Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 10
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele SimcaJB k tomuto seriálu (15)

Rudá žena (2016) (S06E01) 

První díl nové sezóny není až tak dokonalý, viděl jsem i lepší epizody, ale jako začátek nové série je to velmi slušný úvod pro dalších 9 dílů, kde se dozvíme další příběhy postav, které máme rádi. A určitě bude zase hodně uťatých hlav, zabitých vojáků a samozřejmě i nahých mužských i ženských těl. ()

Domů (2016) (S06E02) 

Jak seriál pokračuje, tak se těším na další díly, kde by se mohli znovu objevit dávno ztracené postavy, znova mnoho krve a samozřejmě se těším na znovu objevení Nočního krále a největší hrozby přicházející se severu, jeho armády nemrtvých. ()

Křivopřísežník (2016) (S06E03) 

Třetí díl, je bohužel za hodnocením první dvou epizod. Žádná pořádná akce, která by posunovala příběh rychle kousek po kousku, spíše dlouhé rozhovory, které mají posunovat děj kousek po kousku a měnit názory lidí. Samozřejmě, že se objeví i nějaká smrt, ale tu už očekáváme a je spravedlivá, ne jako v předchozích dílech. Nečeká nás nic, co bychom nečekali a fanoušci seriálu v to nedoufali. ()

Kniha cizince (2016) (S06E04) 

Díl je lepší než ten předchozí, mnoho věcí se začíná hýbat k lepšímu pro důležité postavy. To co v předcházejících epizodách a sériích trvalo několik dílů, případně i celou sérii, tak se vyřešilo za krátký čas. Samozřejmě i tady je několik nově mrtvých lidí, ale to tolik fanoušky nebolí, a tak ani tento díl není tolik krvavý a překvapivý, jak byly předchozí. Spíše se více jedná a vyjednává, aby bylo důležitým lidem dobře. ()

Krev mé krve (2016) (S06E06) 

Šestý díl z šesté série je teď to nejlepší, co jsme za posledních šest týdnů mohli vidět, o překvapení není nouze, a tak není nuda. 95 % ()

Zlomený muž (2016) (S06E07) 

Díl z 6.6.2016 (krásné datum) nám přinesl takové malé zdržení k finále. Trocha zpomalení k finálovým bitvám. Určitě pro nás mají připraveno tvůrci ještě několik překvapeni. Doufám, že si tvůrci všechny šokující okamžiky nevypotřebovali v předchozích dílech. Je to ale v této sérii prozatím nejslabší díl, který s příběhem moc nehnul, jenom zpomalil vyprávění, aby se vše mohlo odehrát další epizodě. Čekám, že předposlední díl bude nejlepší (snad mně nezklame) a v posledním bude finále, kde nás tvůrci překvapí určitě něčím novým, kvůli čemu budeme očekávat novou sezónu. Snad to bude tak velké, jako smrt velitele Noční hlídky Jona Sněha.60 % ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Akce byla všechna dobře natočená i vhodně zvolená hudba, která podkresluje celý příběh a celou bitku o Zimohrad, všichni, od kterých jsme to čekali, jsou v pořádku a i to přesto, že v některých okamžicích byli těsně nad hrobem. Zabití Ramsaye bylo velmi stylové. Očekávání, že jej pouze Jon zabije, skončilo zklamáním. Ramsay si samozřejmě zaslouží pořádnou smrt, při které bude trpět. To se nakonec splnilo, a tak byly poslední sekundy předposledního dílu to nejlepší, co můžou fanoušci seriálu vidět.100 % ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

Tentokrát se poslední díl opravdu vydařil. Vše, to co jsme od posledního dílu očekávali, tak se stalo. Ale stalo se o hodně více, než by fanoušek od knihy a od seriálu čekal. Posledním díl řekl, že už jsou kostky vrženy, celých 59 dílů to byl úvod pro to, aby se postavy, které zažili mnoho utrpení, postavili za své sny a přání. Nad tím, co bude v dalších sezónách žádní fanoušci ani nepřemýšlí. Má přijít zima a s ní armáda nemrtvých v čele s Nočním králem. Bude to velké. Postupně se odbyde mnoho bitev, ve kterých se bude bojovat o království, o korunu a samozřejmě o to, aby to co přichází ze Severu za zdí, bylo poraženo.100 % ()

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Jako první díl sezóny jsem doplňovací příběh čekal, byl dost dobře sepsán a dialogy taky padnou svým postavám. Z náznaků a úsměvů herců je jasně vidět, že ne všechno bude tak jednoduché, jak se řeklo dialogy. Vše se určitě posune do temnějších časů, kdy se bude bojovat o každý život. Akce bude hodně. Těším se na pokračování a pohyb všech hlavních postav po šachovnici sedmi království.80 % ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Mé celkové hodnocení epizody je 80 %. Příběh za zdí je na 90 %,Na Zimohradu na 85 % a zbytek do 80 % udělají  Daenerys a Tyrion na Dračím kameni. ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Tentokrát nemám co tak vytknout, každá minuta z dnešního prvního dílu je dokonalá. Tentokrát není nic zdlouhavé., dialogy jsou oříznuty na tu správnou chvíli, aby se člověk dozvěděl přesně co potřebuje a nezačalo ho to nudit. 100 % ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Od hereckých výkonů asi není co čekat, všichni herci jsou tak kvalitní, aby své role zahráli proti vzduchu a imaginárním útočníkům uvěřitelně. Herci v hlavních postavách to bez problémů zvládli a ti vedlejší taky a to nemluvím o režisérovi, Miguel Sapochnik dokázal připravit 750 lidí na to, aby během tří měsíčního natáčení vytvořil bitvu, na kterou se nezapomene. - 100 % ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Je vidět, že už celý seriál finišuje a tvůrci se snaží nezanechat  žádnou nevyřešenou věc. Každou chvíli se dozvíme odpověď na otázku, která fanoušků hlodá v hlavě. Například, je Arya stále Lady, miluje Brienne Tormunda, kdo všechno ví, že je Jon Sníh (Král Severu) dědic trůnu, umře další drak… a mnoho dalších. 90 % ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Je jasné, jak bitva o hlavní sídlo králů skončí, Daenerys se poučí ze svých chyb a o posledního draka nepřijde, a tak jsou na konci dílu karty jasně rozdány, aby se v konečném dílu celého seriálu opravdu rozhodlo, kdo ještě zemře a kdo vlastně bude vládnout celému království. 100 % ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Mne se poslední rozlučková epizoda líbila. Je to dost dobré rozloučení s celým seriálem a po předchozím krveprolití byla klidná a dost kvalitní. Sice asi nejslabší z letošní sezóny, ale všechno důležité  se událo v předchozích dílech, tak jde to, aby se s fanoušky tvůrci a herci důstojně rozloučili. 80 % ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama