Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 19
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

Regeindy 

všechny recenze uživatele

Pan G.R.R. Martin si dal za úkol napsat nejnevyzpytatelnější fantazy všech dob. Úspěšně boří všechny pravidla, a proto nedoporučuju si nějak zvlášť oblibovat nikoho s hlavních hrdinů. Seriál samozřejmě není schopný pojmout vše a sem tam zaškobrtne, zatím to, ale zvládá výtečně a já s milióny dalších nadšenců dychtivě očekávám další epizody. ()

Kudlas 

všechny recenze uživatele

Game of Thrones je bezesporu nejlepší fantasy seriál všech dob, pro mě osobně vůbec nejlepší seriál všech dob. Moje nadšení ze seriálu po shlédnutí několika prvních dílů bych přirovnal k Pánu Prstenů mezi filmy, z kterého jsem byl ve své době doslova uchvácen. Když si vezmu, že za úspěch považuji to, když se během nějakého filmu celou dobu nenudím, tak je Hra o trůny něco neuvěřitelného, jelikož jsem se ještě nenudil snad u žádné z mnoha desítek epizod. Všechno se odehrává ve svižném tempu a střídání mnoha dějových linií, přičemž jsou všechny zajímavé něčím jedinečným, mi nedovolí ani na chvíli polevit z pozornosti. V seriálu je velké množství postav a každá je naprosto unikátní, takže je mnoho možností, do kterých se může divák zamilovat a které může nenávidět. Hned ze začátku musí být každému divákovi jasné, že se rozhodně nejedná o seriál, který by se s osudy našich hrdinů nějak mazlil. S každou následující epizodou musíte být připraveni na variantu, že přijdete o vašeho oblíbence. Když jsem dokoukal první epizodu seriálu, věděl jsem, že bych udělal velkou chybu, kdybych ve sledování nepokračoval, ovšem opak je pravdou, protože jsem se postupem času stal na Hře o trůny doslova závislý a pokaždé musím nedočkavě čekat na další epizodu! ()

minet 

všechny recenze uživatele

Seriál mě pohltil a miluji ho, takže není fér asi hodnotit. Líbí se mi surovost a ne vulgárnost natočení. A ať se všichni mohou uhádat, jestli budou fandit vlkům, jelenům, atd. Já nefandím, fascinují mě všechny povahy, psych, pochody a politické tahy. Je to udělané krásně a jasně a já se nemohu vynadívat na přímost Deneris Targaryen i na lví pletichy. Za mě se nemohu dočkat nové serie, už ať máme zase jaro:-) ()

Appendix 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí hodina na kterou se pokaždé nesmírně těším. Seriál vás vtáhne do nesmírně zajímavýho děje, kde je všechno možné, draci, magie a to je jen začátek. Člověk se vůbec u toho nenudí a co víc, skoro v každém díle umře jedna z hlavních postav. Nedoporučuji si oblíbit nějakou postavu, jinak budete oči plné slz, jako já. No už aby tady byla další série. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Síce ma pilot veľmi nenadchol a trvalo mi dlhšie sa do tohto seriálu dostať, no teraz si už neviem predstaviť jeden jediný deň bez toho aby som videl ďalšiu časť. Najlepší seriál aký som kedy videl. Myslím si, že z tých obľúbených je aj najobľúbenejší. Milujem tento žáner a tvorcovia sa s ním tak dokonale pohrali, že sa to lepšie ani nedalo. I keď tu nejde ani tak o súboje, skôr o intrigy, je to aj tak zaujímavé pretože je to neskutočne natočené. Okrem réžie je dobrých mnoho iných vecí. Scenár je jeden z najlepších aký som v seriáli videl, hudba je parádna, efekty neskutočné, som proste nadšený. 1. SÉRIA: 90% 2. SÉRIA: 95% 3. SÉRIA: 100% 4. SÉRIA: 100% ( ako stúpa poradie sérii, tým seriál dostáva neskutočné grády) 5. SÉRIA: 90% (výborné časti striedali tie menej dobré, ale posledné časti zdvihli laťku sakra vysoko, a posledná scéna 5. série je jedna z najhorších aké som videl ). 6. SÉRIA: 100% (táto séria bezkonkurenčne predčila predchádzajúcu, minimálne 4 epizódy sa už teraz zapísali medzi to najlepšie čo Game of Thrones ponúklo, pričom posledné dva diely sú to najlepšie, čo som za celý môj život v seriáloch videl, dokonca neviem kedy naposledy som mal také pocity i z produkcie filmového sveta). 7. SÉRIA: 95% (výborný začiatok konca avšak kvôli občasným dieram v scenári nie dokonalý, tak či onak, kvalita seriálu je stále bezkonkurenčná a pár epizód mi opäť vyrazilo dych) Obľúbené postavy: Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Arya Stark ()

hilda.hnusna 

všechny recenze uživatele

Jsem zhnusena českým překladem(jak se sakra z Jaimeho stal "Chajme"?!) a jo... Sansa na 13 vážně nevypadá a Catelin je stařena... Ale jinak to ujde, že jo? ()

exaven 

všechny recenze uživatele

Game of Thrones ma zaujal hlavne tým že ako jeden z mála seriálov sa môže pochváliť obrovským množstvom hlavných postáv, ktoré sa stále rozvíjajú, intrigy a nečakané zvraty, hlavne tragické, ma naozaj k seriálu pripútali. Hovorí sa že toto je nová zlatá éra televízie, ak hej tak tento seriál môže túto éru viesť či už skvele spracovaným dejom (ktorého námetom je knižná séria) hereckým obsadením, kostýmami alebo hudbou. | 100% | 5* | ()

MartinK.789 

všechny recenze uživatele

Hra o Trůny je zatím můj nejoblíbenější seriál.Seriál hodnotím plným počtem.nic jiného si ani nezaslouží :). Oblíbené postavy Daenerys Targaryen (Emilia Clarke),Tyryon Lannister (Peter Dinklage), Jon Sníh (Kit Harington). ()

Bertramm 

všechny recenze uživatele

Je mi vás líto. Vás jež nevelebíte tento výpravný epos a zívaje s rukou u svých úst, zadáváte do klávesnice poslední písmenka svých negativních komentářů. Je mi vás líto, neboť jste zatraceni a ve vašem životě vás čeká nekonečná fádnost a nuda. Lituji vás, jelikož jistě zemřete dříve, než abyste poznali jak nádherné a skvělé je nechat se unést příběhy aniž byste za vším nehledali záměr a cíle vypravěčů. I když. Třeba takový nejste. Možná že se za takové jen vydáváte zde na těchto rudých stránkách.TEĎ VÁŽNĚ. Ti co dokoukali třicet hodinových dílů a nakonec dali dvě nebo tři hvězdy ať si říkaj co chtěj. Buď jak buď, dokoukali třicet hodinových dílů. To mluví za vše. ()

predoci 

všechny recenze uživatele

Trocha klokotající krve, neustálá zrada, nejisté mrazení v zádech, dost odpudivých postav, aby bylo o čem mluvit a nulové slitování se sympaťáky - ideální ingredience pro to, čemu říkám oddychovka. Hru o trůny nejde důsledkem (nejen) toho všeho ani na vteřinu brát vážně, to ale neznamená, že diváka hra nevtáhne. Přitom je nesporně výhodou, že je seriál dechberoucně výpravný, že celkem postrádá nějaké výrazné herecké přešlapy a že je evidentně natočen podle poměrně zábavné předlohy. První série chytí a nepustí; v druhé se však vymýšlí nespočet vedlejších podepizodek, jako kdyby jejích osm epizod bylo jen vleklou předehrou ke dvěma posledním. Ty ale stoprocentně dostojí původnímu pětihvězdičkovému standardu. (Své půlnoční silvestrovské přání jsem věnovala tomu, aby byl spravedlivě, avšak rázně odstraněn hňup Jon Snow.) ()

babuca 

všechny recenze uživatele

musím priznať, že si to získalo fakt moju pozornosť aj keď fantazy žáner je pre deti a tínejdžrov. Všetko dobre zhrnuli už iní /až veľmi podrobne, mnohé komentáre sú malé slohové prace, myslím, že komentár by sa mal obmedziť na 100 slov, to musí stačiť/. Ja len podotknem, že je to asi nabrutalnešie sfilmovanie príbehu aké poznám. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /enormní množství násilí a sexu, že by mi to vadilo, to ani ne, ale když je něčeho moc, až příliš, ztrácí to účel/, + /velkolepost a výpravnost, rozsáhlost děje, dějových linek a množství postav, někteří herci opravdu dobře vybraní, vývoj některých postav/, hodnocení - dobrý fantasy seriál podle moderního střihu, jenž se mi líbil, až na to násilí a sex, při menším množství by moje hodnocení šlo jistě výš ()

TONYNKO 

všechny recenze uživatele

1.séria- Nádherný vizuál, prepracované postavy, výborný herci, sex, krv, umieranie hlavných postáv. Čo viac si od seriálu priať ? Myslím že čo sa týka spracovania neni lepšieho seriálu. Desinka to neni len preto že mám pocit že zatial sme videli len akýsi prolog celého príbehu. 9/10 ()

GarageFlower 

všechny recenze uživatele

Fantasy? Já fantasy nerada (aspoň do teď). Historický? Nic moc pro mě. Přesto jsem si řekla, že nahlédnu… Závěrečná minuta prvního dílu zasadila poslední hřebíček mé nové závislosti. Naposledy mě ze seriálů takhle chytil Twin Peaks před deseti lety. Nicméně GoT šla ještě dál, dokonce až tak, že jsem si koupila všech sedm knížek (v originále) a vrhla se do četby tak dychtivě, jako před dvaceti lety do Mayovek. Co říci konkrétně? Napínavé, nervydrásající, perfektně vystižená realita chování lidského druhu (o to zajímavější, že v nereálném světě), kde i „hodní“ Starkové dělají hlouposti a i „zlým, zákeřným“ Lannisterům budete fandit (kromě Joffreyho) a především – až do posledního dílu poslední série (resp. poslední kapitoly poslední knížky) se nedá ani odhadnout, jak to celé dopadne. Doufejme jen, že si to G.R.R.Martin závěrem celé nepokazí. Shrnutí: Absolutně nejlepší seriál v historii televize. Bez nejmenších pochyb. Víc není třeba dodat. Kdo neviděl, stejně neuvěří. Kdo viděl, dávno ví. Šest hvězdiček (pět je málo). ()

Milabusek 

všechny recenze uživatele

No tak todle jsme nečekal... opravdu já jsem koukal na tudorvce a tomně apsoledně nabavilo (tedy zkoukl jsem jen pár dílů) ... ale todle je úplně něco jiného a úplně skvělého. Když sem zkoukl první díl tak mně to apsolutně chytlo a mám zkouklé všechyn díly a těším na léto až vyjde čtvrtá serie. Ikdyž bych možná zmírnil umírání hlavních postav .. :DD a zvýšil umírání grázlů, ale to by pak možná zmněnilo kouzlo tohoto seriálu ale i přesto je to můj nejoblíbenější seriál. No ale doporučuji všem co ... no vlastně úplně všem. Po čtvrté serii jsem zmněnil opět pohled na ten seriál jako po dokončení předchizích serií. Předešlé serie mněli spíš náplň o sexu a vraždění a když jse tyto věci zrovna nekonali tak jse plánovali a vysvětlovaly jak tu danou věc prvedou a možná tršičku dějě ale o bylo vedlejší příběh byl takovej veselejší, ale čtvrtá serie to rozjela úplně mage ultra bombasticky úplně na jiných obrátkách. Tentokrát už byl hlavnější příběh sice sex tam furt zůstal ale už to nebylo důležitější než příběh, a vraždění bylo propracovanější a intenzivnější a to se mi líbí, skoro v každém díle zemřel někdo důležitý ať už Jofrie a nebo oberyn martell či ygrid ale dost spoilerů. No prostě čtvrtá serie to rozjela ještě lépe naž předchozí tři serie dohormady ( tím nechci předešlé serie něak urazit nebo něco takového). Perfektně to rozjeli a ultra giga masakrózně to ukončili zkrátka těším se zase na pátou serii a málem byhc zapomněl to jak zabil Tyrion Tawina na záchodě to apsoludně rozhodli a přemněnili mé hodnocení z mích 90% to přemněnili na 98% jentak dál a budete mít u mně 100 % :). ()

messenger 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokončil třetí sérii a velké zklamání. Pořád jen bla bla bla . Akce nikde a když už vypukne válka tak nejlepší bitvu prospíme s trpaslíkem :( pořad se děj rozvíjí a zamotává a to asi není nic pro mě. Kolik bude sérií ? 10 ? Kdy se dočkám až někdo pomstí rod Stárků ? Mám si raději koupit knihu ? Chápu že milovníci fantasy vysadili sérii Hra o trůny na vrchol filmového blaha ale není to tak ! Tři hvězdičky za tři série zatím ! ()

Abet 

všechny recenze uživatele

Tlieskam HBO,lebo po dlhej dobe mi dali seriál,od ktorého som sa len s ťažkosťami dokázala odtrhnúť. Charaktery postáv sú realistické a uveriteľné,žiadna nie je bez chyby. Je to drsný svet,kde krv tečie potokom,intrigáni ťahajú za šnúrky a rozhodne sa nešetrí nahotou,ale povedzme si úprimne,ak by tento svet bol skutočný,je pravdepodobné že by to prebiehalo nejak takto. Teda ak si odmyslíme draky a pár dalších vecí. Ale ak by som mala nájsť chybu v tomto nepochybne skvelom seriáli (napriek poklesu kvality po prvej sérii)tak jednou z nich rozhodne je riziko závislosti,ktoré je obrovské a prejaví sa veľmi,veľmi rýchlo. Doplnenie po pozretí štvrtej série- štvrtá séria si udržala latku plus mínus na úrovni druhej série,osobne sa mi páčila posledná séria viac ako tretia. Nech už je tu piata! ()

tiwanaku 

všechny recenze uživatele

Bohuzel, precetl jsem knihy drive nez shledl serial a nemohu jinak nez dve hvezdy.. Dej je utahany, ve treti serii se v podstate nic nestane (ano, i to co se stane je pouze odvar toho co se ma stat...). Tvurci dej natahli tak, ze se ze skveleho nametu stava umorna nuda. Hutnost pribehu klesa s kazdou shlednutou serii. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama