Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 22
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele joker.george k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Má to nádherné lokace, překvapivé zvraty, každá dějová linka má něco do sebe a postavy nikdy nevědí, co se s nimi stane. Ale stejně mi přijde, že se série po většinu času trochu flákají, aby poslední dva díly ukázaly skutečnou sílu seriálu, ať už se to týká epických (nejen) bitev nebo právě zamícháním karet jednotlivých postav, které ovlivňují nebo jsou ovlivňováni událostmi a machinacemi druhých. A minimálně si může Hra o trůny připsat nového fanouška... ()

Série 6 (2016) (S06) 

To co píši v hlavním komentáři, splňuje 6. série v celé své kráse. Některé dějové linky jsou rozbředlé a opakují se, na některé postavy se skoro vůbec nedostane a jiné by si tolik prostoru nezasloužili, ale jakmile přišel závěr, na všechny nedostatky jsem téměř zapomněl, protože jsem jim byl doslova unešen. Vichry zimy se staly mojí nejoblíbenější epizodou vůbec hlavně díky vymazlenému úvodnímu hudebnímu podkresu. ()

Série 7 (2017) (S07) 

Chtěl bych vědět, co dělám špatně, že seriálu stále nemůžu úplně přijít na chuť. Přitom není moc toho, co bych mu mohl vytknout, i když v této sérii je přeci jen víc chybek než v předešlých. Zběsilejší tempo mi nevadilo, nad teleportací se ve většině případů dá mávnout rukou a jinak se seriál v lenosti neliší od konkurence. Obočí jsem však pozvedal nad náhlou změnou chování některých postav, ne nad jejich nedostatky. Také mi scházel moment překvapení, a to jsem se o děj předem nezajímal. Na bitvy se ovšem kouká pěkně, dialogy dokáží pobavit i zaujmout, ale já budu v klidu čekat i dva roky na poslední řadu. Aspoň na Cerseino pletichaření je pořád spolehnutí. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama