Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele SpaceOdyseus k tomuto seriálu (25)

Hra o trůny (2011) 

Po pate serii: Jde stale o spicku serialove produkce se zajimavymi a necernobilymi postavami, u kterych nevime, jestli jim fandit nebo prat nejhorsi, s neokoukanym dejem pro fantasy netypickym, protoze se klade velky duraz na politiku a zakulisni pikle, a hlavne s temnou a uveritelnou stredovekou atmosferou. Explicitni syrovost a nahota jsou jen uz tresnicka na dortu, ktera pomyslne dava facku hollywoodske filmove produkci. Po seste serii: Zatim nejlepsi serie jen potvrzuje, kdo patri na pomyslny truh serialove produkce. Kazdy jede dil ja parada a graduje to do neskutecneho finale. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Benioff a Weiss se za tech par let vypsali temer k dokonalosti. Kazdy dil seste serie ma co rict, ma dostatek poutaveho deje, twistu a charakter developmentu. Nejde o zadne vysoke umeni, ale o ultimatni zabavu, ktera s tim, jak roste rozpocet, smele konkuruje i Hollywoodskym velkoprodukcim. Bude to sakra dlouhe cekani na dalsi serii... ()

Rudá žena (2016) (S06E01) 

Sesta serie zacina skvele. Vsechny dejove linky se rozbihaji milovymi kroky, zamotavaji se a to vse v rozmachle produkci, ktera se nam tolik libi. ()

Domů (2016) (S06E02) 

Druha epizoda nam pripomela, proc mame GoT tak radi: porad se neco deje, skvele dialogy, chovani postav ma dopad na cely serial, kazdou chvilku prijde nejaky twistik... Tento dil utekl behem chvilicky uplne bez dechu. ()

Křivopřísežník (2016) (S06E03) 

Z flashbacku jsem puvodne nemel velkou radost, ale treti epizoda me vyvedla z omylu. Sledovani mladeho Eddarda a jejich akce byla nejlepsi cast tohoto dilu. Moc bych si pral prequelovy spin off. Jinak se dej posouva milovymi kroky. Scena na Male rade byla skvela, konecne se posunula Aryina linie a Jon? Zaver na Castle Black byl famozni! ()

Kniha cizince (2016) (S06E04) 

Dej se trosku zpomalil, uz neutika takovym zavratnym tempem, ale stale se neco deje. K tomu dostavame skvele dialogy a vygradovane sceny. Treba monolog Nejvyssiho Vrabcaka, kdy kamera pomalu najizdela na jeho oblicej, byla lahudka. A to ani nemluvim o Daenerys pred radou Khalu, nebo o diskuzi Jona, Sansy a Thormunda. Proste serialova spicka sestou sezonu jeste nezavahala. ()

Vrata (2016) (S06E05) 

Ano, tomu se rika storytelling. Sest serii se buduje postava, vytvarime si s ni vztah, jen aby v tomto dile byla cela jeji minulost obracena na hlavu a my zjistili, ze jeji osud byl nalajnovan presne do tohoto bodu od prvni stranky prvni knizky/scenare. Emocionalnejsi konec epizody tu dlouho nebyl. K tomu dostaneme skvele zrezirovane a podane sekvence z divadla, z 12 tisice let stare historie, ze Cerneho Hradu, nebo z kralovolby. Krest, ktery ji nasleduje a ktery se prolina s uprkem Greyjoyu, je famozni. ()

Krev mé krve (2016) (S06E06) 

Tentokrat to je za 4. Celkove je to trosku pomalejsi dil a ve strasne nabite seste serii to je znat. Je to hlavne diky Samovi. Bylo fajn konecne videt jeho rodinu, ale trvalo vecne nez se dobrali k vysledku, ktery jsme stejne od zacatku ocekavali. Druha navsteva divadla take nebyla tak zajimava jako posledne. Alespon, ze Aria konecne vyrazila neco konat. Zbytek byl klasicky nadstandart, kde vycnivala hlavne scena na schodech Velkeho Septa. ()

Zlomený muž (2016) (S06E07) 

Paradni dil. Vratili se nam nekteri stari znami a hlavne z navratu Brona mam velikou radost. Nejlepsi cast dilu byly jeho slovni vymeny s Jamiem pri oblehani Rekotoci. Doufam, ze sem se jeste v dalsich dilech budeme hojne vracet. ()

Nikdo (2016) (S06E08) 

Skvely dil, kde zazaril hlavne Clegan. Shledani s Bratrstvem a slovni vymeny mezi nim a Dondarionem byly moc prijemne. Doufam, ze se k nim prida a budou se jim tvurci venovat. Divacky potencial tu je veliky. Aria me moc potesila, jeji honicka mestem byla jako z Bourna (s primhourenym jednim okem) a vyvrcholeni bylo, jak se patri. Ale nejlepsi byl zase stejne muj oblibenec Bron, setkani s Podem bylo pohlazeni na dusi. Jinak tu bylo nasili, intriky, politikareni. Vse jak ma byt. ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Ze bysme tu meli dosavadni nejlepsi dil? Lepsi bitva v televizi jeste nebyla a strka do kapsy i vetsinu velkorozpoctove filmove produkce. Jen za tracking shot sledujici Jona uprostred vravy si zaslouzi plny pocet. A k tomu jeste draci? Proste hodina bez dechu. ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

WOW. Uvodni sekvence v Kralove Pristavisti dava vzpomenout na nejlepsi leta Coppoli a potvrzuje se, ze Hra o Truny je takova Godfather trilogy mezi serialy. Tezko se najde neco lepsiho. ()

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Paradni uvod do sedme rady jen co je pravda. Vsechny linky jsou skvele rozehrane k tomu, abysme dostali nabusenou radu a vypada to, ze ji fakt dostaneme. Po vizualni strance to je jeste vetsi zradlo nez posledne, kamera uzasna, kulisy bombasticke a celky valecnych lodi a fantastickych mest? Radost pohledet. ()

Za bouře zrozená (2017) (S07E02) 

Finale epizody bylo necekane a naprosto bombasticke. Euron je bad motherfucker, jak ma byt! Co se delo do te doby, bylo klasicky vysoce kvalitni zabava po vsech strankach. ()

Spravedlnost pro královnu (2017) (S07E03) 

Parada. Napetim nabity dil, kde i ta nejmensi konverzace je vypointovana jak sachova partie. A k tomu uzasny vizual a i nejaka ta suprova akce. Uz se mi ani nechce moc chvalit, protoze se opakuji. ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

Ze by nejlepsi dil serialu? Ale to si nerikam sedmou sezonu poprve. V tomhle dile je vse. Od kazde dejoe linky nejaka zasadni udalost, k tomu prave valecne peklo a ten tracking shot s Bronem ve valecne vrave? Sorry jako. ()

Východní hlídka (2017) (S07E05) 

Nemuzu se dockat finale! I kdyz slo o kecaci dil, tak me strasne bavil. A ta particka co se ustvorila na konci? Tolik cynickych hlaskaru pohromade? Moc se tesim na jejich vylet za zed, to bude pecka. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Kdyz hlaskujou, tak je to strasne super. Ale take se dil venuje podivnym intrikam na Zimohradu a akci, ktera je vetsinou fajn, ale treba loot train attack je mnohem lepsi a zabavnejsi. A utok nemrtveho medveda je nejzvlastnejsi a nejnudnejsi akcni scena cele GoT. ()

Drak a Vlk (2017) (S07E07) 

Od zacatku do konce by se dalo napeti krajet. Az tak vyhrocena tato epizoda byla. Postavy se po dlouhych periodach potkavaji, maji mezi sebou vyhrocene dialogove prestrelky a nekdy i jen pohled staci na husi kuzi. Genialni finale genialni serie a ja chci vic! ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Paradni dil a skvely zacatek posledni serie. Je to tedy jen povidaci dil, ale nabuseny v kazde minute nejakou chutovkou, nejakym reunionem, nejakym super charakterovym momentem. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama