Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 19
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele BlackHood k tomuto seriálu (5)

Hra o trůny (2011) 

Jelikož se na to dívají všichni mojí kamarádi, tak jsem tomu dal šanci. Pilot vůbec nezaujal. Další díly se nestávají poutavé. Pár zajímavých dějových linií se tam najde, ale i tak to ubíhá pomalu. Nechápu, proč je tento seriál tak oblíbený. 1 série - 30% Druhá mě už bavila víc, nejspíš kvůli toho, že mě seriál pomalu vtahuje do svého světa. Oblíbená postava: Aria. Její dějová linie je nejzajímavějíší, určitě nejvíce nejnapínavějíší. Navíc, je to jedna z mála postav, která dělá dobrá rozhodnutí. Díval jsem se, jaké postavy jsou nejoblíběnějíší, je to Tyrion. To mě celkem překvapilo, vůbec ho nemám rád. Jeho dějová linie je jedna z nejméně zajímavějíších, dále je hnusný, prostě jako skřet. Chtělo by to do jeho příběhu dodat nějaké to napětí. Upřímně se divím, že ho ještě nikdo nezabil. Druhá oblíbená postava je prý Daenerys, ta mi však také nesedí. Její draky mám celkem rád. Jí ale moc ne. Je to jenom takové: Já jsem Khaleesi, matka,a já doufám, že časem i žrádlo, draků. Tohle je moje rozhodnutí! Nemůžete ho zpochybňovat, jsem za bouře zrozená..." Je prostě moc namyšlená. To bych ještě přežil, ale její přìběh je strašně nudný a především protahovaný. Je to jako Hobit, jako Bilbo se snaží dojít do svého cíle. Ale Bilbo tam došel skoro hned v prvním díle, ale jí to trvalo přes sedm sérií!!! Prostě ji tam nemohli nechad dojít v míru trochu dříve... No, každopádně doufám, že ji Cersei upálí ( no, to vlastně raději ne :D) ()

Valar Morghulis (2012) (S02E10) 

Ehm.. tahat do toho Walking Dead? Mohli vymyslet něco více "fantazy" ()

Deště Kastameru (2013) (S03E09) 

Od druhé série čekám, až se Robova linie nějak vyhrotí, čekal jsem, až zaútočí na Lennistry, ale pořád to byly jen strategické řeči. A zbytečně? :( ()

Série 5 (2015) (S05) 

Prozatím nic moc, dějová linie Arye jde do prdele, Daenerys je čím dál tím víc otravná, Sansa je nudná, u Jona sníha samé kecy. Draci jsou zavření někde v kleci... ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Nedává mi to smysl... Ta ship war, to se jako neměli jak bránit??? A proč tam pak jenom jeli, jako nějaká výletní plavba? A to jsem měl pocit, že Daenerys ví o harpunách... A druhá věc, vždyť Cersei ovládá jen Kings Landing, ne?? Tím pádem už to má prohrané, vzhledem k tomu, že Daenerys se Starky má zbytek všeho... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama