Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

pop.z.pop

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dvakrát jsem si to pustil a dvakrát jsem u toho usnul :/ všichni jsou tam jak ze zpomaleného filmu, chodí pomalu, mluví pomalu, tváří se pomalu, je to fakt divné :/ kulisy taky nic moc, ten falešný sníh a mráz je o ničem, strašně jde vidět, že je to celé ateliérovka. draci chvilku letěli, ovšem bez jediného nápadu a dramatu, jeden drcl do stromu, nic víc....a pak už nevím...no zkusím to ještě jednou ()

honza.ch 

všechny recenze uživatele

Popravdě netuším, proč se na tento díl snáší taková vlna nespokojenosti. Spousta z vás si stěžuje, že to bylo sentimentální, že se řešila jen opětovná setkání atd. Dokážete si ale naopak představit to, že některé postavy by naprosto přešly to, že se potkaly po tolika letech? Na druhou stranu ty dialogy nemůžou být nekonečné, samozřejmě, že si mají všichni co říct, ale když mají v zádech armádu mrtvých, tak některé věci asi můžou počkat... Mně osobně se díl moc líbil, otevřel spoustu nových otázek, ukázalo se, že nějaká spojenectví a vztahy, které se zdály být pevné, až tak pevné být nemusí. Osobně jsem zvědavý třeba i na Bronna. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu, jeden z mejch nejoblíbenějších seriálů (ano i přesto, že posledních pár sérií nedosahovalo takový kvalitky) se blíží k velkolepýmu završení (teda doufám, protože mám celkem nahnáno v trenclích ze sladkýho konce typu Daenerys s Jonem na trůně). I když nepatřím mezi ultra fandy GoTka, který vstávali ve 4 ráno, aby viděli nejnovější počin, co nejdřív (spánek souboj s GoTkem jednoznačně vyhrál) hned při první příležitosti jsem na něj vlítla a zkoukla na první zátah. Tak a teď se konečně dostávám k hodnocení dílu. Musím říct, že mě první díl ze začátku moc nenadchnul a už jsem si říkala, jestli koukám na správnej seroš. První polovina se většinou skládala totiž z nezáživnejch keců a sladkejch momentů Daenerys a Jona. Naštěstí ve druhý polovině už se to trochu rozjelo a konec byl skvělý završení (řekla bych, že konec - hlavně setkání Jamieho s Branem byla nejlepší scéna, která zvedla moje hodnocení o hvězdu výš). Ocenila bych ještě kdyby objasnili, jak se povedlo Theonovi zachránit jeho sestru (takhle lehký to snad bejt nemohlo ne?) a jaktože nikomu z přihlížejících letu Jona na drakovi nedošlo, že je Targaryen, když jenom Targaryeni měli schopnost lítat na dracích. V tomhle díle mi docela chybělo i nějaký to pořádný drama (hlavně ta první polovina) a nějaký ty emoce (u znovusetkání Starků - hlavně u Aryi a Jona to spíš vypadalo jako kdyby se neviděli pár hodin než přes nějakejch 5 let). Musím ale vyzdvihnout úžasný záběry na krajinu apod. třeba u scén s draky, který působí úchvatně. Každopádně jsem zvědavá, jak se to vyvine dál a budu dál doufat v hořkej konec. :) ()

Serjoza

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY Částečně jsem spokojený, částečně v obavách. Smířil jsem se s novým směrem, kterým se seriál po odchodu GRRM vydal, aby ho bylo možné vůbec dokončit. Abychom mohli sledovat nekonečně se protkávající osudy stovek postav v tomhle fiktivním světě, musíme počkat, až starý génius dopíše Vichry a snad i Sen a zatím si "vystačit" s velkolepostí seriálu. První epizoda připravila půdu pro dalších 5 dílů, od kterých očekávám velkolepou akci a SNAD smysluplné a uspokojivé zakončení dlouhého děje (uspokojivé nerovná se s dobrým koncem). Vadí mi logické přešlapy: O "maličkostech", jako že armáda musí jíst, Jon samozřejmě ví, proč něčím takovým musí argumentovat Sansa? - No jistě, přece aby se ukázalo, že ona je ta nejchytřejší, až nakonec ten trůn z mečů dostane. ... Proč Tyrionovi ani Varysovi není zřejmý Jonův původ po tom, co ho vidí letět na drakovi? - V knize se z Tyriona od otcovy vraždy stává nihilista a opilec, v seriálu jen pitomec s jediným ustaraným výrazem. ... Přijde mi až příznačné, že Euron udělal svou první chybu zrovna ve stejnou dobu, co se přiblížil Theon s několika trhany. ... Nebýt těchto a dalších absurdit, neváhal bych s plným hodnocením. Že se téměř celou dobu kec... pardon, konverzovalo, mi ani trochu nevadilo. Takový byl seriál od začátku. Tehdy se ale "pouze" přebírala mistrně napsaná předloha, s menšími či většími odklony, a k logickým obstrukcím nedocházelo zas až tak často. Obávám se, že pod vedením DD se dočkáme nejednoho překvapení a nelogického jednání i jeho vyústění, který v nás při závěrečné sumarizaci dojmů z tohoto jinak skvělého seriálu zanechá posmutnění nad tím, jak "málo" stačilo, aby výsledkem byla dokonalost. Velmi rád bych se ve své předpovědi mýlil. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama