Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 10
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele kepiash k tomuto seriálu (2)

Spravedlnost pro královnu (2017) (S07E03) 

Musím říct, že úplně nesdílím zdejší všeobecné nadšení, které panovalo se začátkem této série. Několikrát jsem si přečetl i hodnocení, vyzdvihující ji jako tu nejlepší vůbec. Ačkoliv si seriál stále drží úroveň, vadí mi, že se neuvěřitelným způsobem zrychluje, což se projevuje například na cestování. Zatímco dříve trvalo dostat se z bodu A do bodu B celou věčnost, dnes trvá cesta z Bravossu do Říčních krajin jeden díl a stejně tak třeba cesta ze Zimohradu na Dračí kámen. Tento jev trochu kazí vykreslení Westerosu jako nehostinné,"středověké" krajiny. Rozumím však, že seriál má omezené časové možnosti a podobná opatření jsou nezbytná, takže si pomalu zvykám. Problémem začátku této série byla navíc absence zásadnější zápletky (snad s vyjímkou konce minulé epizody, kde se však jednalo o postavy, které jsou přeci jen trochu vedlejší). Cersei se zdála být zahnána do kouta, Sam našel informace o ložiskách obsidiánu na Dračím kameni, kam čirou náhodou Danaerys pozvala svého synovce Johna Sněha na návštěvu. Vše vypadalo předem rozhodnuté a až příliš ideální... A pak přijde tenhle díl a připomene nám co na Hře o trůny tolik milujeme. Vynikající epizoda, které vlastně nelze nic vytknout. Závěrečných 15 minut řadím k tomu nejlepšímu, co jsme za sedm řad seriálu viděli. "Give me ten good men and I'll impregnate the bitch" ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Půjdu proti proudu, ale tato epizoda pro mě představuje takový závan starých dobrých časů. Líbila se mi. Měla hned několik skvělých momentů, jako třeba poslední rozhovor mezi Aryou a Ohařem, dojemné rozloučení bratrů Lannisterů, nebo šokovaného Jona, který si uvědomuje, že měl přeci jen zůstat s Igritte v té jeskyni na severu. Scény, kde drak likviduje město jsou vizuálně špičkové, líbily se mi i poslední momenty lorda Varyse, jedné z významných postav seriálu. A pokud jde o to nejpodstatnější - proměnu Daenerys v šílené vraždící monstrum - poté co odpadne šok, přijde uvědomění, že tento vývoj dává smysl. A přiznejme si, že určité náznaky sledujeme už od první série... Po dlouhé době se seriálu podařilo to co dlouho ne - připomněl mi, proč mám celou ságu tak rád. Moc se těším na poslední epizodu a na Vichry zimy! ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama