Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Recenze (358)

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Ač mám tento seriál ráda, tak největší bitvě v historii dávám 2 hvězdičky. Skoro celou dobu nebylo nic vidět, pouze až ke konci se trochu rozsvítilo. Moc jsem se na tento díl těšila a mám z něj jen rozporuplné dojmy... nevím, na co potřebovali Deanerys, když draci tam byli skoro zbyteční... Nočního krále stejně nakonec zabila Arya, jim se to nepodařilo... snad další díly budou lepší. ()

hugooo 

všechny recenze uživatele

Ako tak zábavná epizóda, teda pokiaľ budeme ignorovať fakt že všetky zúčastnení sa správajú ako dementi a hrozba budovaná od prvej scény, prvej časti seriálu, je odstránená nejakou malou teleportovacou kundou. ()

modrapapaja odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neuvěřitelný výsměch do tváří původních fanoušků (tj. knihy + 1. čtyři série). Tito fanoušci nastartovali kariéru patlala Davida Friedmana... eh, Benioffa (změnil si jméno) a on se jim plivl do ksichtu. Z Tyriona udělají dementa, co ho nenapadne, že mrtví v kryptách mohou oživnout. A navíc si tak udělají plot hole v plot hole s tím, že o 4 epizody dozadu nedokázal Wight rozbít ani dřevěnou krabici. To je skutečně útok na toho samotného herce, nutit ho ze své dřívější postavy dělat naprostého idiota. Ke zbytku se nemá smysl vyjadřovat. HBO si navíc ani neumí pohlídat nasvícení a jeho dopad na kvalitu streamu, tj. nedostatek odstínů šedi, to opravdu nastavení ani OLED obrazovka nevyřeší, jak tu zmiňovali nějací dmti. Jo, a všichni zapomněli na kometu. ()

TheAnimalOne 

všechny recenze uživatele

Právě na tento díl jsem čekal celé 2 roky a nakonec jsem se dočkal té nejhorší seriálové bitvy ve které vše postrádalo logiku a smysl. Předchozí dva "okecávací" díly jsem hodnotil velmi kladně, jelikož nás zřejmě měly připravit na krveprolití, které tu ještě nebylo. Opak je však pravdou a my se dočkali nejhoršího dílů Hry o trůny, který tu byl a zřejmě i bude. Ty dvě hvězdičky dávám opravdu z milosti, jelikož seriál zbožňuji, avšak tímto u mě klesl pekelně hluboko. ()

jozofero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow tak toto je neuveritelne... cim viac sa blizime ku koncu, tym odflaknutejsie to je. Tento jeden velky chaos plny nelogickosti, tato akoze velkolepa bitka zivych a mrtvych mala byt akoze to, na co sme 7 serii cakali? Arya na konci vyhrava doposial Cenu Najvacsieho Wtf Momentu celej GOT. ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolery! Při bitvě nebylo skoro nic vidět :D Musím se smát, jelikož se směji ze zoufalství. Po bitvě mi nějak neseděly jisté počty přeživších. Jak mohla přežít půlka neposkvrněných, když tam už jaksi na konci bitvy ani nikdo nebyl? x-D Ahhhhh. A to vyslání dothraků napřed.. Co to sakra bylo za strategický tah? Takovou blbost bych v životě neudělal. Jízdu bych dal do zálohy někam na bok a jak se mi nepřítel navalí na pěchotu, tak bych dothraky poslal to pročistit a odlehčit tak pěchotě, aby na ni nebyl takový nával. No, tady jedna velká nelogika začíná. ()

Sportsvv 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí celé osmé série musím říct že tenhle díl mi přijde, z celé kritizované série vůbec nejlepší. A protože mě celý seriál, až do 8 série bavil , jsem se rozhodl dát alespoň tomuto dílu, který mi přijde nejzajímavější slušné hodnocení. ()

Marcel25 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom tejto bitky nebolo ani tak to, že sa odohrávala v noci, ale to, že nebola, myslím si, dostatočne choreografke premyslená. To čomu teda chýbalo a to čo napríklad bitka bastardov v šiestej sérií mala, bola kreativita scén, strihu a kamery, ktorá tu však chýbala. Záver bitky mierne nelogický (pričom keby som chcel napísať viac, musel by som vyzradiť dej). To čo naopak funguje je primárne hudba a záverečné emócie pri snahe vytvoriť beznádej boja. ()

terez.coufal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Já nevím. Čekala jsem, že uvidím strhující bitvu, která bude vrcholem celého seriálu, ale... Z některých scén byly díky mlze a podivným zmateným závěrům jenom šmouhy, občas to, co se tam dělo nedávalo logiku. Paradoxně nejlepší část byla ke konci, kdy se všechno odehrávalo zpomaleně, což zvyšovalo napjatost a nervozitu z toho, jak to dopadne. ()

salamko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hordy nepřátel se hrnou přes hradby hlava nehlava, tedy  pokud jim ještě nějaká zbyla. Jak chcete porazit někoho kdo nespí, nejí, nic ho netrápí? No, SPOILER zde to zjistíte jak To porazit.  Totální nářez, až na ten pocit že je to takový celý uspěchaný. ()

Giorgione odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně největší a nejhorší podvod v seriálových dějinách nese název Dlouhá Noc. Odpad všech odpadů. Takže pozor, bude to spoiler za spoilerem. Nikdy nezapomenu tu bolest, kterou jsem cítil po shlédnutí tohoto snímku. Bylo mi, jako kdyby mi ti dva debilové po všech těch letech sledování jejich seriálu prostě vrazili kudlu do srdce. To jsem nikdy u ničeho nikdy nezažil. Tato epizoda zabila Hru o trůny jako seriál a to jedním z nejpodlejších a nejarogantnějších způsobů, jaký je vůbec myslitelný, po kterým by dotyční tvůrci už neměli mít právo nikdy nic natočit. Nejen, že zničili vlastní seriál, ale úplně zdiskreditovali a totálně znásilnili předlohu a celý svět, na kterém stavěli, takže každý, kdo po nich bude chtít něco natočit, bude ve velmi nevýhodné a nevděčné pozici. To jsem si tu tak vylil své fanouškovské srdce a nyní tedy k tomu, proč? White Walkers a způsob, jak se s nimi naložilo, je něco tak ostudného, trapného a debilního, že i Voldemort může jen blednout závistí. Stejně jako celou ságu Bradavické fantasy, i celý seriál se mluvilo o hrozbě ala Zima se blíží, aby nám nakonec tvůrci ukázali, co si o nás jako divácích myslí - nejspíš to, že jsme tupí jak dlažební kostky? U spousty lidí a dokonce i rádoby "chytrých" recenzentů, kteří se dobrovolně chopili role ze sebe dělat idioty lze říci, že se to tvůrcům podařilo. Nám ostatním, kteří narozdíl od nich skutečně používáme mozek zbyl akorát pocit, jak moc jsme byli podvedeni. Hrozba pro celé lidstvo, která jej měla v podstatě vymýtit z povrchu zemského... se vlastně celou dobu schovávala za zdí, protože měla strach z Arya Stark. Jo jasně, to dává smysl... Vůbec to, jak White Walkers vlastně ani nic neudělali a celou dobu sledujeme souboj casual nemrtvých, které jsou v každé druhé fantasy je rovněž úplně tristní. Kdejaký mudrc mluví o tom, že takhle blbá smrt Night Kinga dává smysl, protože podcenil své nepřátele... a jako jasně, když na mě jde hrozba pro celé lidstvo a mám hrad, stoupnu si před něj s celou svojí armádou, než abych využíval hradeb co mám k dispozici... jasně, to dává smysl a narozdíl od Night Kingova počínání jde o jednu z nejvíc rozumných strategií EVER a vůbec nejde o podcenění nepřítele :) A hle, najednou to nefunguje, jak je možné, že skoro všechny postavy seriálu největší bitvu všech dob přežili... já myslel, že Hra o trůny byla vždy o nečekaných úmrtích především našich nejvíce oblíbených postav... :) Tahle epizoda je seriálové znásilnění předlohy a všech fanoušků, kteří skutečně pochopili, o co šlo. Za odměnu jsme dostali seriálové PTSD zadarmo a ze Hry o trůny se stal definitivně král seriálového dna. Dumb and Dumber nejsou zdaleka jenom debilové, ale definitivně zmrdi, kteří prvně dovedně natočili seriál podle předlohy, aby pak, když nevěděli, co dál, se všemi vyjebali. ()

icanjan 

všechny recenze uživatele

Absolutně nerozumím nízkému hodnocení tohoto dílu. Pro mě je to bezkonkurenčně nejlepší díl z celé ságy Hry o trůny. Ta téměř absolutní beznaděj na začátku epizody byla hmatatelná. Když dohasla poslední pochodeň prvního útoku, říkal jsem si: „No ty krávo, oni snad fakt nechají všechny pochcípat a poslední díly budou už jen o vládě Bílých chodců.“ Nenechali, ale byl to nářez. Ale co bylo naprosto, naprosto, ale naprosto famózní byla hudba v posledních 15 minutách filmu. To bylo tak mrazivé, tak dech beroucí a s tím co se dělo v obraze úplně pohlcující. No a velké překvapení pro mě bylo, kdo zasadil rozhodující ránu. To jsem tedy nečekal. Vím, že zde nešetřím superlativy, ale jinak to nejde. Pár nesrovnalostí a scénáristických divností by se samozřejmě našlo, ale tenhle díl si prostě zaslouží plnou palbu bez rozmýšlení. ()

JarinDL7 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny ve které se máte oprávněně bát o každou postavu, která může kdykoli umřít, přišla s touhle epizodou, kde jsou všichni (až na pár postav) nesmrtelní. Nejvíc to jde vidět, když je Jon zcela obkopený nemrtvými a v další scéně někam zmizely nebo jak Sam brečel na zemi. Ve finále na nádvoří bojují už jen hlavní postavy proti stovkám, to se z nich staly Jediové nebo superhrdinové? Proč Dothrakové útočí do tmy? Ta scéna vznikla jenom protože jim přišlo cool, jak mizela ta světélka. Proč byla většina vojáků mimo hrad? Proč jsou katapulty úplně ve předu a jsou použity asi jen jednou? Noční král nemá souboj s Jonem. Proč ne, když poslední série jsou celé o fan servicu? Ani fan service nedokáží udělat správně. Jako třešničku Nočního krále sundá Arya. Téhle epizodě se povedla jen hudba. ()

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama