Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Ergon k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Fantasy seriál pro dospělé (množství úmrtí, sexu a vulgarismů není vhodné pro děti), který boří všechny zažité hranice televizní tvorby. Velký podíl na tom určitě má knižní předloha od George R.R. Martina. Hra o trůny se vyznačuje nepředvídatelností děje (teda, pokud jste stejně jako já nečetli knihy), což se projevuje častými zvraty v příběhu, kde umírají i hlavní postavy, a že jich je. Tvůrci se vůbec nebojí diváka šokovat. Ten si zkrátka nemůže být jistý tím, co ho čeká. Povedené jsou i kostýmy, velkolepé bitvy i osobní souboje, které hravě překonávají mnohé historické filmy. Seriál Hry o trůny se může pyšnit mnohými NEJ a jistojistě se jedná o průlomový seriál svého typu. Na každý díl netrpělivě čekám, a že by seriál někdy skončil si vůbec nedokážu připustit. V mezisezóně, kdy se natáčejí nové díly, koukám na ty starší. Většinu z nich jsem viděl několikrát, tenhle seriál mně prostě nikdy neomrzí. Nejoblíbenější díly: S03E09 - Deště Kastameru, S04E02 - Lev a růže, S04E10 - Dítě, S06E09 - Bitva bastardů, S06E10 - Vichry zimy a mnohé další. V seriálu působí mnoho pestrých postav, vzájemně mezi sebou intrikujících, ať už kladných či záporných a každý si mezi nimi najde své oblíbence, stejně jako já, například: Tyrion Lanister, Jon Stark, Oberyn Martell. Winter is coming! ()

Vichry zimy (2016) (S06E10) 

O tom, že HBO boří seriálové mýty a určuje TV kulturu už dávno víme a taky to, že GoT je jejich vlajkovou lodí. Nicméně toto nikdo nečekal. Neustále se divím, jak tvůrci dokáží diváka překvapit, šokovat. Díl plný emocí, zvratů, rozuzlení, odhalení, při jehož sledování jsem měl doslova husí kůži, tajil dech a přál si, aby nikdy neskončil, navíc umocněný skvělou hudbou. Dokonalost sama a asi nejlepší díl ze všech. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama