Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Recenze (358)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně ta epizoda o které se budou dva tábory hádat zda se povedla nebo ne. Hned z kraje mohu říct, že patřím mezi tu šťastnější polovičku. Co se týká emocí z boje, tak bitva bastardů je pro mě strop. V ostatních aspektech u mě ale převládá velká spokojenost. Vyzdvihnu herce, kterým věřím, že nevěří, že jejich postavy přežijí. Z očí jim tryská strach, zoufalství a bezmoc. Scéna s Dothraky je parádní a v tu chvíli si stejně jako postavy uvědomíte, že je zle. Ten pocit mi zůstal celou epizodu. Jistě tak nějak člověk ví, že se něco musí stát, ale jak se kupí jeden neúspěch za druhým už i já přestával věřit. A přesně za tenhle pocit, který na mě tvůrci přenesli dávám plný počet. 90 procent. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to jde těžko hodnotit. kdybych něco viděl, byla by to bomba. Bitvy ve tmě s "ohnivým" osvětlením mají své kouzlo, ale jsou nepřehledné a někdy naprosto zmatečné. A Bitva o Zimohrad je tomu důkazem. Výborně vybudovaná atmosféra z předchozího dílu trvá a pohled na shromážděnou armádu tají dech... Asi se nebudu moc vypisovat, je to jiná Hra o trůny než před několika lety, s tím už nic nenaděláme. Z dílu bych s určitostí vypíchl asi pouze hudbu a některé herecké výkony, kdy šlo z herců asi jejich naprosté maximum. Uvidíme, co nás čeká v dalších dílech po takovém masakru mých oblíbenců, potřebuju to vstřebat.... po vstřebání: ano, je to slabší, než jsem čekal, ano je to chaotické. Na střižnu bylo asi 55 dnů (nocí) záznamů asi moc a také to tak vypadá. Bitva z pohledu živáčků snad ani nedává pořádně smysl, největší zbraně tj. draci, kteří měli možnost průběh bitvy zvrátit, se nevyužili. Je to vážně škoda, protože potenciál opravdu byl, zvlášť po všemožném srovnávání s Helmovým žlebem a podobně - ale ruku na srdce, Lotr si toto srovnání nezaslouží ani omylem. Černovoda nebo bitva o Castle Black, které byly také noční, byly možná lepší (snad protože byly kratší, snad protože zde nebylo tolik známých postav), s Hardhome nebo Battle of Bastards ani nebudu srovnávat. 5 hvězd napálím za Theona Hooda, který byl reálným MVP dílu, jinak to mírné zklamání je, ale zase... očekávání byla obrovská a půlku dílu jsem skoro ani neviděl. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové zklamání roku. Na něco se těšíte a většinu z toho vyplňuje digimrdník, mlha a hovno vidíte. Tušíte jen nějaké souboje a nakonec přežijou skoro všichni? jděte do prdele! Ultimátní vyvrcholení se zlem je tak trapně vyřešeno, že mám sto chutí přát ať Cercei všechny zabije a vyhraje ona! Tupé chování postav, scénáristický patos a zmar. Ne, že by mě to nebavilo, ale ve výsledku jsem tak zklamanej, že jsem poprvé v historii na protest udělil dvě hvězdy, i když řemeslně a opticky je to na hvězdy tři. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes veškerý obdiv k tomuto dílu, byla bitva skutečným taktickým šílenstvím. Poslat bezhlavě jízdu do nepřehledné noční temnoty by udělal snad jen strategický blázen. Nestvůrný nápor stonásobného protivníka měla zachytit pevně semknutá falanga Neposkvrněných v obranném postavení. Dothracké nájezdy měly spíše rozmělňovat apokalyptickou armádu po stranách. Musím však připustit, že jde o úžasnou velkou epickou podívanou, která nese svůj hrůzný dynamický náboj. Stěžejní scéna celého střetu pak zřejmě vejde do historie fantasy zabijáků všech dob. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako WTF? Ale dějové zvraty stranou, tohle byl dost velký chaos, ve kterém sice bylo několik dobrých momentů, ale taky plno těch laciných. Natáhnout bitvu na celou epizodu evidentně nebyl nejmoudřejší nápad. Jako vysokorozpočtová fanfikce ale dobrý. ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se všemi kritickými komentáři, argumenty a připomínkami naprosto souhlasím. Je to opravdu slabé a dopředu slibovat divákům, že uvidí nejlepší filmovou bitvu všech dob byl vážně přešlap, na který si již delší dobu dosti bezradní tvůrci definitivně naběhli. Osobně nejsem fanouškem válečných scén a akčních kousků, ale porovnávat tohle s povedenou, sugestivní Bitvou bastardů nebo bitvou o zeď a ještě tvrdit, že tohle předčí vše dosud viděné, je už naprostá ztráta soudnosti. Nechci kazit dojem těm, kterým se zakončování seriálu líbí (nebo tento díl ještě neviděli). Za mě osobně však musím říci: "Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastným." Hra o trůny, kterou jsem dříve znala, je už zkrátka nějaký čas mrtvá. Obávám se, že už nadobro. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER. jasně, že to má spoustu nelogičnosti, jakože teda až nezdravě moc a to litani s draky bylo totálně nepřehledný a doteď vlastně nevim, co se tam stalo, ale za Aryu prostě těch 5 hvězd dát musím! ... objektivně je to 3,5 a opravdu do bitvy z Pána prstenů to má daleko a hlavně Pán prstenu už má skoro 18 let!!! A kde je moment, kde Dany půjčí draka Jonovi, to přece není jen tak, to není jak někomu půjčit ferrari...! no a trochu si zafilozofuju, je mi jasny, ze Jamie musi přežít, protože musí zabít Cersei, tak jako Ohař se dočká toho, že zabije Horu, že se Gedric dá dohromady s Aryou to bylo taky jasný, ale že vlastně ojede ona jeho, to bylo milé překvapení :) at žijou ženy, co si o to umí říct samy :D no Sansa to s Tyrionem dohromady snad taky dá....Kdo nám ještě zbyl? :) Ksakru, koho vlastně budou v těch následujících epizodách zabíjet? Dneska umřeli jen samé vedlejší postavy...:( ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu hodnotit všechno zvlášť, ale pokud někdo záporně hodnotil nejakčnější a nejlépe natočenou epizodu celého seriálu, měl by si vytáhnout ten kolík, co má zařazený v zadku. Já vím, intriky vás berou víc. No... Ne. Teď konečně je to zajímavé. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukázka scénáristické bezradnosti v praxi a z mé strany divácké zklamání roku. Z vyvrcholení celého seriálu (sorry, ale bitva o trůn se mi nejeví jako větší vzrůšo než souboj o přežití lidské rasy - pokud to tedy měla být vedlejší linka, hodně se to vymklo z rukou) udělali tvůrci jedno velké meh. Symbolika i náznaky hlubšího a sofistikovanějšího rozuzlení roztroušené během předešlých sezón byly s přehledem odignorovány a logika šla taky stranou (za všechny “pojďme se schovat do kobky plné mrtvol, ačkoli víme, že je Night King umí oživit”). Zbylo hollywoodsky plytké what you see is what you get, což je velká škoda. Prvních pár sezón zjevně ideově držela nad vodou knižní předloha, ve chvíli, kdy už byl seriál plně v rukách scénáristů, začly se objevovat velké trhliny a zploštil se do příběhu myšlenkově asi tak bohatého jako je Krtek a autíčko. Myslím, že jakýkoli z trochu příčetnějších fanoušků by zvládl využít potenciál této epizody lépe (od stolu nadhazuju boj s oživlým Nedem Starkem nebo třeba to, že by Bran nemusel být jen pasivní vegetable trousící tajemné hlášky). Po tomto dílu už od show nic převratného nečekám a doufám, že aspoň kniha uspokojí moji touhu po nějakém smysluplném vyústění. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Imdb 9,6/10. Československá filmová hnojbáza 75%...Ďalší komentár by síce potrebný nebol,ale tentokrát si zoberieme na pretras človeka, ktorý píše filmové recenzie pre Refresher. Prekvapilo ho, že bitka nočného kráľa a nočných chodcov sa odohrávala v noci, lebo chudáčik v tme zle videl. Ale HBO podľa jeho názoru potrebovalo ušetriť tak sa preto bitka odohrávala v tme. A nepochopil ani záver. Avšak bez toho,aby som prezradil podstatnú časť z deja nie je možné tomu chudákovi, ktorý dosiahne polúciu pri každom sne o Avangers:End game vysvetliť ako to bolo možné. Čo však čakať od recenzie stránky,ktorej cieľovou skupinou sú 13 ročné deti (samozrejme aj im sa niekto musí venovať). A koniec koncov,stačí si pozrieť ich rebríčky povedzme najlepších filmov v ktorých pernamentne dominujú Avangers...Spolu s bitkou bastardov sme boli svedkami jednej z najlepších epizód. ČSFD by mala pouvažovať nad tým, aby svojim užívateľom umožnila blokovať iných užívateľov v tom zmysle, aby sme boli ušetrený pohľadu na hodnotenia a komentáre tunajších samozvaných filmových expertov. Na druhej strane možno to je dobre že si ich môžem prečítať, pretože ľudská hlúposť ma vždy fascinovala a niekedy dokáže prekonať všetky očakávania... ()

higuain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem zázraky, ale že to bude až takhle špatně natočený? Těžce neukočírovaná a nepřehledná vřava, kde vůbec nic nedává smysl a vůbec nic není vidět. Ne kvůli tmě, ale kvůli žalostný režii, kameře a střihu. Nejdražší a zároveň nejhorší epizoda celýho seriálu. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Lepší bitvy spolu vedli Tom a Jerry. Tohle je výsměch všem fanouškům, výsměch akci, výsměch strategii a i výsměch oněm asi 10 letům s touhle sérií. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivý díly seriálů, jejichž série tvoří příběh, hodnotím fakt výjimečně. Vlastně i jednotlový série většinou nehodnotím. Spíš uděluju počet hvězd seriálu jako celku. Ale v tomhle případě si nemůžu pomoct a musím dát špatný hodnocení. Třetí a čtvrtej díl poslední série GoT jsou bohužel absolutní kravina. Mrzí mě to, ale je to tak. Nejsem žádnej zarytej milovník GoT, nečetla jsem knihy atd. Ale tohle je opravdu jak nějakej trapnej blockbuster v kině... Nemá to nic společnýho s předchozíma sériema. A to jsme na to čekali 2 roky. Opravdu mega největší zklamání. Achjo. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodinu se díváte na bitvu co Vás od druhé třetiny nudí, protože nemá častokrát logiku, hlavní postavy se tam objevují, ale Vám je to pomale fuk a na konci příjde jediná věc co trochu zvýší hodnotu dílu, ale když si vzpomenete co tomu předcházelo v těch posledních 60minutách, tak se jen narychlo pousmějete v jednom koutku úst a opět vás zalije lehké zklamání. ... Leč hláška "Protect the retreat" od Šedého červa mě opravdu ohromila, ale opět to nevydrželo moc dlouho... ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec za čtyři slunce, ale nenechte se mýlit. Na kvality tohoto seriálu jde o průser. Průser o to větší, že mělo jít o jednu z nejpamátnějších bitev i epizod seriálu, protože zde došlo k vyvrcholení už od první série ukázané zápletky. Obrovská dechberoucí bitva to skutečně je. Jen je většinou moc špatně vidět a kolikrát je tak nepřehledná, že jsem měl co dělat abych se v tom chaosu neztratil. Ale ok beru to, že bitva takových rozměrů prostě chaos je. Oproti tomu mě mrzelo, že celá skoro devadesáti minutová epizoda byla jen a pouze efektem bez hlubších emocí, které jsem si na tomto seriálu tak oblíbil. Zde smrt nebyla jen smrtí, opravdu bolela. Tento díl jakoby najednou na zcela zapomněl. Co nejvíce mě ale s...e je fakt, že se seriál definitivně vykašlal na snahu o realističnost ve fantasy světě. Tuto bitvu prostě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! neměla jistá strana prohrát tou cestou, kterou prohrála, protože dle logiky prvních sérií měla veškeré trumfy v rukou a tento moment překvapení naprosto do celku G. R. R. Martina nezapadá. !KONEC MOŽNÉHO SPOILERU! To mě nejvíce mrzí a je to i důvod, proč jsem šel s hodnocením tak dolu. Byla to vskutku epická, špatně nasvícená bitva s nechtěným vyvrcholením. To je myslím trefné shrnutí. Opravdu mě to bolelo, a to jsme u kvality čtyř hvězd. Inu, hold to tak je. 75% ()

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama