Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (18)

Hra o trůny (2011) 

Naprosto chápu zástupy fanoušků a nadšené šílenství, které ovládlo kde koho. Kvalita šla ale v poslední, 6. sérii, výrazně dolů. Respektive, mně to tak připadá (umělé natahování času, dřístání furt dokola o tom samém, no..., je citelné, že se G.R.R.Martin postavil na zadní, zabejčil a tak se cucalo z prstu). A tak nezbývá než si počkat na závěr. Každopádně se jedná o výjimečný počin, s nádhernou výpravou, zajímavým obsazením, prostě jedno dech beroucí fantasy. ()

Série 1 (2011) (S01) 

První série je výborná. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Možná dokonce lepší než série první. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Skvělé, výborné! Člověk si rychle zvykne na kvalitu a chce stále víc. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Laťka drží. ()

Série 5 (2015) (S05) 

Sice mi to vychází na plný počet, ale subjektivně lze cítit pokles vysoké kvality proti předchozím sériím. Už to není úplně ono a dostáváme se fáze vaření z vody. Nicméně stále to vynikající ze seriálové tvorby. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Propad do ukecané průměrnosti... Chvílemi podprůměrné. Velká škoda. Vaření z vody je špatný krok. ()

Křivopřísežník (2016) (S06E03) 

Co to bylo?! Poprvé jsem rozčarovaná u tohoto seriálu. Natahovaná, nezábavná, místy dokonce otravná a ubíjející slátačka. (Tím myslím například slepou Nikdo nebo scénu s Vrabčákem) Stále dokola, nic neříkající, ubohé!!!! Trapné pokusy o žerty s oblíbeným liliputem. Ta scéna byla k čemu???? Blbá kamera a scénář fakt na kopanec. Obávám se, aby se v tomto duchu nejelo dál... ()

Kniha cizince (2016) (S06E04) 

Slušná epizoda. V šesté sérii jedna z mála. ()

Vrata (2016) (S06E05) 

Opět propad do ukecané průměrnosti. ()

Krev mé krve (2016) (S06E06) 

Jde to z kopce... Pro mě nuda. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Spokojená jsem. Naprosto. Závěrečná série mě oslovila více než série 6. a 7., užila jsem si ji maximálně, bavila jsem se královsky u každé epizody, vychutnávala jsem si vše, co mi tvůrci naservírovali a nemám problém. Zajímavé, že? Inu, sto lidí, sto chutí. Zdravím všechny, kteří to vnímají stejně! ;) ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Líbilo. Typické, klasické, povědomé, oblíbené a mnohem svižnější než některé uondané díly dvou posledních řad. Jako úvod poslední řady mi to připadá fajn. Viděno s nadšením! :) ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

...a na závěr ta Florence and the Machine... Výborné! Tohle bude dlouhý týden. ;) ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Ano, také jsem očekávala více mrtvých hlavních postav, v tomto směru jsem zklamaná, ale jinak dobrý. Bavilo, zajímalo, adrenalin se vyplavoval. Často kritizovaná nelogičnost rozmístění postav a podle některých mizerná strategie boje mě nechává v klidu. Viděla jsem to dvakrát a až na pár drobností jsem spokojená. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Něco mi říká, že mrtvých bude nakonec přeci jen víc než dost. Čtvrtý díl poslední série je v duchu intrikářských "klasických" GoT. Jednotlivci si berou zpět naši pozornost, kopání za sebe nabírá na obrátkách, touha usednout na železný trůn přebíjí důslednou taktiku a neohrožená bestie Cersei drží jisté eso v rukávu. (... osobně jsem docela zvědavá, jestli se jí na tu kobylku nedostane zase ta podivná Arya...) ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Jak zaznělo ve Shrekovi: "Mám draka a nebojím se ho použít!" Famózní!!! Šokující, strhující, za mě naprostá spokojenost a samozřejmě povinná slzička za Králokata! ;) Danča se prostě urvala ze řetězu, Arya jí už má na seznamu, královna bude Sansa Stark (nesnáším ji, ale co už, když Sníh na to nemá kule) ...a nebo třeba taky ne.. :) :) :) Se uvidí! ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Potvrzeno: Sibyla ze mě nebude. Tipovala jsem závěr trošku jiný, ale tvůrcům děkuji za několik překvapení a důstojný závěr jedné velké seriálové události. Mouchy prostě nehledám, jsem fanda a i přes výhrady k šesté a sedmé sérii, GOT budu vždy pokládat za vynikající záležitost. Diváci, kteří haní a procentuálně srážejí seriál vyloženě kvůli jinému příběhu, než jaký si sami ve svých hlavinkách vyprojektovali, kteří láteří, protože chtěli jiné mrtvé nebo jiné živé nebo jiné na trůnu, jiné pod trůnem a "před naší za naší.." se shazují sami. Jejich důvody jsou dětinské. A mě baví, že nebylo po jejich. Po mém také není, přesto oceňuji celkovou kvalitu posledního dílu, scénář, výpravu, režii, peckovního draka, nádherné kostýmy, hudbu, vizuální zpracování i výbornou atmosféru, které jsme se v závěru dočkali. Není na světě počin ten, který by se zalíbil všem. HOWGH! ;-) ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama