutové stopáži pro většinu dílů? I přesto mě na GoT zkrátka nejvíc mrzí, že to celé končí, pro mnoho lidí navíc s velkou pachutí na jazyku. Za mě říkám, že téměř dvouleté čekání se vyplatilo, takhle trikově vypulírovaný a drahý seriál tu zas nějakou dobu nebude. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • George R.R. Martin se vyjádřil k poslední řadě takto: „Nečetl jsem scénář k poslední sérii a ani jsem nemohl navštívit natáčení, protože jsem se věnoval pracím na „Vichrech zimy“. O pár věcech, které tam budou, vím, nicméně spousta příběhů vedlejších postav bude v seriálu zakončena naprosto jinak než v knize. Seriál a knihy tak skončí v několika důležitých bodech rozdílně.“
    (Geralt z Rivie)
  • Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera, se před čtením scénářů jednotlivých epizod vždy nejprve podíval na konec, aby zjistil, zda jeho postava přežije. U poslední série to nedokázal a tento rituál porušil. (BROKEN_)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama