Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Recenze (266)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dosť! To si ako že robia srandu tvorcovia, to im teda pekne uteká pod rukami do krásne mimóznej paródie. Piaty diel záverečnej série to úplne zabil. Toľko tupých momentov sa len tak nevidí. Buď tam je dejové vákuum alebo úplne trafená scéna, nechápem akú výpoveď má mať tento katastrofický devastačný diel. Ako kto z koho urobí väčšieho despotického jelimana. Takto dodrbať vo finále celkom dobre rozbehnutý seriál to chce teda riadne gule. Som zvedavý s čím úžasným ešte vybehnú v záverečnom diely. Zatiaľ fópa ako prasa. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu tu na můj vkus nevkusně rychlou metamofrickou proměnu charakterů některých postav, dá se na to dobře koukat - ale vpodstatě jen jako na samostatný film o dobývání města s pomocí (pozor SPOILER) draka. Pokud ale do úvah o ději epizody zahrnu i vše, co mu předcházelo, tak je to s přivřenýma očima průměr, protože tvůrci doslova šlapou po všem, co před tím vytvořili. A logika jde zcela a naprosto stranou. zatímco emoce mají volný průchod (jako by scénář psaly ženy... - pardon). Dost by mě zajímalo, do jaké míry (či spíše zda vůbec) probíhaly konzultace o dějovém vývoji s autorem knižní předlohy G.R.R. Martinem, když ten je s psaním pozadu a pokud to vůbec někdy dopíše, asi bude děj muset trochu připodobnit seriálu, který jej předběhl... To bude těžký úkol tento průběh nějak "zarámovat" do předešlých událostí. Jinak mě po shlédnutí napadají věty jako: "Běda mužům, kterým žena vládne", "Po nás potopa", "Apocalypse Now" (to už tu kdosi napsal), "Takhle to být nemělo" a na závěr slova Jaimeho "Na ničem jiném už nezáleží"... ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobývání Králova přístaviště vypadá luxusně. Není utopené ve tmě jako předchozí bitva s Bílými chodci u Zimohradu, ale je krásně přehledné. Je intenzivní, ale ne úmorné. A dokáže diváka šokovat, přičemž ten šok není způsobený smrtí žádné důležité postavy - které tu přitom konečně umírají ve velkém - ale nečekaným vývojem bitvy. Bohužel nečekaný je proto, že je dost vychtěný. SPOJLERY: chápal bych vypálení Rudé bašty, ale proč i zbytku města? Taky několikeré zmrtvýchvstaní Ariy bylo poněkud úsměvné, plus mi byl dost ukradený celý souboj Ohař vs Hora. Ale celkově jsem byl spokojen hodně. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejraději bych celou episodu rozdělil na 2 části a ohodnotil: Už dávno jsem vzdal nějaké počítání jednotlivých armád a rychlost pohybu jednotlivých postav světem, protože tam si tvůrci zřejmě dělají co chtějí a nemá to smysl moc řešit. A tak se mi první polovina (dejme tomu počátečních 40 minut) velice líbila a byl bych ochoten za to všechno udělit i 5 hvězd. Pak ale někde těsně za polovinou, a to v místě kde zazněl zvon, se něco zvrtlo. Následně se celý zbytek dílu začal soustředit jen na to jak je Dany špatná a jak je Jon dobrotivý. Tím pádem jsme si namísto nějakých těch bojů a zvratů užili 30 minut toho jak 1). Dany pálí nevinné lidi za živa, bez jakékoli snahy zaútočit na pravé viníky (což je zcela nepochopitelné), 2). ,,jak Jon pomáhá babičkám přes přechody a zachraňuje panny před znásilněním" a 3). jak Arya zběsile pobíhá městem a nakonec, když už jsou všichni mrtví nalezne bělouše na pastvě a prostě si odjede pryč.??? Dlouho očekávaný ,,Clegane bowl", nacházející se v druhé části, byl pro mne také zklamáním, a tak tento jednak zbytečný a také nepravděpodobný vývoj událostí hodnotím jen 1 hvězdou. Sečteno: nechávám hodnocení na třech hvězdách. Přehodnocení po shlédnutí celé série: celá série je plna nelogičností, ale hodnocení nechávám na 3 hvězdách ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Po několika sériích jsem se podíval na díl GoT jen proto, že v něm měla být pěkná řežba. A dočkal jsem se? Samozřejmě... Na rozdíl od místních nespokojených diváků jsem už před roky odhadl (kolem páté série?), že skrze vlastní příběh nezávislý na knihách cesta nevede. I díky tomu jsem si mohl užít výživné řádění draka, delikátně krvavé souboje i další "srandičky", které si na HBO vymysleli. S vizuálem a pojetím jsem absolutně spokojený, a víc jsem ani nepotřeboval - s tím, jak si s budováním příběhu a vývojem charakterů postav vytřeli prdel jsem se smířil už dávno. Na televizní produkci paráda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně doposud nejlepší díl osmé série. Daenerys konečně ukázala, že je Targaryen se vším všudy, bratři vyřídili účty, John otevřel oči a to, že někoho zasype trocha suti, ještě neznamená, že je s ním konec, jak si leckdo hned vyloží. Absolutní devastace města je jen zdánlivě nesmyslná. Výborná kamera, hudba i nadále uhrančivá a napětí nepolevující. Pokud se však někdo nudil, či měl pocit nelogičností (o kterých se tu dočtete, ale předloženy nejsou), pak by měl poslední díl rozhodně vynechat a dát si místo toho třeba O makové panence... ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už je zklamání jak prase. Zoufalá rozhodnutí postav, ignorování nastavené dějové logiky, dramatizace prostřednictvím prázdných dlouhých záběrů, blbé skony důležitých aktérů a občas katastrofální střih (souboj Jamieho a Eurona bych lépe sestříhal i já po deseti pivech). Naprosto zabitý potenciál osudového finále, ve které jsem pořád věřil (a ve které budu ještě trochu doufat v epizodě poslední). Nebýt Ohaře, je to čistokrevný scénáristický průser. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V životě jsem nehodnotil žádnou seriálovou epizodu, ale teďka udělám výjimku. Z toho hysterickýho hateu, co se šíří zdejšími krajinami se mi dělá až fyzicky špatně. (Pro info - moje hodnocení neni čistejch pět. Nic není dokonalé, záleží jen na tom, jak k tomu přistoupíte.) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proměna Daenerys neskutečná! Tohle jsou pravé GoT. Člověk doufá, že to dobře dopadne, očekává bitvu, podraz třeba Cersei, ale vše je jinak. Vidíme popravu, která se mnohým nemůže líbit. Kdyby se mi ale v GoT mělo vše líbit, skončil jsem v první sérii po záchraně Neda Starka. Jenže to by byl jen klasický seriál a ne GoT. Právě ta nechuť ve zvratech dostala diváka až do finále. ()

666teen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER...Uf. Tak tohle opravdu bolí. Pokud bychom chtěli srovnávat GOT s nedostižným Pánem prstenů (což snad kromě vylízaných scénaristů nikdo nechtěl), tak by Tolkilenova sága vypadala asi takhle: Sauron umírá ve stínu Dvou věží na zánět středního ucha během druhého dílu trilogie. To ovšem nikoho netrápí, protože dva a půl dílu budeme sledovat napínavý souboj o post starosty v Hobitíně. Kandidáty na post starosty jsou: Pytlík podporovaný elfy, dále pak Křepelka podporovaný lůzou, neb mu nikdo neproplatil diety za výlet do Mordoru a Chodec Aragorn, který se do Hobitína uchýlil poté, co byl z Bílého Města vykázán jako zbloudilý uchazeč o trůn. Nezávislá volební komise domestikovaných skřetů rozhodla, že v rámci všeobjímající lásky bude králem zvolen nekandidující Medděd, protože má největší včely.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hejteri pravdepodobne nič nepochopili. Zaujímavé, že väčšinou ide o takých, čo si vždy pozrú nový diel ešte v pondelok ráno hneď ako to je možné, len aby mohli dať odpad alebo jednu hviezdu medzi prvými, aby sa náhodou nestalo, že si ich nikto nevšimne. Proste niečo v štýle som cool, som pózer.... Koho to nebaví nech to nepozerá a basta! Nemám vo zvyku hodnotiť jednotlivé epizódy seriálu, no v tomto prípade mi nedalo a urobil som výnimku. Takto nízke hodnotenie si táto časť nezaslúži. Jediné čo bolo trocha škoda tak to, že som sa nedočkal trocha epickejšej smrti Cercei. Na druhú stranu dalo sa to čakať (kvôli tehotenstvu.... masaker a mučeníčko by už bolo cez čiaru). Inak vyšperkované a vymazlené do posledného detailu - obsažne aj po technickej stránke. A k tomu tá hudba.... no čo poviem, nič seriálovo lepšie tu ešte nebolo. A tento diel je EPIC, krásne to do seba zapadá. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z perfektních dílů 8 sezóny. Bylo tady prostě vše co mám rád na tomhle seriálu. A vše bylo vytuněné do naprosté parády. Absolutně nechápu takhle nízké hodnocení, zjevně většina diváků už zapomněla jaké jsou vlastně Hry o trůny... Já ne,takže za mě jasných 92% a po zásluze sázím 5sluncí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastroficko-válečný spektákl s několika úžasnými momenty (Tyrion a Jaime, Ohařova linie), celá epizoda ale stojí na velkém mindfucku (na nějž nás ale tvůrci dlouho postupně připravovali!), jenž poslední epizoda SNAD dostatečně podpoří a vytěží. Pokud ano, dočkáme se adekvátního hořkosladkého závěru, jaký si GoT zaslouží... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu to vyzerá tak, že v záujme ďalšej mega akcie si tvorcovia museli nájsť nejakú zámienku a z jednej z tých kladnejších postáv seriálu preto urobili masového vraha. Nie je to úplne tak, osobne tu cítim aj nejakú tú kritiku súčasnej zahraničnej politiky západných mocností, ktoré v záujme vyššieho dobra a zvrhnutia nejakého diktátora neraz zabijú aj množstvo civilistov. Či ide skutočne o metaforu, na to by som si ale nevsadil. Každopádne dobýjanie mesta je "žrádlo" a umiera sa skutočne tak osudovo, ako sa patrí na predposlednú epizódu dlhočizného seriálu. Ale radšej sa nezamýšľajte nad tým, prečo, keď máte so sebou vo vzduchu ničivú zbraň, tak cestou k cieľu ju musíte pár krát použiť a nejdete hneď k cieľu a nevybavíte to sakum prásk s tým, s kým ste si to chceli vybaviť tvárou v tvár bez collateral damages. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Domníval jsem se, že jsem se jenom přeslechl, když v minulém dílu rekapitulovali ztráty a údajně v nejepičtější bitvě proti asi 700x větší přesile zemřela pouze polovina vojska. Tohle bych si asi žádal od scénáristů vysvětlit, protože se tato informace neshoduje s tím, co jsem na vlastní oči viděl. Takže opět další gigantická scénáristická klička srovnatelná svojí velikostí snad jen s mojí anakondou. Nejen, že se jednalo o nesmyslně obrovskou kličku, ona to byla ke všemu klička nanejvýš zbytečná, protože jak jsme mohli všichni společně právě vidět, tak k tomu, aby bylo Královo přístaviště vypáleno do základů na popel, bohatě stačí jeden ubohý drak a na něm jedna nasraná nezdravě emancipovaná píča. Opět jeden maximální výsměch všem fanouškům a jedna událost, která byla na hony vzdálená jakékoli proveditelnosti. Neskutečná trapárna, která mi zásadně znehodnotila můj divácký zážitek. Na druhou stranu jsem potěšený tím, že se do jisté míry cítím překvapen průběhem jatek. Úplně si netroufám ani poplivat příběh. Nemohu říct, že by to bylo špatně napsané. Vcelku tato událost zapadá do koleček dosavadního průběhu. Nikým nemilovaná emancipovaná píča nedostala jinou příležitost, než se chopit vlády pomocí strachu. Geny člověk nezapře. Ženy jsou křehká a emotivní stvoření a mají-li v rukou dostatečnou moc, mohou se klidně nakonec stát královnou popela. Nebo o nich alespoň tímto způsobem smýšlí autor. Trošku zbytečně má tato epizoda 80minutovou stopáž. Dobrých 40 minut sledujeme bezúčelné násilí, což sice zahřeje u srdíčka, ale po chvíli se to přeci jen trošku okouká. Zamrzela mě poprava Varyse - posledního rozumného člověka této zvrácené doby, do které je příběh zasazen. V podstatě to byla první smrt postavy v rámci této série, která mě nenechala naprosto chladným. Moje dojmy jsou tedy rozporuplné. ()

Reklama

Reklama