Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč tady tolik lidí frflá, že se nic zásadního nestalo. V tomto duchu je celý seriál a ano, byla to spíš taková shledávací epizoda, kdy se cesty mnoha postav opět protnou. Navíc je zřejmé napětí, které by mělo gradovat postupně...kdyby to tak nebylo, hned by tady byly komenty, že je to uspěchané a zkratkovité. Sledujeme dějiny sice vymyšleného, ale celého světa. Ty se nedají obsáhnout jen fakty, ale je třeba nasát atmosféru a dát věci do kontextu. A právě to zvládají tvůrci velmi dobře... byť mě to "zdržování" občas taky štve. Nejsem nekritický fanda, ale po té dlouhé pauze jsem rád za každou minutu něčeho nového, co nás posouvá k poslední epizodě. Myslím, že si akce užijeme až, až. Tři armády, tři draci, několik adeptů na krále... . ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby táto zoznamovačka a stretávka všetkých so všetkými neobsahovala kinoscénu ako vycvičiť draka, znížim hodnotenie. Pre fanúšika príjemné, pre diváka, ktorý by sa na GoT pozrel prvýkrát v tejto epizóde, to bude prázdne a bez invencie, len s pár odhaleniami a motívmi pozdržanými do ďalších epizód. Zdržanlivé. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se asi dalo čekat, s blížícím se finále se dosud rozvětvené linie začínají sbíhat, aneb "všechny cesty vedou do Zimohradu". Jak se tak postupně schází všichni se všema na jednom místě, člověk si už pomalu přestává vybavovat, kdo vůbec se měl v předešlém ději šanci spolu setkat a kdo ne... Ale ještě to má docela spád i děj, takže za mě spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot záverečnej série začína tam, kde skončilo finále sedmičky. Armády sa schádzajú postupne na jednom mieste, aby to nebola nuda, tak tu máme krásne gýčovú jazdu na drakoch v úžasnej prírode. No a jedna z najdôležitejších postáv seriálu sa dozvedá pravdu o svojom pôvode. Úvodná časť dáva poznať, že máme očakávať veľkolepé veci a zrejme sa ich dočkáme. No a po dlhom čase sa stretávajú osoby, ktoré by sa v najlepšom prípade stretnúť vôbec nemuseli... ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

trosku to jde smerem romance - navic, az moc roztahle-, coz je velka skoda. Nebylo tam nic vylozene mega spatne, ale ani nic, co by nadchlo ci pobavilo. Citila jsem u toho jen pramalo emoci. Snad se to rozjede a nezklame. Jinak uplne se ztotoznuji s nazorem uzivatele jmenem PaTeXx (:"Od hodinové otvíráku osmé série jsem asi čekal víc, než nám tvůrci naservírovali, vzhledem k tomu, že epizod bude pouze šest.") ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)

Reklama

Reklama