Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 5
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Marius k tomuto seriálu (5)

Hra o trůny (2011) 

Priemernosť môže byť geniálna len v priemernosti. 6/10 P.S. Po druhej sérii by som možno prifaril jeden bodík naviac ale uvidíme čo spraví tretia...snáď dovtedy stihnem prečítať knihy. Moje základné problémy s GoT sú prítomné i v druhej sérii - často samoúčelná nahota a sex (nič proti sexu vo filme ale musí to celé niekam posúvať, nielen robiť servis fanúšikom a honiť ego tvorcom, akí sú nekonformní), "moderný" jazyk a nedotiahnuté postavy (samozrejme toto je sčasti problémom diváka ako i ddôsledkom rozsiahlosti predlohy a počtu postáv). Najlepšie príbehové línie sú Daenerys Targaryen, Arya Stark a Tyrion Lannister. P.P.S po prečítaní série vraciam hodnotenie seriálu dole a škodoradostne čakám aké oslie mostíky si scenárista seriálu pripraví aby pokryl to, s čím mal začať už v prvých sériách - Harrenhall tournament a jeho následky, proroctvá etc. House Targaryen + Martell. A hľadajte otca, nie matku, lebo drak má tri hlavy :-) UPDATE po III. serii : hodnotenie nemením (načo mrhajú materiál na Podricka a štetky?!), aj keď niektoré scény (Astapor) boli skutočne nezabudnuteľné. Len stále krútim hlavou, prečo sa sakra ešte neriešia proroctvá a dôvody Robertovej rebélie proti Targaryenom...ale to už by asi príliš naznačili že Ice and Fire sú hlavné postavy :-) UPDATE 2 po 5 sérii...ako dojebať dobrý príbeh...všetky rozhodujúce scény Daenerys Targaryen sú natočené vo verzii pre trojročné deti. Z úcty k predlohe ponechávam hodnotenie. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Martin je mizerný spisovateľ ale geniálny rozprávač. Benioff s Weissom nie sú spisovatelia vôbec a rozprávačmi podľa kvality tohto dielu už zabudli byť. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Tož Davidkovia, ste to došukali. 5/10 ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Stavím sa o desať eur, že v hodine dvanástej pricvála s nejakým martellovským ľavobočkom vojsko z Dorne a natrhne Cersei prdel. Inak je fantastické, že draky sa dajú tak ľahko zabiť a v dejinách Westerosu o tom nikto nevedel (však ballistu predsa nik doteraz nepoznal). Yeah Dumb and Dumber episode 4. 4/10 ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Hodnotím lepšie ako predchádzajúce diely poslednej série v zásade len preto, že z tých sračiek, do ktorých to scenáristické duo Debil&Debil dostali, sa asi lepšie nedalo dostať. Stále je to ale len elegantné vyhrabanie sa zo scenáristického lajna, takže nejasajme. Vizuál super ale celkovo najmä v druhej polovici po odlete Drogona skôr guilty pleasure než dôstojný záver. Veci ktoré mi neberie hlava - Sever sa stal nezávislým ale šiestim kráľovstvám vládne Stark, Drogon minule jedným dychom búral hradby ale železo mu trvá cca 30 sekúnd (asi málo zmesi) a ako vyštudovaný historik a politológ Drogon vie, že za smrť Daenerys nemôže Jon ale železný trón, ríšu Targaryeni vždy držali silou ale teraz sa rody na veky vekov pomerili. A neviem kto to tam bol za Dorne keďže všetkých Martellov vyvraždili. No nič. Uvidíme, či Martin vymyslí menej dementný záver. 7/10 ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama