Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyrion zhloupl, pokud furt věří v Daenerys - u Jona už jsem na to zvyklej. Proč Jamie šukal mužatku? Jak mohli tak snadno sestřelit toho draka? To zapomněli na své nepřátele, to je neviděla? Přišla o dva draky, tu kamarádku, velkou část armády, nikdo ji nevěří a blablabla. Spekuluje se, ze se zblázní a stane se tyranem, jako její otec. Já tu postavu nesnášim. Vlastně nesnáším i tu herečku. Hodí se do romanťáků typu Me Before You, kde neprotřebuje předvádět nějakej vážnější výkon. Tahle role vyžaduje lepší acting. Zpátky ale k tý postavě. Bez draku je nic. Politiku a diplomacii řešit neumí, protože je úplně blbá. Hlavně že chce vládnou Sedmi Královstvím. Sama všechno řešila stylem “poklekni nebo shoř”. Očividně nebude dobrej vládce. Právě naopak. Je to diktátor. Úplně mě ubiji, jak Jon furt opakuje “She’s my queen!”- no on byl vždycky pomalejší. Teď k těm fanynkám Daenerys. Schválně jsem si dělal průzkum a ta postava představuje takovou ženskou sílu, což se zamlouvá určitý skupině zavrženíhodných žen, jenž už neberou na vědomí, co je ta postava vlastně zač. Labilní a dominantní mrdka. Když jsem pak četl ty tweety, kde jsou lidi rádi, že Daenerys vypáli město plné nevinných lidí. Uplně se na to těší, až předvede svou absolutní dominanci. Zase se tu zacykluje vše, co nemam rád na lidech. Tohle vědomí mi vadí víc, než to, že ten seriál už za moc nestojí. ()

caramell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každým dalším dílem, na který nedohlíží velký G.R.R. Martin se mi čím dál víc příčí, kam se seriál udává. Scénáristické přeslapy, nelogičnost děje a především jednání postav, nefungující emoce. Zmar v tomto díle gradoval, bojím se však, že není všemu konec. Pokud poslední dva díly výrazně nepřevýší zbytek, bojím se, že osmá série bude už navždycky brána jako ta, která naprosto nevyužila předem vybudovaný potenciál. To jsem fakt věnoval tolik času předchozím úžasným sériím, abych koukal na toto?! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny v plné síle. Rozuměj - intriky se vrší jedna přes druhou, postavy jsou stavěny před rozhodnutí, z nichž se téměř nedá vybrat, a válka je na spadnutí. Ano, tenhle díl připomíná knižní předlohu více než ty dosavadní. Škoda, že autoři se po četné kritice vyhýbají otevřenému sexu a násilí, jelikož syrovost je pro Píseň ledu a ohně typická. Úžasná hudba, výborná kamera, draci nad mořem....a božská Cersei. Je mi jasné, že asi trůn neudrží, ale zatím je pevná jako skála! Jinak musím opět konstatovat, že je mi líto chudáků, co jsou od první části osmé série zklamáni jejím vývojem, a přesto se nevzdávají. Ne, pro ně už seriál nikdy dost dobrý nebude. Ale vysvětlujte to paličákům, že (tedy pokud nejde o trolly)? ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem sedm sérií, až se Dany začne chovat jako člověk, který má emoce. A konečně jsem se dočkala. Celou dobu šla za svým cílem. Protože si korunu zasloužila podle krve. Byl to krásný moment, kdy ukázala, že je taky jenom člověk. Jenže ke konci jsem začala mít oprávněně obavy a mám strach z dalšího děje. Protože většinou to dopadne právě takhle. Málokdo to ustojí. Málokdo se nestane tyranem, když všemi možnými prostředky zabije tyrana. A možná je to tak lepší. Sorry, ale mě by se stejně nejvíc líbilo, kdyby jí tu její pěknou tvářičku zničil ten, kdo si trůn zaslouží nejvíc. Ovšem co mi mocinky moc vadí na celé sérii, je to zmiňované skákání v čase, které není skutečným skákáním v čase. Je to jenom nedostatek času, aby nemusela být další série. A už slyším ty keci o tom, jak by to byla nastavovaná kaše. Ale mě to chybí. Protože...je situace a do další situace se nedostaneme dlouhou cestou, kde postavy rozebírají život a intrikují, ale dostanou se tam střihem. To mi chybí v téhle sérii. Kde je to mnohem víc než v předchozích dvou. Když tohle tvůrcům odpustíte a soustředíte se čistě na děj a filmařské provedení, musíte být spokojení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť bravúrne zvládnutý ťah tvorcov epizódy, napriek jednému z najnižších hodnotení na Imdb, a opäť úbohé komentáre kreténov na tejto databáze...Na druhej strane, admin Emefky dosiahol 13.000 pozretí vďaka tomu, že zverejnil post o papierovom pohári zo Starbucksu v slovenskom prevedení, a pridal sa tak k mnohým ďalším kreténom, ktorý nedokážu pochopiť, že vďaka malej šálke Blond Mapple Latté zdvihli návštevnosť stránok Starbucksu o viac ako 150%, a to sa posledných 6 mesiacov solídne prepadali. Ďalším faktom ostáva že miestny úbožiaci, ktorý píšu negatívne komentáre nie sú schopný poskladať tri súvislé vety o tom, čo konkrétne im vadilo v predchádzajúcej epizóde, ale sú stopercentne presvedčený, že oni sami by napísali lepší scénar. Preto majú ich komentáre jedno pozretie, ich vlastné. Nuž vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné, ale tým vesmírom si nie som vôbec istý. Opäť vynikajúca epizóda po ktorej skončení na stanici HBO nikdy nezaškodí pozrieť si príbeh niektorej z rodín,pretože si človek s radosťou zaspomína na veľkoleposť tejto ságy. Nuž ale český a slovenský ľudský odpad (týmto sa ospravedlňujem všetkým normálnym užívateľom tejto databázy) , ktorý vo svojom živote nič nedosiahne si potrebuje niekde uľaviť, tak po 850.000 príspevku o Ficovi je teraz 6 týždňov na rade Hra o tróny...A že Daisuke Honda z Bratislavy nechápe odkiaľ a prečo sa až teraz vzali balisty,k tomu už niet čo dodať... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama