Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele DarweyD k tomuto seriálu (13)

Hra o trůny (2011) 

to co si většina představí když někdo řekne Game Of Thrones (jak fanoušci, tak lidi kteří tento seriál vubec neviděli) je spousta násilí, sexu, středověku, krásných žen, a politiky... to co vidim já, je nejspíš nejkomplexnější seriál, co jsem kdy měl tu čest vidět a klidně bych si poradil bez veškerý tý (někdy až nadbytečný) erotiky, protože tenhle seriál je opravdová špička filmařiny a výpravy. Soundtrack samozřejmě na úrovni nejvyšší. Edit po poslední sérii: No, vzhledem k nejhoršímu zakončení všech dob musím radikálně snížit hodnocení, jak se řiká, konec dobrý, všechno dobré? Díky tomuto seriálu jsem zjistil, že to funguje i v opačném případě, a je to smutný, srdcervoucí, a sprostý. shame shame shame.... ()

Dva meče (2014) (S04E01) 

asi moje nejoblíbenější scéna z GOT, ohař chce svoje kuřata ale jediný co vykostí jsou 4 vojáci ()

Strážci na Zdi (2014) (S04E09) 

Pravděpodobně nejlepší epizoda celého seriálu, komplexní neplochá bitva kde v každé scéně je jiný detail a obrovský kontrast soubojů, naprostá paráda po celou dobu 100% ()

Děti (2014) (S04E10) 

jeden z nejsilnějších dílů, pomalé umírání postav je srdcervoucí ať už pro nás, nebo pro postavy umírající, či vykonavatele... naprostá špička režie, a pomalé, ale extrémně silné vodopády emocí ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

musim jít proti většině a kritizovat závěrečnou bitvu, respektive co se tam dělo za blbosti, myslel jsem že koukám na GOT ne na “postradatelní” protože normálně by umírali hlavní postavy jako jablka a ne že by byli nesmrtelný jako stallone kterej zabije milion nohsledů a má sotvá pár škrábanců... fakt mě naštvalo že neumřela aspoň jedna hlavní postava, co to jako bylo ten konec? Jaime se řítí na draka a někdo po něm skočí a spadne do vody, wtf.. to fakt do GOT nepatří, jinak denino ,,drakárys'' mi přijde spíš cringe než epický, 3 hvězdy za jeden z nejmrazivějších build-upů před bitvou ()

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Postradatelní, Suicide Squad, 7 hrozných, Avangers?? mnohem epičtější shledání čeká na konci týhle epizody ()

Drak a Vlk (2017) (S07E07) 

co dodat, nejlepší epizoda série) ()

Série 8 (2019) (S08) 

První dvě epizody vás zavedou na stezku která chvíli vypadá že vede do velkolepého finále, ale nakonec se prodíráte bažinou nudy a nekonzistentnosti. Pouze pár krátkých scén vás opravdu zasáhne, ale jen z nostalgie k postavám. Osmá řada Hry o trůny je největší zklamání v historii seriálů. Všechno pozitivum které bych se mohl pokusit najít jde hercům, maskérům, a Raminu Djawadi, který i přes tak strašnou sérii vytvořil dechberoucí soundtrack. David Benioff a D.B. Weiss touto sérií vyryli jména na hrob dobré reputace seriálu. ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

výborný úvodní díl, kdo čeká šílenou melu hned od začátku, je idiot, ze mě doslova stříkali emoce, vítej zpět a naposledy moje drahá hro o trůny!!! ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

zatím ''pouze'' vodopád emocí který ještě vyústí ve velkolepém mořebití emocí, pokud by člověk začal koukat až od osmé série, první dva díly by pro něj byla naprostá nuda a neporozumění, pro nás, skalní fandy ultimátní záplava emocí. První dva díly se mnou udělali přesně to co jsem očekával, totiž naprosto roztavili. Suprová procházka mezi všemi postavami a připomenutí že každou z nich budu moc a moc oplakávat, nevim jestli mi uplně budou stačit kapesníky 100% důležitý komentář : Ellmariachi , Vtipný komentář : 7benjamin7 , Ignorantský komentář : Psychor ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

nejočekávanější serálová bitva nedokázala kvalitou předčit ani bitvu bastardů či hardhome... velká promarněná šance vyvrcholení příběhů bílých chodců... nelogičnost a laxnost je zde příliš velká než aby to šlo přehlížet ()

Zvony (2019) (S08E05) 

herecký výkony, vynikající režie a hudba nezachrání nejhorší psaní závěrečné série seriálu ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

naprosto otřesná poslední série dostala neskutečně emocionální a srdcervoucí závěr který si tento seriál více než zasloužil ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama