Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Recenze (358)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Z počátku to vypadalo na naprosto luxusní a úžasnou bitvu. Dlouho tato epizoda neměla ani tu nejmenší chybičku. Opravdu luxusní gradace napětí a hra s atmosférou, při čekání na střet, který diváci netrpělivě vyhlíželi 8 sérií. Naprosto všechno bylo správně a byla připravená ta nejlepší možná půda pro nejepičtější díl všech dob. Pak se ale postupně všechno začalo naprosto zbytečně srát a já konečně pochopil, čím tvůrci nasrali celé zástupy diváků. Mohou za to totální černé díry v logice a nekonečný strach odstranit ze světa některou ze zbylých postav. Vznikla epizoda, která je tou nejepičtější, co se týče efektů a válečné vřavy, ovšem s naprostou absencí jakéhokoli náznaku logiky. A tak jsem byl asi milionkrát svědkem toho, že některá z postav zůstala v obležení a v jeden moment se na ni hrnulo dohromady asi 40 zmrzlých nepřátel, načež následoval střih na jinou postavu a jakmile se po chvíli vrátila kamera na původní postavu, kterou každý rozumný divák pokládal za mrtvou, tak jsem s hrůzou zjistil, že to tato postava nějakým nevysvětlitelným způsobem přežila. Když něco takového uvidíte v jednom dílu asi 15x, tak si zatraceně rychle uvědomíte, že je zde něco kurevsky špatně. Také úplně pozitivně nemohu hodnotit vyobrazení noci, neboť to tvůrci s tmou trošku přehnali. Mnohokrát ani netušíte, koho vlastně zrovna vidíte bojovat a umírat. Na rekapitulaci celkových ztrát si tedy budu muset počkat do další epizody. Každopádně jich bohužel nebylo mnoho, a to ani navzdory zcela evidentní přesile a naprosté bezvýchodnosti dané situace. Opravdu jsem byl svědkem obrovských a nechutných scénáristických kliček, což je v rámci tohoto seriálu nový prvek a také spolehlivá zkratka do pekel a seriálového zavržení. Tohle tvůrci posrali v opravdu velkém stylu. K samotnému závěru se asi raději ani nehodlám vyjadřovat. To byla opravdu trapárna a fraška nejhoršího řádu. Takovou čurákovinu si věrní fanoušci nezasloužili. Ani se nechce věřit, že něco takového mají na svědomí ti stejní lidé, kteří pro diváky tolik sérií připravovali naprosto inteligentní a nečekané zvraty. Teď už pravděpodobně můžeme namísto zvratů očekával leda tak zvratky. Se zármutkem v srdci dávám slabé 3 kousky. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím je to přesně takové, jaké jsem čekal. První dva díly trošku zahřívací a pak monumentální bitva, která nás posunula opět blíž ke konci. Vůbec si nedokážu představit, co by se muselo stát, aby se mi tenhle seriál přestal víc líbit a těch trollů a zoufalců, co sledují a komentují každou sérii a dávají jí odpad, jen, aby se trošku odlišili, protože mají sami nějaký komplex, nebo v životě nic nedokázali, těch je mi vážně moc a moc líto. ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ultimátní sračka, už vím proč to bylo delší, protože jsme nuceni sledovat pohledy všech osob který tam jsou, a že jich tam je hodně a musíme o nich vědět co dělají, takže koukáme na jejich pohledy, jak jeden sekne druhý sekne, třetí sekne, čtvrtý sekne pátý sekne atd, potom pohledy a samozřejmě draci létající v mlze a nevím proč ale opravdu lepší zážitek tvůrci nenavodí když nám ukážou brutálně rychlé záběry které jsou k posrání nepřehledné. Celý díl ve tmě který je šíleně a úmorně nepřehledný a hlavně že sledujeme deset vteřin jak létá hejno vran..no prostě tragedie..jako čekal jsem něco ve stylu bitva o Helmův žleb, něco co si pustím znovu protože to bude super a skvělý ale vím jistě, že pokud si někdy budu dávat GoT repete, tak tento díl vynechám, tohle si fakt nikdy nepustím, tohle měla být ta epická bitva? to vyvrcholení na které nás seriál připravuje? ultimátní bitva s Nočním Králem? tak to at jdou do prdele, tohle byla nejhorší epizoda seriálu, nejhorší bitva v seriálu, nejhorší bitva co jsem kdy viděl..jako oni schválně nechali povraždit ty kašpary na koních (Dothraki nebo jak se píšou) a pak až nasadí draky? jako já nevím, tohle bylo fakt nejzoufalejší co jsem kdy viděl a doufám že další díly nebudou prodloužené právě na úkor tragičnosti, nudě, patosu a vaty jako tento....normálně odpad 0/10 jako abych byl měl celou dobu napnuté bolavé oči abych alespon něco uviděl, tak to fakt ne.... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, také jsem očekávala více mrtvých hlavních postav, v tomto směru jsem zklamaná, ale jinak dobrý. Bavilo, zajímalo, adrenalin se vyplavoval. Často kritizovaná nelogičnost rozmístění postav a podle některých mizerná strategie boje mě nechává v klidu. Viděla jsem to dvakrát a až na pár drobností jsem spokojená. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu vtipné číst tu ty hanlivé komentáře od rádoby odborníků. Evidentně má většina obecenstva haprující monitor, takže buď si stěžujte u výrobce nebo jste banda bambusů, pokud si neumíte nastavit jas. Co se předhazovaných příběhových děr a nedostatků týče, zřejmě tato holota zde zírala jen na sled obrázků a nedala si ani zbla dohromady, jak z předchozích dílů, tak z vyplynuvších situací a daných možností. Nebudu ty lítající lejna nadále pitvat. Třetí díl je hotový masterpiece jak na poli TV show, tak kinematografie jako takové. Celou dobu mě poléval studený pot a husina zároveň, zpocený ruce, rozšířený zornice a zapomínání dýchat, tomu moc nepřidávaly. Nic tak silného jsme tu dosud neměli a jako drakomil si navíc fakt chrochtám. Uchvacující hudba, pohlcující ticho, vygradovaný pocit beznaděje a hutná temnota. Pro ty, kterým přišla temnota příliš temná, mají nejspíše zatmíno na mozkovně. Not today! ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl má všechno, co chybí Avengers: Endgame. Permanentní okusování nehtů a mrazení v zádech. Dokonalé střídání epických a komorních scén... ()

virus10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem velkou bitvu čekal ještě lepší, ale i tak s přihlédnutím očka 5 hvězdiček. Mělo to hodně skvělých okamžiků, hlavně soundtrack, jenže i nějaký ty mouchy by se našly. Nejvíc mě mrzí, jak tvůrci seriálu vyměkli a celkem se bojím zakončení. Kam se poděly šokující zvraty z dřívějších sérií? Chápu, že už tolik hlavních postav nezbývá, ale přece jen mohli aspoň jednu hlavní postavu obětovat pro tak speciální díl jako je tento. Snad nás konec seriálu ještě překvapí, doufejme. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké zklamání. Vůbec mi nevadí tmavá bitva, je to v noci sakra a navíc všechen ten kontrast ohně a tmy vynikne takhle mnohem lépe. Co mi však naprosto nesedlo je naprostá nelogičnost v chování postav, jejich náhodné teleportování, záběry, kde je v jednom stovky nemrtvých, v druhém pouze pár. Jon sedící na hradbách s drakem sledujíc bitvu, aniž by do ní zasáhl. Jorah, na kterého útočí pár nemrtváků, když jich je v dalším záběrů tisíce. WTF???!!! Velice úsměvné je sledovat jak umírá stovky bojovníků během vteřiny a jak ke konci odolává stejnému množství nepřátel pouze pár hlavních postav desítky minut. SPOILER: Smrt Night Kinga rukou Aryi byla trapná, smrt Theona zbytečná, ostatních nijak moc dechberoucí. Jsem zvědavý s čím přijdou v dalším díle, když je vidět, že přežili jenom hlavní postavy. Debatní kroužek se Cersei? K čemu je tady sakra ten Bran? Ovládl par vran a vyletěl s nimi do krajiny, pecička. Jsem velice skeptický k tomu, jak se vypořádají s koncem seriálu. Zatím nejslabší série a to jsme na ní čekali 2 roky. Připadne mi jako kdyby scénář psalo osmileté mentálně postižené dítě po lobotomii, jinak si ty lapsy nedokážu představit. 52% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší bitva desetiletí a skončí takhle předvídatelně a bez emočne zasahujících smrtí alespoň jedné z hlavních postav? Zezačátku nepřehledné a tmavé , pak už to bylo vpořádku, ale na prdel jsem si z toho rozhodně nesedl a vzhledem k očekáváním od tohohle dílu dostane od diváků solidní hejt, protože celá bitva nebyla více než nadprůměrná. Shame ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Já byl teda zklamanej, jako největší bitva na kterou seriál láká publikum pomalu 8 let, a skončí během 1 dílu? Navíc celkem nudnýho dílu, plnýho absurdně nepochopitelnýho chování postav. Třeba proč drak nočního krále nebyl 90% stopáže využitej? Jako na co si ho syslil, nebo nechápu.. Stejnej problém na opačný straně, mají 2 draky který spálej desetitisíce chodců za minutu a jsou vůči běžným chodcům prakticky nezranitelný, protože lítaj vysoko nad nima, a oni do prvního boje pošlou zbytečně desetitisíce vojáků, jenom aby diváci viděli jak zhasínaj louče a draky nechaj lítat někde strnanou nevyužitý? Nemluvě o tom že 3/4 dění nebylo vidět (a to sem šteloval jas na maximum), protože (zřejmě aby se ušetřilo) se vymyslelo že bude celý díl tma, a tam kde tma být nemůže bude alespoň mlha, takže kompars nemusí bejt tak velkej a digitální efekty taky ne, protože V MLZE STEJNĚ NENÍ NIC VIDĚT, chyběl tam už jenom rákosníček se svejma sedmi pubickejma chlupama na hlavě. Taky chybělo vysvětlení proč Nočního krále nezničil oheň, pochopil bych kdyby byl král přeměněnej targaryen, ale to by to tam nejspíš řekli, takže zřejmě to bylo jen účelové řešení scénáře, aby ho nebylo tak jednoduchý zabít. A když už jsme u targaryenů, tak není Honza Vločka náhodou jedním z nich? Takže pro mě nepochopitelně nevyužita tato jeho vlastnost, když byl v obležení chodců. Prostě teta to měla celý sežehnout a bylo po problému, to se ale nestalo, kdyby to tak bylo tak mu shořelo oblečení jako tetce v s06e04. A poslední věc která tahala za oči, že veškerý hrazení tam bylo ze dřeva, jako věděj že je zabije jen dračí sklo a oheň a nikde ani náznak po nějakejch nastraženejch bodcích (kromě toho co měli v ruce) z tohohle materiálu, nebo jámy s kůly, cokoliv. Prostě je z toho opravdu cejtit, že film dalece předběhl knižní sérii, protože tahle sezóna už vyloženě mele z vody. Jo, a jinak málo kdo to ví ale čtvrtej díl (S08E04) se točil loni v česku v albertu, takže kdo by chtěl, ke stažení s předstihem zde >> https://streamable.com/makfk ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dynamické duo Benioff /Weiss znovu představilo divákům své pojetí válečné taktiky a i tentokrát jsem málem plakal zoufalstvím. Nebudu tady rozebírat všechny nesmysly, se kterými zase v bitevní vřavě přišli, to už detailně provedl KM Phoenix, omezím se jen na konstatování, že mi celá bitva přinesla asi takový zážitek jako půlnoční boj znepřátelených černošských gangů v tunelu (občas jsem zahlédl bělmo, občas se zableskly zuby). Myslím, že by scénáristé udělali lépe, kdyby se po bitvě sešli dva strážní na hradbách a padaly by věty jako: "To byla včera ale bitva, co?" " No to teda! A viděls, jak hned na začátku zmasakrovali Dothraky?" No, a takhle by to mohlo hodinu pokračovat a měl bych mnohem lepší přehled o tom, co se dělo. Doufám, že se bude ve čtvrtém dílu provádět nějaký výřad, mám totiž dojem, že zemřelo pár délesloužících charakterů, ale pro nedostatečné osvětlení si tím nejsem jistý. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, k velké bitvě to vždycky směřovalo... Ale tohle byl spíš nepřehledně tmavý digitální bordel s nesmrtelnými akčními hrdiny v podobě znamých postav... Tohle prostě není ta Hra o trůny, která si získala své fanoušky nečekaným zvraty... Bohužel... ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda naplnila moje nejhorší obavy a pohřbila všechny moje naděje. Opravdu jsem doufala, že touhle epizodou se zlepší celá osmá série, že se konečně dočkám nějaký akce místo toho neustálýho tlachání v předejšlejch dílech a slibovaná epická největší bitva v historii bude opravdu epická. Akce jsem se sice dočkala, ovšem stála za úplný hovno. Radši bych se dívala zbytek série ne kecy než tohle. Celý to bylo ve tmě, takže jsem neviděla ani píču a než jsem stačila rozeznat, kdo je zrovna v záběru už se přesunul někam jinam, čímž se dostávám k dalšímu bodu a to sice, že jindy skvělá kamera působila jak z béčkovky (krom záběrů z vejšek apod. ale to je spíš vizuál, která je jedna z těch maximálně dvou věcí, který v tomhle díle za něco stojí). Postavy se chovaj nelogicky už od sedmý série, takže to snad ani nemusím víc rozebírat. Taky by mě docela zajímalo, kdy tu bitvu sakra plánovali. V předešlejch sezonách, když se plánovala bitva bylo vidět naplánovaní pozic, diskuze kde budou určitý jednotky lepší apod. Tady? Nic takovýho, jestli bitvu někdo plánoval tipla bych Mormontovou. Poslat Dothraky na sebevražednej výpad? Skvělej nápad! Náhodně bezcílně poletovat s draky? Ještě lepší! Taky bych ráda zmínila náhodný teleportování postav do děje, kdy na začátku přijde úplně odnikud Rudá kněžka, následně se odnikud zjeví Jorah, aby zachránil Daenerys apod. Což ani nemluvím o neustálým zachraňování a nesmyslným přežívání hlavních postav, z kterejch mimochodem NIKDO neumře. Jestli si tvůrci myslí, že mě uspokojí smrt pár vedlejších postav, který si ani nepamatuju, tak to ani náhodou. Co jsem ještě zapomněla zmínit? No jistě smrt Mormontový, což je jedno velký WHAT THE FUCK (převážně její superhrdinský zabítí obra), stejně jako smrt Night Kinga a celkově Arya v tomhle díle, plus chování Ohaře (proč se tak stará o Aryu?). Snad nemusím říkat, jak moc mě tahle epizoda nasrala. Měla jsem hromadu otázek ohledně Night Kinga, odpovědi však zdá se že nedostanu, protože umřel během 2 sekund! Hodnocení: 3/10 Edit: Musím se opravit. Plánování bitvy v předešlým díle tu bylo, úplně mi to vypadlo z hlavy, každopádně to ale nic nemění na tom, že tahle epizoda stála za hovno. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuální žranice, na kterou jsme čekali dlouhé roky a bezkonkurenčně nejlepší bitevní scéna od Pána prstenů, které k dokonalosti chybí jen ona prstenovská kamerová elegance a méně roztěkaný střih. Mrazení po zádech, zadržování dechu, tma, napjaté ticho střídající řev mrtvých a burácející Djawadiho hudba. Nevím vlastně, co od bitevní epizody televizního seriálu chtít víc, za mě královská spokojenost. Vzkaz pro ty, kteří řvou, že je to moc tmavé: nečumte na to za bílého dne na notebooku. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ohledně celkových pocitů z téhle epizody jsem rozpolcený, přesto však převládá spokojenost. Samotné ztvárnění bitvy bylo podle mě úžasné a dost možná nejlepší ze všeho, co jsme zatím viděli (spolu s bitvou bastardů). Podařilo se skvěle vykreslit pochmurnou až zoufalou atmosféru, a ačkoliv se objevilo několik momentů, které vzbudily naději, tak se celým dílem táhla atmosféra zoufalé bitvy, kde jsou obránci přečísleni a postupně prohrávají. Tomu odpovídalo i množství odchodů jednotlivých postav - jednotlivé scény smrtí byly vždy hodně emotivní momenty a dotyční ve svých posledních chvílích ukázali, co jsou doopravdy zač a čelili smrti čelem a s odvahou. Audiovizuální stránka byla jako vždy u režiséra M. Sapochnika vymakaná. A to nemluvím jen o vizuálních efektech, které byly tradičně skvělé, ale hlavně o celkovém způsobu nasnímání epizody - třeba úvodní dlouhý nepřerušovaný záběr, útok Dothraků s hořícími meči, prostřihy mezi příběhy jednotlivých postav, celková realistická špinavost a krvavost nebo závěrečná sekvence s perfektně padnoucí dramatickou hudbou. Hodně jsem viděl stížnosti na tmavost epizody - já osobně tenhle problém nezaznamenal a moc tu kritiku nechápu. Bitva se celá odehrává v noci a jediné světlo pochází z loučí a ohňů, v pozdějších fází z většího ohně, který dává scénám hodně efektní oranžové nasvícení. Já jsem se díval na laptopu přes den a vždy jsem v pohodě viděl, co se na obrazovce děje a tmavé ladění podle mě dodalo epizodě tu pravou atmosféru. Přes tohle všechno však má epizoda dle mého názoru jednu zásadní vadu, a to je samotné zakončení. Vůbec nerozumím tomu, že když se celý díl buduje atmosféra zmaru a zoufalého boje a skrze prostřihy jsou sledovány snad všechny účastnící se postavy, tak se vše zakončí hloupým deus-ex-machina momentem, který je sice nečekaný, ale podle mě úplně blbě podaný a shazující svou snadností celou atmosféru epizody. Zároveň je také tímto dílem ukončeno podle mě hlavní téma seriálu, hrozba, která byla budována napříč 8 sériemi. Osobně jsem čekal završení této linky v úplně závěrečném dílu, takže teď mám z těch zbývajících 3 dost podivný pocit - aneb co tam vlastně chtějí řešit? Vím, zbývá ještě rozhodnout zápas o trůn, ale to mi v porovnání s hrozbou ze Severu přijde jako takové až trochu malicherné. Inu, v seriálu budu pokračovat, ale vůči zbývajícím dílům jsem mírně skeptický. /80% a 4*/ ()

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama