Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všem s hodnocením 2 a méně hvězdiček asi nezbývá než se do konce života dívat na seriálu typu Život na zámku (a to je ještě ten lepší případ). Holt ne každému se splní přání, aby jeho oblíbené postavě narostlo brko, nebo že si na trůn sedne další vyšinutá ženská, kterou ještě navíc zneužívali jako malou, takže by byla ještě větší tyrankou. Za mě v seriálu do sebe nakonec vše krásně a logicky zapadlo. Sice jsem musel překousnout podivné množení dotraků a neposkrvrněných (hlavně u bezpéráků je to velká záhada) a nebo umístění trůnního sálu někde ve spiči věže (musela být sranda tam chodit tisíc schodů a někdy i na koni), ale závěr tvůrci zvládli a odcházejí se štítem (ne na štítě jako Jaime). ()

Wayne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář patří k celé sérii, ale vkládám i sem, když vidím, jak tady někteří obviňují fanoušky, že by se jim nelíbil žádný závěr. Nicméně... Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrzeno: Sibyla ze mě nebude. Tipovala jsem závěr trošku jiný, ale tvůrcům děkuji za několik překvapení a důstojný závěr jedné velké seriálové události. Mouchy prostě nehledám, jsem fanda a i přes výhrady k šesté a sedmé sérii, GOT budu vždy pokládat za vynikající záležitost. Diváci, kteří haní a procentuálně srážejí seriál vyloženě kvůli jinému příběhu, než jaký si sami ve svých hlavinkách vyprojektovali, kteří láteří, protože chtěli jiné mrtvé nebo jiné živé nebo jiné na trůnu, jiné pod trůnem a "před naší za naší.." se shazují sami. Jejich důvody jsou dětinské. A mě baví, že nebylo po jejich. Po mém také není, přesto oceňuji celkovou kvalitu posledního dílu, scénář, výpravu, režii, peckovního draka, nádherné kostýmy, hudbu, vizuální zpracování i výbornou atmosféru, které jsme se v závěru dočkali. Není na světě počin ten, který by se zalíbil všem. HOWGH! ;-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda. Ale celkem důstojně zakončená nuda. Sere mě, že z toho B+W udělali komedii jako z Hollywoodu. Nejen ze seriálu, ale i ze sebe. Velice se těším, až bude porovnání s knihou od Martina. Tam si troufám říct, že konec bude úplně jiný. Každopádně 8. série je jednoznačně nejhorší v historii seriálu. Ještě že už je po všem. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama