Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 7
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Ichabod k tomuto seriálu (4)

Série 7 (2017) (S07) 

Ohromné zvýšení vyprávějícího tempa mi rozhodně nevadí. Poslední dvě sezóny byly utrpení a zbytečné natahování. Pokud by se nová sezóna nerozjela přestal bych seriál sledovat úplně. Z GoT se stala ovšem absolutní špička co se týká nejen rozpočtu ale i opravdu propracovaného fantasy. Samozřejmě předposlední sezóna je v první řade fan service jak prase. Potkávají se postavy co se několik sezón neviděli a hláškují jak o život. Dostat se z jedné strany země na druhou najednou zabere pět vteřin a z toho se čtyři diskutuje jestli se nepoletí na dracích.... Moment.... Jo vážně ! Draci jsou tady vlastně pořád a je to to nejlepší. Poslední scéna posledního dílu je úplnej masakr. Nic lepšího v televizi vidět jen tak nejde. Dlouhá politikaření a intriky po šesti sezónách už tolik nemohli bavit a tak tvůrci zvolili dražší ale lepší variantu a vsadili na nekompromisní epičnost. Tato sezóna celkově baví víc jak jakákoliv předtím a pocit, že si opravdu zasloužíme aby se příběh začal uzavírat a děli se všechny ty skvělé věci. ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

Mno co k tomu říct? Tohle byl opravdu hodně dobrý díl, konečně je z toho to pořádné fantasy jak má být. Trochu se bojím, že tento díl, kde se akcí s draky nešetřilo vyplácá budget na zbytek sezóny. Nezbývá než doufat, že prostě mají jen více peněz. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Když jeden z nejepičtějších seriálů zkončí tím, že je mi vše vlastně jedno, tak je něco špatně. Poslední sezóna měla své momenty, poslední díl je totální průměr a blbost za blbostí. Scénáristické zkratky nás obírají o vztahy k postavám, jejich kolikrát hloupá rozhodnutí vedou jen k nezájmu o další dění. "Srdceryvné" loučení Starků mi bylo ukradené.... A to je asi největší šok z posledního dílu - bylo mi to jedno :-D ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Pro mne top 5 epizoda napříč seriály a rozhodně neskutečný zážitek na televizní seriál. Nekompromisní “zombie” apokalypsa Převážně skvěle natočená, vždy s dokonalou hudbou a na poslední chvíli už jsem netušil co bude dál. A to mám něco nakoukáno. První vlna útoku a měl jsem husí kůži. Prostě seriálová bomba. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama