Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele thePivl k tomuto seriálu (1)

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

Za tuhle sérii prostě tleskám. Člověk u prvních dvou sérií zůstával jenom protože nikdo nevěděl, co přijde. Jink spousta kecání, vyhýbání se bitvám přímo na scéně a všeobecně víc mluvení než děje. Pak vždy přišly zvraty, které diváka připoutaly k sedlu a on se pak těšil zase na další díl. S postupem času se ukázalo, že to takhle holt už fungovat nebude a nemůže. Přece jen po necelých 40 hodinách Hry o Trůny vás už žádné další ukecané díly moc nezajímají a proto 5. série už neslavila takový úspěch. Místo aby tvůrci pokračovali v kecání a dostávali tak další vlnu kritiky, připravili pro nás totální hype sérii. Je pravda, že něčeho už jsme dostávali prostě přes plříliš - Alá proslovy Daenerys, ze kterých by se už dala udělat snad půl hodinová kompilace ze všech sérií, ale kromě toho se v každém díle připravoval zvrat, každá událost byla podána tak, že jsem ji hltal vším co jsem měl a u poslední dvou dílů jsem byl napružený jak kšandy. Mimo to na scéně přibyly originálnější střihy a kupodivu úplně zmizel sex. A protože o vymizení sexu ze série nikdo nemluví, je jasné, že je to zaraceně dobrá série. Bohužel si myslím, že stejně jako pro knihy už je ten nedostatek starých známých postav poněkud pohoršujících faktor. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama