Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 9
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Rocky88 k tomuto seriálu (5)

Hra o trůny (2011) 

1. série: Přiznám, že jsem mírně zklamán. Tolik kladných ohlasů ze všech možných stran, ale zatím mi bohužel nepřijde, že jsou zasloužené. Intrikářské podvraťákoviny jsou daleko lepší v House of Cards (a třeba i ve Spartacovi), krvavé a choreograficky nápadité souboje měl Spartacus také o mnoho lepší a obsazení některých rolí mi také přijde až otravné. Nicméně nemůžu GoT upřít vyváženost všech složek, propracovanou mytologii, výpravu (!!!) a neváhavost se zprováděním ze světa významných postav. Nezatracuji, nicméně zatím ve mně nebyl vzbuzen neovladatelný chtíč po skouknutí další a další epizody. Uvidíme, co přinese další série.___ 2. - 4. série: Co mi chybělo v první, bylo mi dáno v druhé, třetí i čtvrté, a to po velkých doušcích. Jak můj komentář napovídá, slupl jsem tyhle tři série tak rychle, že jsem ten komentář ani nestačil updatovat. Přiostřily se intriky, konečně byly vidět i nějaké souboje, zlovlci, draci a rozlehlé záběry - každý dolar z bobtnajícího rozpočtu je zde vidět. Nemůžu opomenout ani odvahu scénáristů nechat zabít kohokoliv. Za absolutní špičku, a to nejen v rámci GoT, ale vůbec z celého seriálového spektra, považuji díly 3x09 a 4x09. Bravo!___ 5. série: První polovina je dost rozvleklá, ale stále se kují pikle. Hodně to připomíná první sérii. Jenže pak přijde druhá polovina a především poslední tři díly, které jsou opět špičkou v oboru. Zejména 5x08 se závěrem v Hardhome je ohromně atmosférická. Celkově tedy horší pokoukání než u 3. a 4. série, přesto stále výživné a odměňující divákovu trpělivost. ___6. série je velký kvalitativní sešup. Spousta "šokujících" situací vzniká díky demenci postav a scénáristů, hraje se tu převážně na efekt, nikoliv na kvalitu. Většina událostí působí neuvěřitelně odfláknutě. Když např. porovnám bitvu bastardů s bojem v 4x09, tak je to rozdíl několika tříd. Naopak důležité věci typu vzniku Night Kinga jsou během minuty hotový. Překvapivě velice špatná sezóna.___7. série je v některých ohledech ještě horší - ty teleportace a chování postav jako největší kreténi dokáže vytočit. Dalším kazem jsou hollywoodovské záchrany na poslední chvíli. To nelítostné stínání postav, které jsou důležitější než ostatní, je nejspíš fuč. I přesto je to ale zábavnější než série předchozí. 8. a zároveň poslední série by dle všeho měla být lahůdkou.___ 8. série se zapíše do historie. Bohužel ne díky kvalitám, ale díky tomu, jak je totálně zvoraná. V životě nepochopím, jak s tímhle mohli být na papíře tvůrci spokojení. Všechno špatně. Uspěchané, nesmyslné, jen na efekt. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Bitva, kterou předtím ještě nikdo neviděl. A neviděl ji ani tady, protože většina je zahalená v prachu a přehnané tmě. A to jsem koukal na originál na HBO. Úvod bitvy je napínavý, atmosférický, doplněný parádní hudbou. Pak ale začnou hlavní postavy přežívat i vlastní smrt, konec to vysloveně dojebal. Arya má očividně Ant-Manův oblek. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Telenovela. Příšerná telenovela. Hvězdu dávám za impa. V tomto byl po dlouhé době sám sebou. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Vzdávám hold za hudbu a vizuál, příběh a jednotlivé události zase nedávají smysl a jsou opět jen na efekt. Nemá cenu se více rozčilovat, je to hořká pilulka pro všechny. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Tyrion nového krále prodal pěkně, ale tak nějak se zapomnělo na příběhy ostatních (Jonův, Sansy například). Vizuál jako vždy ok. Ale jinak to zase byla směs kravin, nesmyslů. Vrcholem byl drak, kterej ví, co je trůn a k čemu slouží. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama