Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 853)

KLFPIM 

všechny recenze uživatele

Jiřík má chronickou prokrastinaci / přetěžkou mají dva pisálci práci / beze stop se nám všem nadobro ztrácí / mystika, logika, králové, draci… ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny není další přitroublé a levné fantasy s nulovou invencí. Prvků nadpřirozena moc není. Jinde nezbytné imbecilní archetypy (prsaté hrdinky v kožených bikinách, kentaurové, elfové a draci) dokonce úplně chybí. Spíš jde o uvěřitelnou fantaskní báji. V 7 královstvích se mísí skutečné kulturní prvky z různých údobí našeho světa. Kulisy, svět a entika jsou v rámci možností uvěřitelné. Universum knižní předlohy je asi dost propracované a dá se z něj vyždímat neomezeně dílů. Prudérní Ameriku (tedy tu Severní) šokuje slušná porce nahoty. Násilí je mírněno. U žánru jindy určeného teenagerům neobvyklé. Televizní produkce může kašlat na přístupnost, nezletilí si stejně HBO nepředplatí. Zvláštní je přístup k HBO. 1. díl zhlédlo 4.5 milionu hlav a na základě sledovanosti “pilotu” byla okamžitě objednána 2. série. Sledovanost má prý zázračně stoupat. Fantasy povětšinou nemusím a raději se mu vyhýbám. Do příchodu Hobita v roce ‘12 bude Game of Thrones nejlepší zfilmované fantasy co znám. 4 hvězdy za rozčarování za příspěvek do dávno odepsaného žánru. Brzy začnu ubírat za naprosto nezajímavý příběh, věčnou to bolístku roztahané televizní produkce (třeba bude v dalších dílech ozvláštněn prsatými hrdinkami v kožených bikinách, kentaury, elfy a draky). Podbízivé vulgární okamžiky strpím. Podobné: nemám přehled ()

Lal.V 

všechny recenze uživatele

Iné fantasy, temné plné intríg a predsa neskutočne dobre sa čítajúce i pre človeka čo nie je zvyknutý na ten typ konverzačnej stredovekej "fantasy" avšak bež množstva prvkov, ktoré sa bežne vo fantasy vyskytujú. Také mi prišlo Song of Ice and Fire v knižnej podobe a... príde mi podobne skvelé i v podobe seriálovej. Hoci musím podotknúť, že s niektorými zmenami nesúhlasím, ale inak je seriál verný knihe, dobre spracovaný, dokonca repliky a rozhovory z knihu sú priamo od slova do slova i v seriálu. Na zaujímavosti pridáva seriálu fakt, že veľká väčšina postáv je dosť nepredvídateľná a prakticky hociktorá postava môže umrieť. Osobné preferencie sa mi menia od dielu k dielu, najviac sa mi však páči zrejme Mr. Imp a Jon Snow. Takže zostávam na 5*, i keď si myslím, že niečo sa mohlo vynechať a niečo pridať, 90% seriálu patrí. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že na další díl musí člověk čekat další týden. Zatím je to pro mě naprostý prim. Dějové zpracování je dobré a postavy až na pár vyjímek dokonalé. Jen doufám, že další díly mě něčím nezklamou. ()

D||X 

všechny recenze uživatele

První dva díly nastavují laťku hodně vysoko a rozehrávají partii, které momentálně žádný fantasy seriál nemá šanci konkurovat, filmová kvalita, skvělý příběh, emoce. Skvěle se na to zatím kouká, myslím, že mám další seriál do sbírky mých nejoblíbenějších. Po 4. epizodě říkám bravo, BRAVO, nádherná fantasy, tak famózní atmosféru a kvalitu nemá momentálně žádný jiný seriál a scéna v hostinci na konci... dokonalé 5. epizoda = jedné z nejlepších epizod ze všech možných seriálů vůbec. Naprosto bezkonkurenčně po okraj naplněná epizoda dějem, zvraty, akcí... Vážně se nedá NIC vytknout. Nepřekonatelný díl, víc, než dokonalý! Po 7. epizodě jmenuji Game of Thrones jako za doposud o sto kilometrů nejlepší seriál, který byl kdy vytvořen. 9. epizoda = nemám slov... vyhrkly mi slzy do očí, to jsem OPRAVDU nečekal ani v nejmenším. Nemůžu tomu uvěřit... První série skončila ve velkém strhujícím tempu. Druhá série začíná pozvolna, bez žádné šokující události. Druhý díl druhé série vynikajicí, od začátku do konce pětihvězdičkový s dechberoucím koncem. Třetí díl poměrně průměrný, jen posouvá děj dál. Čtvrdý díl možná ještě průměrnější, než-li předchozí. Tvůrci se snaží vyprávět příliš velké množství linií a druhý díl za sebou to je dle mého názoru spíše ke škodě, než k užitku. Pátý díl... aneb jak jsem se u čtvrtého nudil, tak jsem se u pátého bavil a nepřál si aby skončil. Napínavý a hlavně velice zajímavý od začátku až do konce. Šestý díl pokračuje ve velkém tempu, které nastavil díl pátý. Opět zajímavé a dechberoucí od začátku do konce. Sedmý díl byl opět velice zajímavý, sice ne pro mě tak strhující, ale zajímavý. Osmý díl se nese v duchu sedmého. Opět pro mě bez žádného zvratu, posouvá děj dál.............................Devátý díl a jedna velká epická bitva. Nečekal jsem takové rozuzlení. Tento díl zařadím ke špici celého seriálu. Jak je celá druhá série prozatím pod úrovní první, tenhle díl je opravdu excelentní. Desátý díl a druhá série je za mnou... Z té půdy, kterou vystavěli na sérii třetí se mi az podlamují kolena... To bude jedno z nejtěších čekání vůbec. ()

Karloz 

všechny recenze uživatele

Paráda. Dospělé fantasy mi chybělo. Víc děje, míň koz a přidám pátou hvězdičku. Ještě jsem nečetl předlohu, což pokládám za velkou chybu, kterou v nejbližší době napravím. /edit: Hvězdička přidána, knihy čtu :) /edit 2: Hvězdička odebrána za poslední sérii. ()

Fufak 

všechny recenze uživatele

Po štvrtej epizóde za seba zodpovedne prehlasujem, že televízia Vám momentálne nemá šancu ponúknuť niečo lepšie. Má to všetko, čo to mať má. Dúfam, že som to nezakríkol a nebudem musieť hodnotenie po konci prvej série meniť :) ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Za všetkých čo nečítali literárnu predlohu musím povedať, po štvrtom dieli, že nesmiem dať menej ak 5. Veľmi ma to baví, až tak že sa chystám prečítať predlohu. Zo súčasných aj minulých fantasy seriálov toto jednoznačne kvalitatívne vyčnieva. Vyzerá to krásne, je to napínavé, a dokáže to v človeku vzbudiť tie správne pocity. ()

Felagund 

všechny recenze uživatele

Velká paráda, opravdu jsem rád, že do toho HBO dalo naději, jako velký obdivovatel fantasy žánru si na tom dost ujíždím. Všech pět dosavadních dílů zatím na výbornou. Charaktery, děj, politika a to podání, chápu, že po ostatních seriálech v dnešní době už nemusí přijít až tak originální, ale to neznamená, že není výborné a vypilované! PS : První polovina série je skutečně výborná, osobně tak na 95%, ale v druhé polovině se seriál stává lehce plitkou záležitostí, bez akce a s úbytkem píle a také snad rozpočtu nebo nevím proč by například místo vyzobrazení hradu Řekotočí(to je to důležité, že se to má odehrávat ve vládnoucím místě říčních lordů) jako důležitého místa, kde měl být mladý Rob Stark jmenován Králem severu nejenom svými severskými vazaly, ho strřili do nějaké tmavé slůje a to je jen jeden příklad. Zkrátka druhou polovinu bych hodnotil tak na 75%. ()

pr.del 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech mi tam chybí akorát více toho fantasy. Edit: Shlédnuto 10dílů a už nemám slov , poslední tři díly byly opravdu něco úžasného! ()

Glowlady 

všechny recenze uživatele

Wow právě jsem shlédla 5. díl a už se nemůžu dočkat dalšího. Fakt výborně propracovaný seriál, který diváka udrží u obrazovky od začátku do konce. Krásné propojení fantasy a reality dob dávno minulých, kdy králové bojovaly o své místo na slunci. Jedinou výtku bych měla - že je vše natočeno pro mě až příliš naturalisticky a kdybych viděla méně stříkající krve a soulože, vůbec by mi to nevadilo :) Hodnotím 95% a uvidíme, jak se bude vyvíjet dál. ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ veľmi, veľmi podarený, pútavý fantasy seriál, s dobrou stopážou, kamerou, výpravou, dialógmi, atď...aj keď miestami vykráda čo sa dá, ale kto to dnes nerobí?...Sean Bean charizmatický a Peter Dinklage podľa mňa zatiaľ najlepší....Uvidíme, pozerám ďalej. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

Dýchne na vás raný a temný středověk. Tento seriál, ač fantasy, vytváří opravdu velmi pěknou iluzi středověku - výborná výprava co se týče kostýmů, dobře namixovali skutečné střihy středověkých oblečení s výmysly a fantazií designerů. Na severu nikdo neběhá v letních šatičkách, jak se to objevuje v některých filmech. Oblečení na pohled má svou váhu. Dobře oddělili vzhled a chování různých národů. Perfektně vybraní herci, každý vytváří charakter postavy, ať už jde o vzhled či duši. Scénář mají dobře propracovaný – příběh vás hned chytne, a i když rozehrává mnoho malých příběhů, drží stabilní strukturu, takže se v tom neztratíte. Intrikuje se, politikaří, jsou zde postavy „bílé a černé“, ale také mnoho šedých eminencí. Je to opravdu velký seriálový román, epický příběh. Na druhou stranu příliš akce zde není, ale o tom to ani být nemá. Avšak nejen hrdinové straší velkou bitvou… uvidíme. Ale i těch několik málo šermířských střetů, kdy to není jen filmové plácání s meči, ale skutečné šermířské techniky, je vidět, že ani „scéniku“ nepodcenili. Život je jinak drsný, pán je pánem, poddaný má smůlu, že se nenarodil urozený (myslím, že by Le Goff či Seibt měli radost). Mnoho se tu mluví o zimě; i z ní měl středověký člověk obavu a v germánské mytologii je zima symbolem zla a temnoty (viz Edda). Ano, je zde mnoho ohraných motivů, ale namíchali je tak, že vůbec do očí nebijí; avšak tak by to mělo být i v knižní předloze (velmi se mi líbí tradiční pohled na hlavní město - na povrchu krásné, ale uvnitř prohnilé, protkané lží, lstí, nenávistí). Jen hudba se mi zdá trochu mdlá, nevýrazná, různé hudební motivy tak pěkně nepodbarvují odlišné národy jako je tomu v Pánu prstenů. Jedním slovem – výborně zpracované, natočené. Po čtyřech dílech jsem dal 4*, nakonec povýšil na 5*. Jen je škoda, že tvůrci si netroufli na velkou bitvu, a ta by mohla být. A s úsměvem lze konstatovat, že co se týče akce, tak je to docela nevyvážené - zatímco v první polivině dominují erotické scény, ve druhé více prostoru dostávají ty bojové (naštěstí). Ale jinak opakuji fakt dobrý seriál a těším se na další díly (sága má celkem 5 částí :o))))) ()

headshotd 

všechny recenze uživatele

Jako on to není špatný seriál, o tom žádná. Po vizuální stránce lépe než Řím a srovnatelné s LotR, po zvukové tomu taky nemám co vytknout (plus supr znělka), herecké výkony více než ucházející (Sean Bean zde hraje přímo skvěle), atd. Jenže. Sice nevím, jak je dlouhý román, ale v polovině první série se ve světe srovnatelným se Středozemí nestalo prakticky nic zásadního. A to je podle mě docela vážná chyba. Zatím jsem viděl jen intriky a pár soubojů. Kde jsou bitvy? Kde velké zvraty? Co se Zdí, draky a hrozící invazí...? Kdy to tvůrci chtějí dohnat? Nebo se z toto nikdy nic nedozvíme a budeme toho na konci série vědět tolik jako po šesti sériích seriálu Lost (jinými slovy, nic)? Seriál má obrovský potenciál, ale zatím z něj zrovna moc nevidíme, což je škoda. Čtyři. Zatím. EDIT: Po 10. dílu zůstávám na stejném hodnocení. Seriál se sice rozjel, v 10 dílu na konci jsme konečně viděli i "klasické" fantasy prvky (trošku ironická poznámka), jenže na druhou stranu bych čekal, že uvidím alespoň jedinou bitvu (ta nikde) a čekal bych, že to skončí méně otevřeně. Nejde o to, že by mi vadilo čekat na další sérii, ale pokud se budou tvůrci striktně držet knižní předlohy, tak se ze seriálu stane druhý "Tak jde čas". Děj se zkrátka neposunul, a to mi vadí především. Principielně mi není na obtíž tempo seriálu, ale pokud to tvůrci pojali tak pompézně, jak to pojali, tak se toho místo sáhodlouhých dialogů mělo udát mnohem více, popř. měli sezónu rozšířit z 10-ti dílů na 20. ()

M6rXis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlednutí prvního dílu jsem byl nadšený. Tohle temá mám prostě rád a nakaždý další díl se těším a nemůžu se dočkat jak bude pokračovat a co nového nám přinesou další díly. Doufám, že tento seriál neskončí první serii a budou nasledovat i další a budou stejně kvalitní jako každý díl, které zatím běželi. Dávám jasných 5 hvězdiček. ()

Hacune 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle malé rozčarování...Nevěděla jsem, jestli je to skutečně ten fenomenální seriál, o kterém všichni tak nadšeně mluví. Po druhém díle jsem byla (nebo jsem se alespoň cítila) o něco moudřejší a začala se těšit na třetí. No a pak už to šlo ráz naráz - zvláště po šestém díle, na jehož konci jsem seděla s otevřenou pusou. Teď už se jen těším jak malý děcko na další týden a další díl. ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Vždy nedočkavě čekám na další díl... -OK, tak jsem právě dokoukal poslední díl a ještě teď se klepu.... Musel jsem nakonec dát plný počet hvězd, protože tohle je tedy něco... Jen doufám, že na další sérii nebudeme čekat moc dlouho... ()

Drky 

všechny recenze uživatele

Z čeho vyplývá zdejší vysoké hodnocení nevím,ale víc jak 3* si tohle ode mě nezaslouží. Díly jsou bez náboje něčeho navíc, vždy se něco zajímavého stane až na konci dílu, některé scény jsou tam opravdu originální jinak bych to nazval jako spojení Robina Hooda se Spartacusem(ten je ovšem pro mě 5*). Když si to všechno dám dohromady tak ty 3* jsou odpovídající. Hodnocení 65% !!!!edit 2019 po 3dile posledni serie, me procitnuti po 8letech...tohle je megapecka!!!! 100% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama