Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 23
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Coleator k tomuto seriálu (12)

Hra o trůny (2011) 

Ze začátku perfektní seriál, který vás dokázal neustále překvapovat a nejednou jste zírali s otevřenou pusou co se právě stalo... Jenže jak plynul čas, kvalita šla postupně dolů a poslední série tomu úpadku nasadila korunu... ()

Rudá žena (2016) (S06E01) 

Jako úvodní epizoda funguje tenhle díl docela dobře - krátká návštěva většiny dějových linek, trochu tajemna na závěr.... Game of Thrones má jednu velikou vadu - není od Netflixu... :D ()

Krev mé krve (2016) (S06E06) 

Minulé epizodě jsem dal pět hvězd, takže zákonitě musel přijít díl, který by se klidně dal nazvat jako Ordinace na Parožnatém vrchu... "Spousta řečí a skutek utek..." ()

Zlomený muž (2016) (S06E07) 

Další komornější díl, kdyby nenásledoval po tom minulém, asi bych uvažoval o třech hvězdách, takhle to nechám za čtyři... Who Let The Hound Out? Woof, woof, woof, woof... ()

Nikdo (2016) (S06E08) 

Kdyby se nemávalo, možná bych dal i čtyři... Ale ty závěrečný scény byly fakt hloupý... Nejdřív mávačka, potom na vrchol obrovský pyramidy dopadne něco strašně velikýho a všichni jsou překvapený, že to byl drak a potom závěrečná pronásledovačka s umírajícím nikým, pardon Aryou... Ať se to v devátý epizodě kouká sakra rozjet, protože poslední díly začalo všechno docela stagnovat... ()

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Slušný úvod do série, bohužel nic víc, nic míň... ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

Jediný zápor téhle epizody? Méně než padesáti minutová stopáž... S rychlejším cestováním v sedmé sérii nabírá seriál konečně pořádný spád a tak i když chybí do konce řady jen 3 epizody, stát se může asi ještě cokoliv... Tak snad si Arya už brzy škrtne další jméno... ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Zrychlení cestování v sedmé řadě jsem původně vítal, ale čeho je moc, toho je moc... Takový pěkný seriál a on ho takhle zničí... Šmíráku šmírácká... Teď vážně, ve vší té honbě za velkolepostí se trochu vytrácí logika, celá ta výprava pro vzorek oživlé mrtvoly jenom proto, aby Cersei uvěřila, je jeden velký nesmysl... Mlátit se s řadovými mrtvými nemá smysl, když se jejich řady stále rozšiřují... A tak už jenom čekáme na velké spojení sil všech Starků s Targaryenovými... Škoda, čekal jsem určitě víc... Památnou větu "Kam se hrabe Martin, to se nedá srovnat" tady prostě scénáristům nikdo nepoví... ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Jasně, k velké bitvě to vždycky směřovalo... Ale tohle byl spíš nepřehledně tmavý digitální bordel s nesmrtelnými akčními hrdiny v podobě znamých postav... Tohle prostě není ta Hra o trůny, která si získala své fanoušky nečekaným zvraty... Bohužel... ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

První polovina dílu je nuda k uzívání, druhá polovina už se trochu vrací do původních kolejí, ale stejně... Ať už nám řeknou jak to všechno skončí a můžeme si GoT odškrtnout... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama