Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 24
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

ManiacFilm

Prvních šest řad vycházel dabing vždy dva týdny po premiéře dané epizody. Překlad se určitě dělal několik týdnů dopředu před premiérou EN verze.  Dost možná v uzavřené místnosti, bez přístupu k internetu, bez možnosti vynést materiál z dané místnosti. 

ManiacFilm

ManiacFilm (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Tak si mohl překladatel pustit aspoň jeden díl v originálu, bo Chaimi tam nikde není. Dabing je stejně hroznej, vzdal jsem to na konci první série. Slyšet Maličkův proslov v cz a en, jsou dva různý světy.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

ManiacFilm

Tak on to neni Jamie, ale Jaime. Překladatel si to zřejmě špatně vyložil, že se to podle psané formy má vyslovovat podle Španělského původu.

na příspěvěk reagoval ManiacFilm

ManiacFilm

ManiacFilm (hodnocení, recenze)

Tak jsem se rozhodnul, že si dám tenhle seriál konečně znovu, ale tentokrát s dabingem. Ví někdo, proč je Jamie fucking Lannister přeložen jako " Chaimi " ?

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak další rok před námi... Jak to vidíte s knihama :D? Zase další zaručený rok, kdy výjde další pokračování :D?

stoRmjE

stoRmjE (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Já ti nechci brát iluze, ale pokud ti neni 60 let a máš doma kvalitní TV, tak ten rozdíl poznáš. Stačí si pustit něco na HBO GO a na Netflixu ve 4K s Dolby Vision a je to nebe a dudy. GOT se dají koupit taky ve 4K (up z 2k)s Dolby Vision, tak očekávám, že budou chtít nalákat na svoji službu HBO max, která bude dražší.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Tak jestli máš televizi s úhlopříčkou 40 palců, tak je to asi jedno. :D U velké televize a hlavně kvalitní už se ten rozdíl pozná, zvlášť když je vše dobře nastaveno. Já mám celkem slušnou 55" a i když přechod na UHD neplánuju, určitě ten rozdíl by tam byl...

Ale tady zněl dotaz kompletně na Hru o Trůny a HBO , kde se o tom diskutovat dá, protože HBO GO jede v naprosto otřesné pralesní kvalitě , což je jedna z věcí která mě dost štve a třeba na Hře o Trůny to bylo dost vidět a hlavně scény ve tmě a celkově "černá barva" to byla příšernost. Bitva o Zimohrad z poslední série, na to se nedalo dívat. :D

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Jojo, to jsem poznal, že 4K nemá smysl, když jsem koukal na Manda ve 4k HDR a pak jeden díl sehnal jen ve FullHD. Přišlo mi to skoro jako kdybych se vrátil do dob černobílých filmů, kde furt skáčou nějaký obrazový ruchy.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Paulie88

Nepotřebuješ, ale na TV to má asi stejný smysl, jako když videu přidáš trochu sharpen v AAE, ale to lidi, kteří si honí nad každým technickým detailem, nikdy nepochopí. Ono je sranda sledovat, jak budou výrobci vytahovat další a další jakože speciality, které už budou tak extrémní, že je stejně lidské oko nepostřehne, ale hlavně že to ten parametr mít bude a honiči budou mít žně a budou machrovat, že mají to a tamto.

na příspěvěk reagoval Helo, Paulie88, stoRmjE

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ano vyvražďování vlastní rodiny bylo v historii běžné, ale vždycky to mělo nedozírné následky, náš slavný Boleslav do dneška zůstává znám hlavně jako krvelačné monstrum, jedním z důvodů proč Richard III. přišel o trůn bylo, že zavraždil své dva synovce (či z toho byl aspoň viněn) a Jan Bezzemek přišel o drtivou většinu svých francouzských držav, když nechal "zmizet" svého synovce a rivala v boji o anglický trůn Arthura Bretaňského. Nemluvě o tom, že v Západozemí se všichni, kdo zavraždí svého příbuzného považují za prokleté. 

Mezi momentem, kdy vybouchlo septum a mezi momentem, kdy padla Vysoká zahrada uplynulo kolik času. Minimálně měsíce, když Daenerys byla schopná přeplout půlku světa s celou flotilou mezi sériemi. (i když je mi jasné, že s něčím takovým si DD hlavu nelámali). To je dost času na vyvolání vzpoury. A důvod se bouřit. Zabila Kevana, který byl dlouholetým poradcem jejího otce a tudíž se těšil dost respektu na Západě. Tudíž vlastní vazalové Lannisterů by se proti ní měli obrátit. Vazalové tyrellů by měli dozajista problém s tím, co Cersei udělala, přece jenom byli dost oblíbení a navíc Olenna ani původně nebyla Tyrell, takže speciálně její rodina by měla mít obrovský problém. Ticho po pěšině. A spálit Baleorovo septum by mělo znamenat okamžitou rebélii speciálně, když sami Lannisterové používali proti Stannisovi propagandu, že má v úmyslu po dobytí KP spálit. Ale tak to, že chyby se začali počátkem páté série některým postavám odpouštět není nic nového, ačkoliv na začátku sebemenší eror znamenal smrt. Cersei nezáleželo na jejím synovi a rodu. Kdyby ano nezabila by Margaery, kterou Tommen očividně miloval. Potom spáchal sebevraždu, což je výsledek Ceseiných chytrých rozhodnutí. Měla šťěstí, že synáček byl zbabělec a nenechal ji ihned popravit, což byli jediné dvě možnosti, co se mohli stát. Opravdu by mě zajímalo, co jako čekala že Tommen po tomhle udělá. Navíc se korunovala asi tak 30 vteřin po tom, co Tommen umřel další důkaz toho, že jediné na čem Cersei kdy opravdu záleželo byla Cersei. Vrábčaci nebyli mrtví, akorát DD zaopomněli na ty vrabčáky, které poslaly na zatknutí Cersei. Taky myšlenka, že všichni vrabčáci byli ve stejný den nacpaní na jednom místě je prostě absolutně debilní. Spojenectví se Euronem byl kalkul výhodný tak možná pro Cersei, ale neexistoval jediný logický důvod, proč Euron by měl na něj kývnout. Když už tak rozhodně ne na svatbu. Ano každá alternativa kterou udělala byla špatná. Problém ovšem je, že po 5. sérii ji tvůrci začali imho všechno odpošutět a tak Cersei mohla udělat sebevětší kravinu, a stejně přežila. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

darthvader77

Jak to že ne? Jeden rodinu zradil, druhým pohrdala. Vyvražďování nepohodlných členů vlastních rodin bylo v historii běžné.

Rodina její snachy, kterou nesnášela byli jejich političtí rivalové, když padli a jejich sídlo bylo obsazeno, neměli jejich vazalové důvod a ani čas se bouřit.  Nejposvátnější místo bylo tím, kde jí uvěznili a téměř zlomili. Ona nebyla věřící. Vrabčáci byli mrtví, tak kdo povstane, když chybí vůdci? Navíc pokud by to neudělala, tak by ztratila moc jak ona, tak i její syn a rod. Systém ve kterém byla vychována by padl. Spojenectví s Euronem byl kalkul. To, že něco slíbí neznamená, že to dodrží. I když "Lanistři vždy drží sliby", tak nehody se stávají. Noočního krále z jejího úhlu pohledu nemá cenu řešit. Nejdřív na něj nevěří a poté věří, že ho nějak porazí. Moc alternativ neměla. Vesměs každá byla špatná.

na příspěvěk reagoval darthvader77

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak nebylo nic logického na zavraždění vlastní rodiny (Kevan, Lancel), rodiny její snachy a vyhození do povětří nejposvátnější místo v západozemí. To bylo něco, co mne na posledních dvou sérií s*alo Cersein neuvěřitelný plot armor. Když odpálila Baleorovo septum, tak mělo znamenat okamžitou rebélii po celém Západozemí proti Lannisterům, ale ticho po pěšině. Přestože Nejvyšší vrabčak i Margaery Tyrel byli oblíbení mezi prostým lidem, narozdíl od samotné Cersei. Potom Euron si ji chce kdovíproč vzít, protože totální k*rva, co ležela pod vším kromě nakláďáků je nepochybně prestižní nevěsta. A samozřejmě pak stupidní balisty, jejichž palebnou kadenci závidějí i moderní kulomety. Určitě bych neřekl, že všechna její rozhodnutí byla logická. V podstatě všechno špatné, co se Lannisterům stalo tak za to mohla Cersei (dala Nejvyššímu vrabčákovi všechnu moc). Myslím si, že nejlépe to shrnul Tywin: Já ti nevěřím, protože si žena, já ti nevěřím protože nejsi tak chytrá jak si myslíš. Cersei nebyla nikdy materiál pro vladaře a její panování by bylo katastrofální. Navíc nesmíš zapomenout, že nebýt Daenerys, tak by si pro její hlavu přišla nesmrtelný ninja teleportující se Arya xD. 

Tudíž Jon, Daenerys a Cersei byli všechno volby na h*vno. Štve mne jedna věc, že kdy by se alespoň snažili inspirovat historií jako první série tak by to volbu krále hodili už na začátku sedmé série místo toho, aby uznávali nějaký Cersein pseudo nárok. Ale DD si z ní prostě ucákavali šulínky, což je důvod, proč nakonec skončila jako final boss.

na příspěvěk reagoval SeTTi

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Nikdo by šťastně a do smrti nikdy nežil, protože je to Hra o Trůny a vždycky by se našel někdo kdo by ten "Trůn" chtěl :D  ... to je jak v reálném našem světě už od starověku , kdy se pořád válčilo a válčilo i když klidně mohli žít šťastně a do smrti xD

Hlavně v tý Hře o Trůny si člověk vezme když ty postavy ví, jak to vždy dopadlo v minulosti, proč vlastně ten Trůn vůbec chtějí .... 
Ale stejně jako u nás to mělo nějaký "řád" , tak i ve Hře o Trůny jsou nějací legitimní následníci a to Cersei ani Deny podle mě nebyly :)

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

SeTTi

No ale vysvětluj to hnidopichům, co si melou pořád tu svoji o tom, že to bylo z ničeho nic. Já už v průběhu jsem si říkal, že ona začíná čím dál víc tlačit na pilu.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu Cersei, kterou měli všichni za šílenou se vlastně chovala uvěřitelně a logicky. V podstatě, kdyby se stala královnou hned ona, tak by se nic z toho nemuselo stát a království by žilo šťastně až do smrti. Je sice povýšená a bezcitná, ale zároveň inteligentní a schopná vladařka. Každý z jejich "špatných" činů jde celkem obstojně obhájit.

Jen se jí holt do cesty připletli dvě poblázněná děcka. Vlastní tentokrát opravdu šílený syn a adolescentka se třemi draky a vírou v to, že je spasitel.

na příspěvěk reagoval Paulie88, darthvader77

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Tak je to logické, šílený bratr do ní válí své šílené nápady, myšlenky a bůhví co ještě. A po smrti Khal Droga a po té co s vajíčky draků vlezla do ohně a oficiálně se s ní stala "Paní draků", ten propad do šílenství a sebeklamu, už nešlo zastavit. Nemluvě o tom, že spousta postav, který se k ní později připojili, v domnění že ona je správná volba, to buď neviděla a nebo přehlížela, neb v ní viděla menší zlo. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem stejně jako ostatní měl za to, že se Deneris zbláznila až v poslední řadě, když scénáristům došla knižní předloha, vařili z vody a ukázali, že jsou neschopní.

Jenže teď, když jsem to viděl uceleně, ne v rámci roků, ale spíše dní je jasně vidět, že ona byla šílená a mocichtivá od začátku.

Ten moment, kdy ztratila svůj druhý symbol moci (draka) ze tří jen odstranil poslední stín lidskosti za kterým se schovávala a ukázala svou pravou tvář. Protože jak by přišla o posledního, tak je hotovo. Sen jejího bratra, který si ve svém šílenství už jako malá také přivlastnila by se rozplynul.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Tak že by to skončilo kvůli penězům je nesmysl, sledovanost i přes warezáky byla série od série větší ... Navíc jenom ta síla merchu dnes. V tom se dneska točí neuvěřitelný peníze ... sám mám doma taky něco s tématikou GoT :D ... A kdyby to bylo kvůli penězům neplánovali by hned X Spin offů ....

D B a D W to prostě opravdu přestalo bavit , proto jsou psolední série tak "odfláklé"  ...

Ale samozřejmě je pravda, že kvalita streamu HBO Gopokud máte kvalitní televizi opravdu pokulhává a nevypadá to že by se blýskalo na lepší časy ...

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Helo

První a třetí (druhý netuším). Hra o trůny byla od začátku hnacím motorem nových předplatných na HBO GO, ve ztrátě nebyla pokud vím ani jednou, celkové zisky za seriál se odhadujou někde okolo dvou miliard dolarů, nemluvě o tom koláči za merch, z nějž si HBO ukrajuje, a jejich strategii stavět se od samého začátku k pirátění jako příležitosti k propagaci. Nehledě na to, že HBO déčku a déčku dle jejich vlastních slov žhavilo linku, že od nich můžou mít, co chtěj, pokud tu káru potáhnou ještě pár sezón. NEHLEDĚ na to, že standard v průmyslu bývá nedojící krávu okamžitě zaříznout bez ohledu na to, jestli to narativně dává smysl, a ne utopit prachy v další sérii, protože proč? Loajalita k fanouškům? Úcta k autorovi? To určitě.

Uživatel Helo smazal svůj příspěvek.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

inachisio

Když ono je těžký to nepirátit, když si člověk platí HBO Go a ta kvalita toho streamu je totálně tragická.

na příspěvěk reagoval kiddo

inachisio

inachisio (hodnocení, recenze)

Taky mi to připadalo strašně useknutý, jak už tu někdo psal. Potenciál postav naprosto nevyužitý :(. Chtělo by to další dvě série. Taky jsem ale slyšela, že to neukončili, protože je to přestalo bavit, ale kvůli tomu, že to hodně lidí pirátilo a nezbyly na to peníze.

na příspěvěk reagoval Helo

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Ozzy2

Proč je píča? Protože se jí (jemu, vím já?) nelíbí nějaký zmatlaný videa s debilní muzikou na jůtubu? Zajímavej "názor".

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama