Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

Kresloun 

všechny recenze uživatele

po shlédnutí prvního dílu jsem byl nadšen, myslím, že to byla středa, všech dalších 9 dílů první série jsem dal následující sobotu. Večer jsem byl sice úplně vyřízenej, ale stálo to za to. Teď momentálně čtu již třetí knihu a mohu říct, že seriál je tak 100x lepší. ()

Mimi28 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy serial i ked tento zaner nie je nic pre mna a vyhybam sa mu,musim priznat,ze trony ma chytili od prveho dielu. Niektore epizody su nudne az uspavajuce kym niektore zase nabite akciou. Nesmierne mnozstvo postav kde moze vzniknut chaos ale po troch seriach sa mozem pochvalit ze sa uz celkom slusne orientujem. Sklamanie nastalo ked vsetci moji kladní hrdinovia poumierali v priebehu troch serii a z jedneho rodu ostali len decka ktorych osud mi je akosi jedno. eviem si medzi ostatnymi podrazakmi akosi vybrat komu fandit,i ked trpaslik ma moje sympatie urcite ale ten asi vela vody nenamuti. Prva seria bola vyborna a prevysila ostatne dve serie, kedze uz som si odpozerala vsetky tri, pockam si aj na stvrtu pretoze som samozrejme zvedava ako to cele bude pokracovat i ked mam iste obavy ze cim viac serii bude tym to pojde dole vodou s tymto serialom. Nechajme sa prekvapit teda... ()

Zsir 

všechny recenze uživatele

Nelze popsat slovy. Nejlepší serial, skvělý herci, skvělej děj. Výborny kozy :D prostě Khalesiiii ***** ()

Skyler 

všechny recenze uživatele

Když se svět zbláznil a všude kolem mě se z ničeho nic objevil tento seriál, věděla jsem, že bych mu měla dát šanci, avšak furt jsem se k tomu nějak neměla. Ale jednoho krásného dne jsem i já podlehla a když říkám podlehla, myslím to naprosto upřímně. Je tak zoufale málo seriálů, co vás ihned vtáhnou do děje, od kterých se prostě nedokážete odlepit.. A to je to, proč je GoT tak populární, protože od něj se opravdu odlepit nelze. I když s každým koncem dílu jsem si naštvaně říkala "A dost, na tohle se už dívat nebudu", pokaždé jsem při těchto slovech ihned zapínala další. Napětí, napětí, napětí.. Znáte to, když přesně víte, jak film/seriál dopadne a když tomu tak je, akorát vám to akorát zkazí celkový dojem? Tady si můžeme být opravdu jisti, že konec netuší absolutně nikdo z nás :) ()

MilanM76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepsie dejovo a filmovo spracovany serial aky som kedy videl. Nie je ako ine serialy, ktore sa nasilu snazia predlzovat. Je rozsiahly, kvoli nasobeniu dejov, ktore tam vznikaju. Sledoval som ho jednym dychom a ked skoncila cast, tak ma to az prekvapilo, lebo som sa citil ako keby mi prerusili nejaky celovecerny film. Dalsia cast vsak hladko nadvezovala. Povedal by som, ze by sa dalo natocit niekolko kinohitov z jednotilivych oblasti pribehu. Pripajam sa aj k nazoru, ze prva seria je uplne super a v dalsich seriach sa to zacina zhorsovat (videl som zatial 3). Tak dufam, ze dalsie serie nepokazia... Ubral som jednu hviezdicku kvoli nevhodnym drastickym a sexualnym pasazam. Je jasne, ze urcita forma drastickych scen tam musi byt, ale zobrazovat 3/4 minuty ako chlap s prerazenym hrdlom chrochce a leje sa mu z prerazeneho krku krv je privela. Aj nahota tam musi byt, ved su tam bordeli... Ale 3 minutova scena ako sa dve zeny ukajaju je mrhanim casu... A to som vybral iba ukazky toho co tam je. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Příběh o vládnoucích rodech v historickém fantasy eposu plném nečekaných zvratů, úmrtí, podrazů a vítězství! Jako milovník fantasy nemůžu jinak než udělit 5*. Neskutečné, famózní herecké výkony. Těším se na čtvrtou sérii jak malý kluk! ()

Veroniques 

všechny recenze uživatele

Dost mně překvapilo umístění 5. nejlepší seriál. Co činí GoT tak oblíbeným? Jsou to převážně herci, příběh, či hromada násilí a sexu? Ruku na srdce, násilí ani hromada sexu asi nemůže překvapit nikoho, kdo zná seriály HBO. Seriál mně v prvních chvílích zaujal. Semtam lehké gore, přes záhadné týpky v lese a softcore porno. Až jsme se dostali k smrtící nudě, kdy se přemáháte přeskočit nudné a patetické žvásty některých postav. Každý z nás má své vlastní představy o fantasy, ale ty mé jsou trochu jiné... Přesto tento seriál neodsuzuji a to právě díky herci Iwan Rheon (znáte z Misfits) a jeho perfektním vyobrazením psychopata - Ramsay Bolton/Snow. ()

Stiwn 

všechny recenze uživatele

No.. nejsem odborník ale za to „nadšenec“.Je pravda že seriál mě „ze začátku“ nadchnul ale postupem času a tím myslím od poloviny 1.série dál jsem se začal nudit,bohužel je to tak.. přesto jsem vyčkával a dával tomu šanci dál,očekávajíc nějakou „akci s dávkou fantasy“ ale marně.Pořád jen „mluvení“ a pořádná akce nikde.Přijde mi že se ten děj hrozně „táhne“ vše pracuje hrozně pomalu a divák co má rád fantasy,akci,děj a napětí se musí zákonitě začít nudit.Ano,nemůže být tzv. „každý díl superakční“ ale zároveň se nemůžete po pěti dílech začít nudit.Je to škoda,protože jinak seriál vypadá co se týká spracování moc dobře.Vydržel jsem poctivě koukat a „čekat“ do konce 3.série a můj vlastní názor?Ne,dál už koukat nebudu.Jednoduše a stručně „už mě to nebaví“. ()

BramborkaZ 

všechny recenze uživatele

Ja fantasy môžem a toto je veeľmi kvalitná fantasy. Či viac si divák môže priať? Tu má všetko - nápaditý príbeh, zaujímavé a "pestré" postavy, krásnu hudbu, prostredie ... 5* a o inom sa ani nebavím ;-) ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Fantasy není úplně můj šálek kávy, nicméně jsem se nakonec rozhodl pod tlakem zdejšího hodnocení celou první sérii nahrát - protože smazat se to dá vždycky, že. A nakonec jsem dostal něco naprosto nečekaného... Fantasy poskrovnu (podle wikipedie v první sérii skutečně moc fantasy není, tak asi proto...), zato velkolepá historická freska, která by mohla být klidně odrazem reálné historie z temného středověku. Tři znepřátelené rody ve stavu faktické občanské války, výborné, ale přitom poměrně decentní zobrazení brutality jejich střetu, dobře promyšlené sítě intrik, vedoucí až k sekání hlav, navíc skvěle zahrané, mladý pan král je svině od pohledu. Občas roztomilý psík, trocha sexu a dračí vejce. Well done. ()

jejar 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani 3. serie konstatujem, ze je to najlepsi serial aky som doteraz videl. Cez scenar, reziu a exterierove, kamerove casti az po atmosferu a konecny subjektivny pocit. Urcite vrele odporucam. ()

El_Koko 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se dočkat až mi čas dovolí vychutnat si knižní předlohu. Tenhle seriál je netřeba jakkoliv komentovat, byly už popsány stohy virtuálního papíru. Jenom chci napsat, že toto dílo považuji za prvního proroka toho, že jednoho dne seriály zcela zastíní filmovou produkci. Věřím tomuto proroctví a třeba si mě virtuálně ukamenujte. Game of Thrones má naprosto všechno. Napětí, akci, intriky, silný příběh, vtip, sex, boj, všechno co máme všichni tak rádi, akorát někdo se za to stydí víc než jiný. Jen abych ilustroval, můj tatík si o fantasy obecně myslí jen to nejhorší, nicméně když jsme se po díle, ve kterém došlo ke Krvavé svatbě potkali v předsíni, jenom jsme na sebe kývli a pronesli unisono "To byl masakr viď". Vyhlíží každý nový díl stejně netrpělivě jako já. Díky HBO, díky Georgi R.R. Martine. Osobně doufám, že HBO bude mít jednou k dispozici prostředky největších Hollywoodských studií. Jestli se to stane, myslím že za pár desetiletí se se svými dětmi podívám na úžasně zpracovaný Silmarillion. Zatím mi musí "stačit" GoT. Stačí za 97%, moje TOP3. ()

skonsam 

všechny recenze uživatele

Zatím moc kecání. Většina seriálů do toho vlítne a pak člověka nudí. Tohle Vás drží na tokové hranici, kdy si říkáte, dám další? Nebo na to kašlu. Dáte další a je to pořád to samé. Uvidíme, třeba se to vyšvihne ()

Regeindy 

všechny recenze uživatele

Pan G.R.R. Martin si dal za úkol napsat nejnevyzpytatelnější fantazy všech dob. Úspěšně boří všechny pravidla, a proto nedoporučuju si nějak zvlášť oblibovat nikoho s hlavních hrdinů. Seriál samozřejmě není schopný pojmout vše a sem tam zaškobrtne, zatím to, ale zvládá výtečně a já s milióny dalších nadšenců dychtivě očekávám další epizody. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama