Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl bych nazval jako takovou epizodou pro ty inteligentnější diváky. 13leté děti zřejmě nebudou nikdy schopné ji patřičně docenit. Celou sérii jsem se modlil, aby seriál nesklouzl ke klišoidnosti a nedospěl k naprosto ubohému, předvídatelnému a nekonečně trapnému konci, kde by se vlády společně chopila bloncka s všemi milovaným Džoníkem. Když jsem před zhlédnutím viděl naprosto propastně nízké průměrné hodnocení, které seriál pasovalo svojí kvalitou na úroveň Ulice a obdobných sraček, tak jsem se obával, že to výše zmíněným způsobem skončit muselo. Jsem obrovsky potěšen, že se tvůrci drželi osvědčené cestičky plné zvratů až do samotného závěru. Že se vlády nakonec ujal Brandon, to je samozřejmě na pováženou, protože si troufám tvrdit, že to byla postava, která byla po celou dobu většině diváků zcela lhostejná. Každopádně zcela to jako závěr akceptuji, protože to bylo do posledního okamžiku nepředvídatelné a ve výsledku musí každý soudný divák uznat, že to bylo i zcela logické. Celkově jsem s příběhem v této sérii spokojený a nehodlám hledat chyby, tam kde nejsou. Domnívám se, že jsou nespokojení jen ti diváci, kteří doufali v debilní konec jako z nějaké ubohé pohádky. Moje výtky bych v rámci tohoto dílu směřoval čistě pouze k několika nudnějším pasážím, které byly zejména v první polovině. Naprosto nesouhlasím s většinovým názorem, že by byla tato poslední série výrazně horší než ty předešlé. Jistý pokles kvality zaznamenat určitě šlo, ale nejednalo se o nic dramatického a tvůrci zakončili seriál velice důstojně a v pravý čas. Lepší 3 kousky. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je určitě z celé série nejslabší a jak se mi předchozích pět líbilo skoro maximálně, tady musím objektivně uznat, že to bylo celé až moc zrychlené. Teď nemyslím nepovedenou scénu s železným trůnem, ale spíše první třetinu. Možná fakt nebylo na škodu udělat o dva díly víc a trošku si pohrát se zdravím Daenerys, maličko zaintrikovat, ale co já vím, tohle všechno ukáže čas. Až Martin dopíše všechny knihy a jestli se toho vůbec dočkáme, tak budeme mít možnost si aspoň trochu představit, jak tahle celá série mohla vypadat. Takhle máme po těch letech konec jedné legendy a poslední díl, který možná není úplně dokonalý, ale v záplavě těch předchozích 73 je to jen malá, naprosto nezanedbatelná věc, na tomhle po všech stránkách výtečném seriálu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako celá posledná séria aj záverečná časť bola spracovaná výborne, tvorcovia zvážili obľúbenosť jednotlivých postáv a každej našli správne miesto. Určite sa najdú rojkovia,ktorým bude vadiť opravená stena nočnej hliadky akoby žiadny Nočný kráľ cez ňu neprešiel či reakcia nepoškvrnených, ale lepšieho vládcu v Siedmych kráľovstvách nakoniec mať nemohli a tak sa spolu s nimi tešíme. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první třetině to ještě trochu vázne a když dojde na očekávané "obejmutí" milenců, kde se pak ukáže, že je drak nejlepší přítel člověka (a chápe, co je trůn!), už to skoro zavánělo parodií. Ale pak konečně našli tvůrci onu potřebnou pevnou půdu pod nohama, postavy se dostaly do popředí a jakkoli se sladkobolně jelo k závěrečným titulkům, bylo tak činěno s úctou ke všemu, co se léta budovalo. Což je přesně to, co tak výrazně chybělo v předchozích dílech. Nevím, jestli památné nebo velkolepé, ale jako tečka za větou, kdy dochází na definitivní loučení se starými přáteli, fungovalo finále více než dobře. 70% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kolo bylo zničeno, hra je u konce. A teď vážně, mohlo to vůbec skončit jinak? Když se finále Hry o trůny bude srovnávat s tím nejlepším, co televize nabídla, takže Breaking Bad, bude to vypadat špatně. Fakt, že Breaking Bad uzavíralo víceméně jednu poslední dějovou linku o pár postavách a mohlo si dovolit výbušný konec, už ale většina lidí pomine. Na druhé straně nic jako Hra o trůny v televizi dodnes nebylo, tudíž žádné srovnání v tomhle případě nebude fér. A jakmile mi tohle dojde a začnu se na to dívat jako na zakončení několika dějových linek o desítkách postav, které někde začaly, něčím si prošly a pak musely někde skončit, vychází mi tenhle závěr vlastně jako jediná rozumná varianta. Že mu chyběla gradace nebo byl málo dramatický? Tak to nejspíš někdo neviděl, co všechno mu předcházelo. Že to nedopadlo podle mých představ? Tak znova, kdy naposledy se tenhle seriál řídil něčími představami? Že to nebylo dobře natočené / zahrané? Ale no tak, nenechte se vysmát. Kdysi nezastavitelný kolos zkrátka hrdě dokráčel do svého spravedlivého konce, a jestli vás ten poetismus v závěru minul, tak už vás ani samotný Martin nespasí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama