Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Recenze (358)

Forty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler : Keď night king oživí okolo johna mŕtvych tak sú aj za nim. Ako je možné že v ďalšej scéne sú za nim ledva dvaja a vždy chodia po jednom? Udržanie hlavných postáv sa v tomto seriáli nebralo prvé série plus 6ta odpálenie citadely, ale tu vlastne jediný prezivsi su hl. postavy a padajú skôr zbytočne postavy, ktoré nezasiahnu do emocii. 2 vyššie postavy logicky odpadli. Jedna pri záchrane, ktorá sa tam ako objavila? Druhá az príliš predvidatelna pri minulej časti. Boj slušný ale žeby prekonal filmové bitky tvrdím, že nie a nato, ze got uz v prvej časti lákalo na chodcov tak za takýto finiš by som ich nakopal. A chovanie postáv ani nevravím plus backstab arya no akože aj slepý by tam vedel ze ide... Sklamanie ohromne a hodnotenie okolo 90 ako aj pri endgame je pre neznalcov. ()

Cherubin 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se něco dělo!! A to tak, že celou hodinu a půl. Napětí, mráz po zádech, nečekané zvraty...Jak kdyby měla být odčiněna nudnost předchozích dvou dílů. Stejně jako u ostatních dílů GoT i tady bylo pár wtf momentů (knihovna) a možná trošku zbytečně dlouhé scény, ale to už tak k seriálu tak nějak patří :D A hejtrům tmavosti a chaosu doporučuji k přečtení komentář Gemyho :D ()

jezevec_

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdelší, nejdražší... ale zdaleka ne nejlepší. Na závěr pak zatím největší zklamání seriálu. Kde jsou dynamika a momenty překvapení z prvních řad? Nic nového, ničím nepřekvapí, předvídatelné. ()

Vasourek 

všechny recenze uživatele

Naprosto intenzivni, napinavy a luxusne natoceny, fakt jedna z nejlepsich bitevnich sekvenci, co se kdy natocila a nema srovnani v televizni tvorbe.. Akorat ten zaver tomu trochu uskodil, to co se tu buduje sedm serii a pak celou tuhle intenzivni bitvu, zakonci pomerne lacine.. A tvl, lidi, Long night.. proc si stezujete, ze je to tmavy, si to pustte v noci nebo si zatahnete zaluzky, demence tohle, furt rejpat a stezovat si a nikdy nebejt spokojenej, musite mit fakt smutnej zivot.. beztak ty nejvic nespokojeny si za HBO nikdy nezaplatili.. ()

Ufololog 

všechny recenze uživatele

Proč musí mít scénarsti tak brutální absenci logiky a zdravého rozumu..?! Pochopitelně,že jsme ve světě fantazie,ale reálná logika je použitelná a aplikovatelná i zde přece...Seriálová nejdelší bitva století ? Čumění do sklepa kde je zhasnuto by bylo přibližně stejný.Jestli ta bitva měla nějakýho velitele (kterej asi nebyl vidět),tak proč dělal všechno proto,aby měli co největší ztráty ?! Třeba když se jim konečně podařilo zapálit ohnivou bariéru a za ní (konečně) pěkně osvětlený mrtvouše,tak proč najednou nikdo nesměl použít luky a šípy ?!! Stačilo aby je jen namáčeli do hořlaviny a letící šíp už by se zapálil ohněm z bariéry,bylo by to efektní a za tu dobu štelování vyděšených ksichtů ze scénaristovy demence na kameru by jich sejmuli desetitisíce a vršící se bariéry z mrtvých mrtvol by tak vytvořili další obranně ochranný prvek na bojišti.Aspoň by jim tolik netáhlo do hradu z tý vánice,která se musela rozjet hned,sotva tam bylo něco díky ohni trošku vidět.Je jasný ,že bitva s nočním králem bude v noci,ale přidat tak 30% světla by neuškodilo.Takže si to rači pusťte v uplný tmě ve vysokým rozlišení a koukejte tak z jednoho metru,oslnění fakt nehrozí,bez obav. ()

Matej031 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobré, sice obránci Zimohradu vedli bitvu po taktické stránce jako banda mentálů popřípadě jako Francouzský generální štáb. Útok Dothraků byl vrchol stupidity a korunu tomu dala scéna Deus ex machina s Aryou a Nočním Králem. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě hvězdy za efekty, hudba, herce a všechen a komparz, zbytek, řeknu jen, i člověk co má nahráno 10 hodin v jákékoliv strategii by to vymyslel lépe, to co aria na konci provedla, se nedá nijak popsat ani odčinit : god is dead and we killed him! Edit: po přemýšlení, nekoukám na GoT kvůli efektům, jedna hvězda ()

funkyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nikdy nehodnotim epizody samostatne..ale tu musim...nic - opakujem -nic- podobne este na tv obrazovke ani priblizne -obsahovo, rezijne, hudobne nesvietilo../tuto hlavne netmavlo/ uplny vrchol produkcie a filmarstva!!! Ze mi nesedia niektore spravania obrancov, logika deja a miznuci nemrtvy okolo top sympatakov? ved riesime smradlavu, nechutnu, zakernu nelogicku goticku bitku s necitatelnym protivnikom a s nalozenymi vlastnymi gatami od smradu zo strachu...a ked padne slovo tak presne ako ma a kedy ma..odkazy a prepojenia ako francuzske vino ..vsetko co som ocakaval som dostal..hlavne ten strach a neklud ako z toho von pri famoznej hudbe..a vsetko klaplo a este sa aj ide dalej s otazkami a napatim.. to ze maju ludia sialene ocakavania? a vacsina ani nevie ake? malo mrtvych postav, velka tma, nelogickost deja....jeden bod, odpad? to Vas uz zachrani len navsteva Queen a Endgame a onanujte tam.. ja som pri Jorahovi vyronil o tonu viac slz ako pri Tonym a Freddiem dokopy...v kazdom pripade lutujem divakov, co su nespokojni..neviem si predstavit co este viac moze tv zabava s presahom ukazat /ano v kutiku dumam, co by nam priamo Martin tuto vyparatil, ale to je len utopia/ ()

Jarv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že bych byl vysloveně zklamán, ale rozhodně jsem čekal více obětí. Naopak mě velmi překvapila smrt Night Kinga zrovna rukou Aryi. Stejně tak přežití několika postav, které jsou na tom "nezdravě dobře". Doposud byli nemrtví tou hlavní ultimátní a nejsmrtonosnější hrozbou. Cersei rozhodně nebudí takový dojem (a ani jí není), proto jsem tak nějak počítal s tím, že oba tito nepřátelé nám vydrží až do konce. Z toho důvodu mi připadá odpravění Night Kinga poněkud brzké. Přesto 75%. Co mě však na nové sérii připadá zvláštní nejvíce, je fakt, že Cersei (a její spojenci) chyběla v obou posledních epizodách. Vzhledem k celkovému počtu dílů bych řekl, že taková postava by se rozhodně měla objevit ve všech dílech. ()

mjech odpad!

všechny recenze uživatele

Písně Ledu a Ohně, sága s tak propracovaným příběhem a charaktery postav ukončena takhle! Dva díly člověk musí trpět slaboduché dialogy, které nijak nedokreslují postavy či děj, ale jen natahují čas, a pak přijde tohle! Bitevní pole, na kterém se zcela všechno odvíjí naruby. Opravdu 20 postav odolá po celou dobu hordám mrtvých, když jim za 5 minut neodolaly všechny spojené armády? To si vážně na bitvu na Černovodě a v ní použitý divoký oheň vzpomenou až v kryptě, kdy jsou obklíčeni mrtvými? Němelo být použití divokého ohně součástí vyjednávání v Králově přístavišti? Skutěčně bylo potřeba Theona po to všem, čím si prošel, poslat tak hloupě na smrt? Doopravdy takhle trapně a iracionálně opouští příběh nejmocnější a nejdůležitější postava celé série – Noční Král?! ()

OConor 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!!......Nejslabší díl co jsem viděl. Nevim co na to napsat celej díl o ničem. Čekáte až zabijou nočního krále. Čus šlus ()

Declen 

všechny recenze uživatele

Jestli to mělo v divácích vyvolat zmar, zklamání, bídnou náladu a nasrání, co asi postavy v seriálu cítili, tak dobrá práce. Na konci mě napadlo, že to trvalo 2 roky, protože se autoři hádali s Martinem, že seriál musí být strašný, aby nekanibalizoval na prodeji knihy. Zbytečně tmavé i na velmi kvalitním zdroji. Chápu, že se nocí asi měla vykreslit atmosféra, ale prostě se to nepovedlo. Chvílemi jsem se i nudil a to se mi první dva kritizované díly líbili. Plné nesmyslů co prostě nemůžou mít vysvětlení, degradace nastavené laťky inteligence a rafinovanosti celé GoT, žádný zvrat, strašný střih. SPOILER: Ty nemrtvý v kobkách! Áááá. Ty Dothraki na začátku! Áááá. A dyť tam nikdo ani po Martinovsku neumřel! ()

KREI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mělo k pánu prstenů hodně daleko, nejenom že to mělo prkenej příběh, doprovázenej naprosto nelogickou bitvu... ale tentokrát selhala i kamera, koho proboha napadlo tohle dělat v takovém temnu? Snad tam dám tmavou čočku nebo něco jako v helmově žlebu! Ani na OLED televizi tohle nebylo přehledné... A když dělám televizní show tak musím předpokládám že většina lidí to neuvidí v kině a většina lidí nebude mít doma OLED... *********SPOILER********* 1) Bitva... Co proboha byl ten charge kavalerie???V pánu prstenů to byl charge kuli šílenému otci, ale kdo je tady ten šílený co ten charge nařídil??? Nelogické portování postav. Jak se sakra Jorah dostal k Dany??? Proc byl proboha příkop postavenej ZA a ne PRED armádou??? 2) Příběh.... 0 zvratů, všechno šlo podle plánu, nikdo zásadní neumřel, všichni maj pevně nasazené plot armor, takže nikdo nemůže umřít ani když kolem nich umírají tisíce. Nedozvěděli jsme se nic o white walkrech, ani o branovi, ani o lord of the light ani o ornamentech z mrtvol jak nám slibovali tvůrci. V jedné scéně zombie může slyšet kapky krve, ale najednou Arya projde armádou white walkers a zombie az k night kingovi??? A jak z toho teď ven? Necháme Cersei zabít víc postav než tak hypovanej Night King? Nebo je prostě necháme přežít??? Cekal sem hodně a nikdo se tomu nemůže divit, páč tohle bylo to co se hypovalo od pilotu a sama HBO poslední měsíc eště přihazovala do kotle, ale tohle bylo ploché až to nebylo hezké, fakt sem čekal že sem v těch katakombách aspoň podříznou Sansa a Tyrion, ale ani to nic? WHAT THE HELL??? ()

KyleReese 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to tu čtu, tak většina čekala nebo by si přála, aby zemřela alespoň polovina postav. Jenže proč by potom bylo těch osm sérií? Vždyť jsou tady ještě rodinné sváry, nedokončené seznamy, dluhy splatitelné jedině krví a souboj o sedm království. Tak je celkem jasné, že žádný z rodů nevymře po meči:-) No a, že noční král dopadl jak dopadl, díky jiné postavě než se všeobecné čekalo, je jen chyba diváků, kteří si vytvořili nejrrůznější teorie a ty jim prostě nevyšly. Když už jsem u nočního krále, tak k čemu všechno to dračí sklo, Valyrijská ocel a oheň, když on si, na rozdíl od předešlých sérií, z toho nic nedělá, opět stačí zvednout ruce a jedeme repete. Kam se hrabe Thanos!! Pokud jde o bitvu, tak není špatná, zejména s ohledem na noc a zasněženou krajinu, ale viděl jsem mnohem lepší. Naštěstí mně nikdy nebral hype, tak nevím co se o ní psalo a říkalo předem:-) Nejlépe z toho paradoxně vychází stealth pasáže z interiéru. George Martin je určitě v klidu, protože kluci televizní si jedou svoji linii a nesnaží se kopírovat jeho, což někoho vytáčí k nepříčetnosti a druhého nechává klidným a spokojeným. Kdo čekal, že tohle bude konečné "rozseknutí" seriálu, tak zatím jsme teprve v polovině sezóny a do konce je "daleko". Však ony ty postavy ještě umírat budou, žádný strach:-) ()

enoemis13

všechny recenze uživatele

Už v 2. epizóde keď Jon sa vymenoval za hlavného taktika bitky som sa zasmial, tak to je ten správny: prehral s Mancom zahránil ho Stannis, prehral s Ramseym, zachránil ho Malíček, keďže teraz sa asi ťažko dalo očakávať, že tam nabehne Euron so Cersei bolo už vopred jasné, že po taktickej stránke na tom budú živý biedne. Že na tom bude biedne aj všetko ostatné ... tú tmu a sneh by som bral, bolo by to nelogické aby Night King zaútočil cez deň len kvôli divákom, ale takto to bolo až príliš chaotické. Logika žiadna. Ako som už písal, Jon hlavným taktikom tak čakáte prúser, ale takto tupá nie je predsa ani tá jeho postava. Načo ničiť mŕtvych mečom ? (aj tak znova vstanú), načo poletovať s dráčikmi dookola? , načo posielať jazdu proti mŕtvym? načo vychádzať pred hradby? a na záver načo night king liezol dnu? ... Zásadne nehodnotím epizódy ani série len seriály ako celok ale toto hraničí s odpadom ... ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to bylo (jestli Tv ) ale většina bojů mi přišla strašně nepřehledná kvůli noci a vůbec jsem nepoznal, kde kdo umírá, takže jsem vždy viděl jen když zapálili oheň někde, nejvíc jsem tedy prožíval až téměř závěr dílu jo a občas se hlavní postavy chovali fakt hloupě. Nic méně od začátku jsem si přál aby Noční král vyhrál (Né že bych hrdinům nefandil, jen mi to přišlo realnější a mělo by to odvahu), furt nechápu od kud na něj Aria skočila. Jinak myslím si že přežil už pouze jeden drak ( Je zajímavé že Denerys by měla mít nejsilnějšího draka z těch tří co byly (podle knihy aspoň) a přesto nemrtvý drak byl daleko nebezpečnější). Každopádně to jak to dopadlo asi nečekal nikdo, záběr na Tyriona a Sansu jsem myslel že je to ten poslední a ono opět komerčně nic.. nemyslím si že by to bylo až takové zklamání, jediné zklamání je opravdu to jak to bylo ve výsledku snadné s nočním králem.... jsem zvědav co bude dál, ikdyž to co bude dál vlastně mě až tolik nezajímá když jsou nemrtví definitivně mrtví :D a ještě to bude roztahaný do dalších třech dílů. ()

Tom_17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, určitě si s tím dali práci, určitě to stálo spoustu peněz a spoustu času. Proto by mě zajímalo jak z toho mohla vzniknout, tak hloupá bitva?! Desetitisíce Dothraků byly sejmuti "mrtvými" během minuty, ale pár hlavních postav jim vcelku bez problému vzdoruje celou dobu, než se odnikud vynoří *spoiler * Arya a sejme Nočního krále. Jasně armáda Nočního krále vyčmuchá Tyriona se Sansou a dalšíma ve sklepeních ale Aryi si nikdo nevšimne, i když jim letí očividně nad hlavama a celou dobru řve. Jasně, že Jon sedí s draekm půlhodiny na hradbách a kouká jak to dopadne. Jasně, že Jon, který je v jedné scéně obklopen ze čtyř stran armádou, tak je v další pouze proti tak 20 mrtvým a jasně, že ho zachrání Daenerys s drakem, který šlehne ohněm metr před Jona, který oheň neřeší, protože naštěstí oheň působí jen tam, kam dopadá a žádné okolní teplo nevyzařuje. Jasně, že Daenerys si v klidu sedí s drakem na zemi a čeká až všichni přiběhnou a začnou jí draka žrát. Daenerys by měli okamžitě sebrat řidičák na draky protože není schopná je využívat ku prospěchu! Zima přicházela 8 a půl série až nakonec během jedné skončila - vážně povedený! Dva roky čekání na takovej paskvil. Za draky přidávám hvězdu! Za všechno ostatní strhávám tři. Bitvám z Pána prstenů to nešahá ani po kotníky! - 2 ** ()

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama