Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Recenze (139)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám ztrácet naději - nejakčnější scéna je ta se svlékající se Maisie Williams, jinak jde o spoustu patetického řečnění. Budu se tvářit, že jsem to vůbec neviděl a současně budu věřit, že další díly vrátí aspoň trochu té úžasné atmosféry, která panovala na trůně celých 7 sezón. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakování, matka hlouposti (S08E02). Po zkušenostech s předchozím dílem jsem byl připraven takřka na vše. Od záplavy scén, které nepřinesou žádný pokrok v ději, přes lobotomické chování postav až po naprostý rozpad vnitřní logiky daného fikčního světa. Benioff s Weissem mě však znovu překvapili, čímž po hříchu nasadili své neschopnosti korunu. Tato dvojice scénáristických matlalů totiž natočila čistokrevný remake úvodní epizody - nekonečné tlachání nad pohárem vína. Kdyby je HBO uvedlo v opačném pořadí, nikdo by nepoznal rozdíl. Tohle má být ono velkolepé šestidílné finále, při kterém se bude divákovi tajit dech? Shame! Shame! Shame! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál nikdy po jednom či dvou ,,klidných" episodách neodsuzuji a nerozčiluji se na čsfd jako někteří, ale musím uznat, že druhá episoda bylo o trochu horší, než ta první. Přehodnocení po shlédnutí série: je nepochopitelné kolik scénáristé vyplýtvali času na první dvě episody. Po přehodnocení odebírám jednu hvězdu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě větší utužování vztahů a k tomu pár ikonických gest. Obava, že další díly budou pro diváky bolestivé, jelikož s takovou to dávkou sentimentu musí logicky nějaké postavy výhledově vyklidit pole. Příprava na bitvu a celkový layout silně připomíná Helms Deep Petera Jacksona. ()

Hild 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě jedna z nejlepších epizod celého seriálu a vůbec se za to nestydím. Hra o trůny nikdy nebyla o velkých bitvách, ty byly vždy spíše jako bonus. Tvůrci tento díl označili jako "love letters to characters" a já si to naprosto užila. Všichni víme, jaká epizoda bude následovat, takže jsem tuto epizodu brala zároveň jako jedno velké loučení. Emoce fungovaly na 100%. Že na podobné epizody už není čas? Já naopak tleskám tvůrcům, že ačkoliv mají jen 6 dílů ve finálové sérii, nechali si tuhle jednu epizodu naprosto dedikovanou postavám, aby se prohloubily emoce a dopad příštího nášupu byl tak o to větší. Schválně kolikrát jste během této epizody měli pocit, že danou postavu vidíte naposledy? A kolikrát jste si řekli, že to loučení bude těžké? Ten kdo říká, že tahle epizoda byla zbytečná a nesmyslná výplň, nikdy nebyl opravdový fanoušek Hry o trůny, nebo nikdy nepochopil, o čem to celé vlastně je. Jsem si navíc jistá, že tato a příští epizoda bude ve výsledku fungovat jako jeden velký epický film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přátelé i nepřátelé u jednoho stolu na Zimohradě. Víno teče proudem, zpívá se. Neočekávaný sex, pasování na rytíře, tajemství je vyřčeno a Nemrtví za humny. Po všech stránkách báječné. p.s. psychor je troll ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buď jsem najel na vlnu tvůrců (protože z podle mě mizerné první epizody si nic nepamatuju), nebo je tenhle předvečer "všech svatých a padlých" daleko lepší než úvod osmé řady. Neskutečně se těším jak to celé bude probíhat, když je takové obrovské očekávání. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To Ticho před bouří... nebo nádech před velikým skokem se může mnohým jevit dlouhý a nebo dokonce zbytečný. Myslím ale, že si ho všechny postavy zaslouží a přestože by se mohlo zdát, že první dva díly osmé série nudí a přešlapují na místě, pro mě jsou tyto díly perfektní příprava na to, že se bude umírat a že seriál jde do finále. Mimo jiné jsou perfektně natočené! Kamera, hudba a herecké výkony asi nemohou být lepší. Za mě Super a jasných 90% ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné "ticho před bouří". Pokud máte ty postavy skutečně rádi, užijete si každý dialog a hlavně skvělou atmosféru posledních společných chvil před blížící se osudovou apokalypsou. Něco takového (a v takové míře) jsem naposled zažil asi jen u Pána prstenů... "Všichni tu zemřeme. Ale aspoň zemřeme společně." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy pokračujú v konverzácii, pričom sa začína točiť okolo blížiacej sa smrti. Našťastie má Zimohrad svojskú atmosféru a ak sa na ňom odohráva celá epizóda, má to svoje čaro. Na druhú stranu sa ale po dvoch častiach poslednej série vnucuje otázka, prečo vôbec vznikla a tá siedma nemala obligátnych desať častí a dej sa neuzavrel. To si ale môžeme poriadne rozobrať až po definitívnom konci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Stále je mi záhadou, co většinu diváků na této sérii tolik sere. V mých očích se prozatím odehrává naprosto dle mých očekávání, a to co se týče děje i kvality. Mnoho "odborníků" si zde stěžuje na rozpad logiky. Osobně mi chování a počínání jednotlivých postav dává dokonalý smysl. Teď, když se svět lidí blíží do záhuby a stojí na prahu více než možného konce, tak se konečně projevují skutečné charaktery jednotlivých postav. Pozvolný úvod do děje a příprava na bitvu. Společné posezení u krbového ohýnku a společné vyčkávání na bitvu a užívání si pravděpodobně posledních chvílí mnoha postav (alespoň v to doufám, další epizoda si přímo žádá nějaká úmrtí a konečně také překvápka). Kdy jindy jsme během seriálu mohli vidět skoro všechny oblíbené a zajímavé postavy na jednom místě? Někdo vzpomíná na slavné chvíle hodny pamatování, někdo zase chce na poslední chvíli poznat všechny krásy života, například přijít o panenství. Scénka s Maisie Williams byla více než vtipná. Vzhledem k tomu, že kočka vypadá na nějakých 13 let, tak to celé mělo jakýsi zvláštní pedofilní nádech. Také mě pobavilo, kolik muselo dát tehdy práce se vůbec propracovat k nahému partnerovi přes mnoho vrstev těžko sundatelného oděvu. Zatím jsem spokojen a mile překvapen. Seriál se nese ve velmi příjemně ponuré atmosféře. Další epizoda už je zbarvena kapitalistickou modří, takže jsem z celého srdce zvědavý, jak se někomu mohlo podařit takovým způsobem doprasit dílo, které jsem osobně považoval za nedoprasitelné. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jedné z minulých sérií jsem si utopicky přál, aby postavy přestaly mezi sebou bojovat a sedly si k jednomu stolu. Dnes se to do značné míry splnilo. ■ P.S. Taky souhlasím, že psychor je troll. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé epizodě se akce smrskla prakticky na jednu defloraci, zbytek děje se omezil opět pouze na dialogy, což by mělo podle mého předchozího komentáře zajistit dílu tři hvězdičky, jenže... To "nenásilné a náhodné" setkávání se a následná "propracovaná" konverzace mi začaly lézt velmi rychle na nervy a Brienina pasovačka tomu nasadila korunu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle ze začátku říkala, že to vypadá slibně, dialogy konečně nebyly tak strašný a zdlouhavý a začaly dávat smysl, příběh se konečně trochu rozjel a rivalita Daenerys se Sansou mě začala docela bavit, ovšem pak přišla druhá půlka.. Co si budem povídat druhá půlka stála úplně za hovno. Dialogy ve druhý půlce byly napsaný jako pro béčkovej film. Posezení u krbu, kde se nakonec sešly skoro všechny důležitý vedlejší postavy nějakou záhadnou náhodou (a to myslím doslova, protože každejch asi 30 sekund přišla další postava a takhle to pokračovalo dokud jich nebylo asi 8, což mi přišlo jako totální sračka, protože kolik lidí by asi tak před bitvou napadlo jít k tomuhle konkrétnímu krbu?), patřilo právě k výše zmíněným dialogům z béčkovýho filmu. Tvůrci zřejmě potřebovali slibovanou největší bitvu v dějinách oddálit co nejvíc, tak tam nasrali tenhle skvost. A to jsem ještě ani nezmínila pasování Brien na rytíře, což byl snad nejvíc trapnej okamžik v tomhle díle. Co musím ještě zmínit je taky šukačka Aryii a Gendryho - celý GoT doufám, že k tomu nedojde a hádejte co.. k tomu se ještě přidá to Aryii otřesný nucený hraní (nutno podotknout, že její hraní je strašný jenom v osmý sérii, dřív mi přišlo, že je to docela solidní herečka). Poslední věc - feminismus v osmý sérii nezávratně stoupá (musím říkat víc?). Hodnocení: 5,5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ticho před bouří. Úplně ukázkové budování napětí před velkou bitvou, o kterém si můžou filmy (z pochopitelných důvodů) nechat jen zdát. Jedná velká rozlučka s vybroušenou výstavbou scén a bezchybným ozvučením. Emoce jedou naplno, smrt přichází. ()

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama