Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 24
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele stitch7 k tomuto seriálu (7)

Ulička trestu (2013) (S03E03) 

Ta titulková hudba? WTF? ()

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Myslím, že jsem hodně ochotný přehlídnout nelogičnosti, ale první scéna byla fakt naprosto dementní. ()

Série 8 (2019) (S08) 

// Dokonáno jest. A proč vlastně? Fakt bylo v úmyslu narvat Long Night a závěrečné rozzuzlení do šesti dílů, nebo CGI pojmulo veškeré prachy? Nebo to byly snad neskutečné honoráře pro herce? Tak či tak, finální sezóna nefunguje. Nemůže. Ne, já bych fakt neměl problém s tím, kde postavy ve finále skončily, mně vadí to, jak se tam dostaly - jednoduše nijak. Většina momentů nemá dostatečný build up, a tak scény vyzní naprosto retardovaně. A můžeme tu zkratkovitost obhájit, když můžeme dva díly bezcílně plkat a vtipkovat s mlékem obrů? A podotýkám, že by mi to vůbec nevadilo, pokud by to nebylo na úkor jiných, podstatnějších dialogů / scén. A jsem schopný si domýšlet - díky tomu jsem s chováním Daenerys v páté epizodě problém neměl, instantní otočku Jamieho ve čtyřce ale fakt nedávám. Spousta momentů se nějakým způsobem dalo obhájit, kdyby D&D nebyli líní a se scénářem si nevytřeli... podlahu. I tak ale zbydou idiotské teleporty a nekvalitní střihy. Pokud vám tedy stačí naprosto vykuchané, zkratkovité a ultrarychlé dění, poslední sérii si užijete. Jinak nejspíš ne. A my máme za toto být vděční? Jako proč? A srovnávat třetí epizodu s Endgame WHAT? Jenom proto, že od sebe tyto kinematografické momenty dělí krátký časový úsek? " N E N E CH T E S E V Y S M Á T " ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Nu, první díl. O něco svižnější, než ty minulé, nicméně jak už je zvykem, příliš se toho v něm nestane. Jestli jsem ale něco nepochopil, tak to bylo Samovo chování. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

No bohužel, musím se ptát: to bylo ono? Místy naprosto nepřehledné, rozmazané a především tmavé. Nepochopte mě špatně, byl jsem hodně napnutý a zpomalovačky fungovaly, ale postavy se zase teleportovaly, jak se tvůrcům zachtělo. Máme tu taky záběry, na kterých je tuna bílých chodců jenom proto, aby jich v dalším záberu bylo třeba pět. Eh? A Aryino plížení fakt k smíchu. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Napětí za cenu zkratkovitého scénáře s charakterovými otočkami o 180 stupňů. Funkční tedy jen napůl. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

// Je pozdě v noci, a tak budu doufat, že se mi to jen zdálo. Nebo jsme z poslední epizody opravdu udělali komedii? "Why do you think I came all this way?" Vážně? Při návrhu Neposkvrněným se založením rodu jsem vyprskl smíchy. Stejně jako při dalším teleportu Aryi k Jonovi na začátku dílu. A taky při... A taky při... Mohl bych pokračovat, ale proč se obtěžovat, když se neobtěžovali ani Dé a Dé? ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama