Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes veškerý obdiv k tomuto dílu, byla bitva skutečným taktickým šílenstvím. Poslat bezhlavě jízdu do nepřehledné noční temnoty by udělal snad jen strategický blázen. Nestvůrný nápor stonásobného protivníka měla zachytit pevně semknutá falanga Neposkvrněných v obranném postavení. Dothracké nájezdy měly spíše rozmělňovat apokalyptickou armádu po stranách. Musím však připustit, že jde o úžasnou velkou epickou podívanou, která nese svůj hrůzný dynamický náboj. Stěžejní scéna celého střetu pak zřejmě vejde do historie fantasy zabijáků všech dob. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší bitva desetiletí a skončí takhle předvídatelně a bez emočne zasahujících smrtí alespoň jedné z hlavních postav? Zezačátku nepřehledné a tmavé , pak už to bylo vpořádku, ale na prdel jsem si z toho rozhodně nesedl a vzhledem k očekáváním od tohohle dílu dostane od diváků solidní hejt, protože celá bitva nebyla více než nadprůměrná. Shame ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodinu se díváte na bitvu co Vás od druhé třetiny nudí, protože nemá častokrát logiku, hlavní postavy se tam objevují, ale Vám je to pomale fuk a na konci příjde jediná věc co trochu zvýší hodnotu dílu, ale když si vzpomenete co tomu předcházelo v těch posledních 60minutách, tak se jen narychlo pousmějete v jednom koutku úst a opět vás zalije lehké zklamání. ... Leč hláška "Protect the retreat" od Šedého červa mě opravdu ohromila, ale opět to nevydrželo moc dlouho... ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná káva, to ako čo je? Prvé dva diely ako že tejto finálnej série, len suchý vatový nástrel bez lepšieho pohybu vpred, dokopy nič záživné neponúknu a dokonale to zabijú v tretom diely, kde má prísť na akúsi veľkú bitku ale sledujete len krásnu snehovú víchricu, prípadne všade prítomnú tmu, dokopy nič poriadne nevidieť, len mihot, kto proti komu vlastne bojuje. Takže neviem čím to ma upútať a keď ako že má k niečomu prísť v troška viditeľnejšej perspektíve, tak to je len jedna pritiahnutá scéna za vlasy za druhou, to im ako riadne švihlo v gebenách. Gradácia ako hovado. Nemám slov. No tak dokonale to dodrbali, tak na toto sa ako čakalo skoro dva roky??? ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukázka scénáristické bezradnosti v praxi a z mé strany divácké zklamání roku. Z vyvrcholení celého seriálu (sorry, ale bitva o trůn se mi nejeví jako větší vzrůšo než souboj o přežití lidské rasy - pokud to tedy měla být vedlejší linka, hodně se to vymklo z rukou) udělali tvůrci jedno velké meh. Symbolika i náznaky hlubšího a sofistikovanějšího rozuzlení roztroušené během předešlých sezón byly s přehledem odignorovány a logika šla taky stranou (za všechny “pojďme se schovat do kobky plné mrtvol, ačkoli víme, že je Night King umí oživit”). Zbylo hollywoodsky plytké what you see is what you get, což je velká škoda. Prvních pár sezón zjevně ideově držela nad vodou knižní předloha, ve chvíli, kdy už byl seriál plně v rukách scénáristů, začly se objevovat velké trhliny a zploštil se do příběhu myšlenkově asi tak bohatého jako je Krtek a autíčko. Myslím, že jakýkoli z trochu příčetnějších fanoušků by zvládl využít potenciál této epizody lépe (od stolu nadhazuju boj s oživlým Nedem Starkem nebo třeba to, že by Bran nemusel být jen pasivní vegetable trousící tajemné hlášky). Po tomto dílu už od show nic převratného nečekám a doufám, že aspoň kniha uspokojí moji touhu po nějakém smysluplném vyústění. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama