Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Recenze (154)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po potemnělé trojce (nikoliv švédské) přichází projasněnější čtyřka (nikoliv fantastická), která děj posune zase o kousek dále ke kýženému trůnu, ehm cíli. Sem tam mi to připadá, jako by tvůrci v poslední sérii chtěli opět dialogově propojit všechny dvojice, které se během seriálu potkaly a měly to štěstí, že se jich týká i děj tohoto dílu. Stačí jim přitom prohodit pár vesměs nevýznamných slov, jako by tím chtěli uzavřít svůj vztah v GOT... jako jakási rekapitulace. Děj samotný je méně akční, než předchozí díl, ale pár zvratů přišlo. (Snad) velké finále se blíží... ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

V dnešním díle Game of Růžová zahrada 90210 uvidíte: chlapec se vyspí s dívkou, bude to její poprvé, chlapec si ráno uvědomí, že ho tento nezávazný sex nenaplňuje a vrací se k manželce, dívka je zlomená, pláče, chlapec jí už nikdy nezavolá - přitom toho, kdo ji opravdu miluje, měla celou dobu před očima; starší bráška říká svým sestrám tajemství, obě musí přísahat na smrt mamky i taťky, že ho nikdy nevyzradí, zanedlouho však už tajemství ví celá třída a šuškají si o něm i naproti v obchodě; stáří známí hrají oblíbenou chlastací pártyhru, u které se dozvíme spoustu peprných pikantností; mezi holkama to začíná vřít, nevěří si, žárlí na sebe, závidí si oblečení i šminky; synovec odmítne spát se svojí tetou, která je zároveň jeho nadřízenou, její přátelé z práce přestanou věřit v její úsudek a navíc se musí vyrovnat se ztrátou domácího mazlíčka, teta je zralá na lexaurin; zlá šílená macecha trpí přehnanou obsesí ke svému nábytku, na konci epizody se zabarikáduje doma a nepustí dovnitř ani návštěvu, ani svého malého bratra, tvrdohlavě si bude stát za tím, že na její křeslo si nikdo sedat nebude.. Radosti i strasti našich hrdinů gradují do velkého finále! Získá doktor Mázl srdce své obryně? Ubrání paní Nyklová svůj otoman? Zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí? Sledujte každé pondělí na HBO. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád jsem věřila, že Daenerys by mohla být nakonec normální postava, ale začíná mě srát přesně jako Cersei. Ale na rozdíl od Cersei, stojí jako stratég za hovno. Na co má ty rádce, když se stejně rozhoduje emocionálně a jako každý jiný vládce, egem? Kvůli jejím rozhodnutím dává sebe a svůj lid Cersei na zlatém podnose :( Dráček, fňuk :( ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Neduh posledních řad aneb zkratkovitost za cenu posunu děje. Zatímco v prvních řadách jsme vždycky čekali osm dílů na jednu velkou událost, v posledních sériích se to čekání smrsklo na dvě / tři epizody, protože velkých událostí je po přesunu Daenerys zkrátka víc. V osmé řadě je tak čtvrtý díl prvním, který na tohle skutečně trpí. Přitom ale pořád nabídne plno dojemných momentů (Arya & Hound, Jaime & Brienne, Jon & Ghost) a plno napínavých dialogů, které slibují nejen krev a slzy, ale i potenciální zrady a těžká rozhodnutí, přesně tak jak to mají (nebo alespoň mívali) fanoušci GoT rádi. Zbývají dva díly do konce, ve kterých už zkratkovitost nebude zapotřebí. Na nic se teď netěším víc než na tyhle dva díly. Who's with me? ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavím sa o desať eur, že v hodine dvanástej pricvála s nejakým martellovským ľavobočkom vojsko z Dorne a natrhne Cersei prdel. Inak je fantastické, že draky sa dajú tak ľahko zabiť a v dejinách Westerosu o tom nikto nevedel (však ballistu predsa nik doteraz nepoznal). Yeah Dumb and Dumber episode 4. 4/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší, než epizoda předcházející, ale ty počty jim hodně nevychází a navíc tam napráskali spoustu dalších blbostí a nesrovnalostí. U poslední episody jsem si říkal, že nemohlo přežít více než 300 lidí. Ale podle všeho přežila polovina z každé armády a to jsou tisíce. Takže se tvůrci rozhodli pokračovat v nesmyslech a to ještě vynechali scénu s reakcemi stárků na Jonův rodokmen a radši nám ukazují nudné nebo nezajímavé scény. Jak já doufám, že mi neznechutí celý seriál tím co vytvoří. Přehodnocení po shlédnutí celé série: Takže střelec Euron dokázal zabít draka třemi šípy z nemožného úhlu na neuvěřitelnou vzdálenost, ale ten poslední je vybaven tak silným plot armorem, že ho 1000 lodí se škorpiony nedokáže ani škrábnout. Přitom drak lítá těsně kolem nich a navíc celkem hloupě manévruje? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Intriky, strategie, pletichaření, klamání tělem. To co jsme měli tak moc rádi primárně na starších sériích, kdy ještě nebyly k dispozici obří rozpočty, ani všeobecný poprask kolem něčeho neviděného. NejGOTovatější díl osmé série, infarktová scéna s drakem a psychologicky hutná horská dráha pro Daenarys. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny v plné síle. Rozuměj - intriky se vrší jedna přes druhou, postavy jsou stavěny před rozhodnutí, z nichž se téměř nedá vybrat, a válka je na spadnutí. Ano, tenhle díl připomíná knižní předlohu více než ty dosavadní. Škoda, že autoři se po četné kritice vyhýbají otevřenému sexu a násilí, jelikož syrovost je pro Píseň ledu a ohně typická. Úžasná hudba, výborná kamera, draci nad mořem....a božská Cersei. Je mi jasné, že asi trůn neudrží, ale zatím je pevná jako skála! Jinak musím opět konstatovat, že je mi líto chudáků, co jsou od první části osmé série zklamáni jejím vývojem, a přesto se nevzdávají. Ne, pro ně už seriál nikdy dost dobrý nebude. Ale vysvětlujte to paličákům, že (tedy pokud nejde o trolly)? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hledám důvody proč je hodnocení tak nízké a stále je nevidím. Díl, kde je děj dobrý, na závěr další úlet ze strany Cersei a i když tomu chybí ten náboj předchozích sérií, tak úroveň není nejhorší. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se mi to líbí! Je to osobní, bezohledné, pravdivé a uvěřitelné. Každému jde buď o peníze, milované, rodinu a nebo moc. Tak jak to bylo zde v GoT od prvního dílu. A toje na tomhle seriálu to nejlepší. Po minulém průměrném "bitevním" dílu tento opět dokonalý. Za mě jasných 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doriešuje sa, k to s kým skonči, respektíve definitívne neskončí, a tak podobne a je to logické. Po oplakávaní mŕtvych z boja nemôže nasledovať nič iné, než hromadná ožieračka, po ktorej to prirodzene končí u niektorých aj v posteli. No ale aby to nebolo len o zábave, respektíve o smútku, tak sa bude riešiť, či v záujme budúceho mieru na celej planéte sa budú musieť vyvraždiť tisícky nevinných civilistov, alebo nie. Keďže už po roku viem, ako sa to vyvinie, nebude výsledok až takým prekvapením a je to škoda. Každopádne na samotnú akciu sa teším. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Už to samozřejmě není, co to kdysi bývalo. Víceméně během sledování už pouze nostalgicky vzpomínám na slavné momenty a těším se, jak to celé nakonec tvůrci ukončí. A hlavně doufám, že se v závěru dočkáme jakéhokoli překvapení, než absolutní frašky a nejdebilnějšího možného scénáře, že Cersei umře a vládnout bude Danette duet (afektovaná bloncka s otravnou mimikou a Jon s nepřirozeným hlasem). Po bitvě s nejsměšnějším a nejnepravděpodobnějším vyústěním v historii celého seriálu, nemohlo následovat nic jiného, než pár uroněných slz a poté pořádná oslavná párty, kde se opět ukázala nevyčerpatelná studnice scénáristických nápadů. Kluci si tentokrát řekli, že už v seriálu dlouho nikoho neodpanili, a tak přišli s tímto "naprosto originálním" nápadem. Naštěstí už byly odpaněné naprosto všechny postavy, takže už se další epizody možná poprvé v této sérii úplně vyhnou sexu. Pořád se nemohu přenést přes zklamání, že postavy, které měly být v rámci minulé epizody zákonitě mrtvé, mají pouze pár ubohých modřin. Docela jsem zvědavý, co nakonec vzejde z té dívčí války a jestli se do děje nějakým důležitým způsobem zapojí Sansa, nebo už bude do konce seriálu pouze brečet. Nejsvětlejším momentem byla zřejmě Bronova návštěva starých známých. Potěšil mě další mrtvý drak i ta přičmoudlá Misandei, která se v posledních dílech stávala nesnesitelnou. Moje hodnocení dalších epizod se bude zřejmě odvíjet nejvíce od toho, jak moc se tvůrci dokážou odchýlit od fraškovitého a očekávaného scénáře. Tvůrci mají v závěru jedinečnou šanci zkurvit celý seriál a soudě dle průměrného hodnocení, se jim to zřejmě povedlo. Naděje ovšem umírá poslední. Přes všechnu zmíněnou negaci se ovšem stále jedná o solidní zábavu. Kromě toho, že jsem si chvílemi nebyl jistý, jestli náhodou nesleduji nějakou mexickou telenovelu, toho nebylo v této epizodě až tolik pokaženého. Slabší 4 kousky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda plná nejistot. Negativní komentáře mají logiku, protože má seriál rekordní sledovanost, tudíž se na něj dívají spousty různých lidí. P.S. Pozitivní je, že zjišťujeme, že lidí přežilo víc, než by se z optiky závěru předešlé epizody zdálo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mi říká, že mrtvých bude nakonec přeci jen víc než dost. Čtvrtý díl poslední série je v duchu intrikářských "klasických" GoT. Jednotlivci si berou zpět naši pozornost, kopání za sebe nabírá na obrátkách, touha usednout na železný trůn přebíjí důslednou taktiku a neohrožená bestie Cersei drží jisté eso v rukávu. (... osobně jsem docela zvědavá, jestli se jí na tu kobylku nedostane zase ta podivná Arya...) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veškerý osobní progres charakterů a sofistikované budování dějových linií, jenž nás mělo grandiózně dovést do finále, bylo v mžiku rozmetáno na prach v jediném díle. Tleskám za takovou masivní devastaci. Nikdy bych nevěřila, že mi bude od nynějška každá postava absolutně nesympatická. S velkou parádou se všichni chovají naprosto idiotsky, což je v rozporu s logikou vývoje a proměnou, kterou prošli. Čtvrtý díl pohřbil hloubku, uvěřitelnost pout, vztahů i samotný rozum a se střípkem ledu v oku se potácí bezduše po prázdnotě. Jedinou útěchou mi je vidina knihy, jež snad důstojně zakončí celou sérii. Kéž se toho dožijeme... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxně dějové díly zaměřující se více na příběh, postavy a se závěrečnou nervy drásající scénou jsou daleko údernější a divácky přijatelnější než díly, kde se 2 hodiny řežou armády na bitevním poli. Povedený díl, který opět po dlouhé době dokazuje, že GoTko může být (zase) na koni, jenom jestli na to už ve 4. ze 6ti dílů není pozdě?? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zásadním kladem čtvrté epizody bylo to, že jsem nemusel poslouchat rozhlasovou hru, tentokrát mi tvůrci kromě zvuku dodali i obraz. Tolik ke kladům. Absence neproniknutelné tmy mi totiž odhalila celou řadu nelogičností- například nechápu, proč by někdo nechal nastoupit armádu na dostřel těžkých zbraní protivníka (možná i obyčejného luku), a proč by této situace tento nepřítel nevyužil (pochybuju, že by Tyrion pajdal k hradbám dál než sto metrů). Taky mě zaujalo, že i v tomto dílu došlo k defloraci, pokud jsem ale sledoval průběh předchozích sedmi sezón pozorně, víc už jich být nemůže. ()

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama