Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Hpatrik k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2011) (S01) 

Trochu pomalejší rozjezd, a místy hodně zbytečné vaty, ale jakmile se do toho člověk ponoří, chytne to a nepustí. Obrovským tahákem jsou bezesporu grandiózní produkční kvality, a tomu odpovídající výprava, což dělá fantasy svět Hry o trůny podmanivý a uvěřitelný. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Stejně opojné a kvalitní jako první série, děj se ale roztříštil mezi daleko více postav, a ztratil trochu na dynamice. Trochu si to ale u mě pokazily závěrečnou bitvou a přípravami na ní, kdy se všichni chovali, jako kdyby se nic podstatného nedělo. Ale co naplat, teď už jsem jejich, plně odhodlán to dokoukat celé, i se všemi jeho nedostatky. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Všechny postavy jsou víceméně zajímavé, výborně napsané a kvalitně obsazené, je jich tu ale příliš, takže něž se všichni vystřídají, na jednu postavu zbydou v jedné episodě dvě až tři scény, což narušuje dynamiku vyprávění a příběh ztrácí na zajímavosti. Nicméně celkově povedená série, a to i přesto, že naprosto podle a brutálně zabijí mé dosud neoblíbenější postavy - ještě pár dní poté to těžce rozdýchávám. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Ano, bezesporu zatím nejlepší série. Oproti minulým sériím příběhově vypiplané, také výborná práce s postavami, které dostávají více prostoru v jednotlivých dílech, a fakt že výčet hlavních postav značně prořídl tomu taky pozitivně přispěl. V čem ale tenhle velkolepý seriál doposud exceloval nejvíc, jsou zvraty, které jsou naprosto nečekané, nekompromisní a často velmi brutální. Finále dovedené téměř k dokonalosti. Jinak odkazuji na trefný komentář uživatele Kaka. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Kvalita scénáře šla nekompromisně dolů, s tím přichází řada nesmyslů a nelogičností spojené s chováním postav, nad kterými jsem často nevěřícně kroutil hlavou, a spoustou klišé momentů, kdy někdo někoho na poslední chvíli zachrání apod. Finále v podobě dvou posledních dílů tomu trochu napravilo reputaci, zvlášť když přišlo na dlouho očekávanou a sladkou pomstu. Čtyři, ale s odřenýma ušima. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Poslední dvě série šli s kvalitou především scénáře hodně dolů, ale to, jakým způsobem tvůrci naložili s postavami ve této sezóně, je až absurdní. Poctivě a dlouho budované charaktery postav jsou během posledních dvou dílů hozeny do kanálu, což je prostě plivnutí do tváře od tvůrců všem divákům, kteří těch osm sezón poctivě sledovali. Tvůrci, kteří ještě dokázali celkem zručně zadaptovat předlohy R.R. Martina, ale už na ně nedokázali tak kvalitně navázat, a přijít s důstojným zakončením celého seriálu. Poslední dva díly jsou opravdu utrpení. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama