Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 22
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

mara.pavelka 

všechny recenze uživatele

Nádherné vizuály, dobře obsazené postavy, sem tam někdo párkrát máchne mečem, holky ukážou kozy... a to je vlastně všechno. Jinak je to nuda, nuda, šeď, šeď. Prostě samý kecy a skutek utek. Jak moc jsem se na seriál těšil, o to víc začínám být zklamanější. ()

noxi600 

všechny recenze uživatele

Člověk se prvně rozkouká, pak zakouká, oblíbí si postavy, které se objevují a umírají a když se blíží happyend, je hodně zklamaný.. nepřijde.. A vše, za čím se příběh ubíral, bylo marné, zbytečné.. ()

Adelita 

všechny recenze uživatele

před mnoha lety, když na České televizi začali vysílat tento seriál, ani nevím, kterou řadu jsem potkala, nejspíš první nebo druhou sérii, jsem vydržela asi 2 minuty a vypnula to s tím, že na to se koukat nebudu... bránila jsem se tomu o to víc, protože o tom všichni mluvili... ale nedalo mi to, chtěla jsem vědět, co na tom všichni mají, přečetla jsem všechny knížky, a pak si potřebovala spravit chuť seriálem... podobně jako Tom Hardy jsem všech 8 řad zkoukla na jeden zátah za 2 měsíce, a ne za 8 let jako většina.. těžko říct, jestli to bylo na škodu nebo ne.. během těch let by rozhodně rostla má zvědavost a natěšenost na další díly/ řady, i když díky knihám mě až do konce 5. řady vlastně nečekalo žádné překvapení; na druhou stranu, teď když vím, jak to dopadlo, by mě nakrklo, kdybych na tenhle závěr čekala tak dlouho... váhala jsem mezi 3 a 4 *, chtěla jsem dát spíš 4* už jen za to, že to bylo o dost záživnější než knížky, ale pak se mi to rozleželo a zůstávám na 3* - nebylo to špatný, ale nic, z čeho bych si sedla na zadek a k čemu bych se potřebovala vracet, snad ještě k dokumentu Poslední hlídka.. dokázala bych se tu rozepisovat donekonečna, ale nejspíš by to už nemělo hlavu ani patu... zajímavý článek na Kinoboxu - Ty největší chyby ze Hry o trůny ()

Atavan 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo vzal libovolnou řadu seriálu a pustil ji producentům v 90. letech, bylo by jeho jméno ještě dnes vláčeno tiskem - minimálně za pobuřování, spíš hůř. Je zvláštní, že ač GoT obsahuje více krve a erotiky než součet všech seriálů před ním, v knižní předloze jsem je nenašel. O to smutnější, že tvůrci své klíčové nástroje podávají tak plytkým a prvoplánovým způsobem. Pardon chlapci - erotiku měl lepší Základní instinkt, drsný hlášky ovládl Terminátor, strach a násilí kubrickův Mechanický pomeranč a lepší vtipy Červený trpaslík. Na vás tak nějak nic nezbylo a že toho všeho bude "víc a jakože fakt hodně" nemění nic na to, že se kvalita nahradila kvantitou. Jedna hvězda za kvalitní knižní předlohu, jedna za scénář - pár hlášek Tyriona Lannistera by se dalo tesat. Ale osmiřadou minisérii kvůli pár větám... Jednu hvězdu by zasloužila i hudba a songy jen pro tenhle seriál. Ale je to taková s***ka, že 3* dát prostě nemůžu. Nemůžu.. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší haluz v historii televizní produkce. Po tom, co vyšlo na jevo v listopadu 2019 o tom, jak duo scénáristů celý projekt vnímalo, mám chuť dát odpad. To však nemůžu, jelikož první čtyři série jsou čistě geniální, pátá a šestá jsou vysoce nadprůměrné a zbytek je jen lehký podprůměr. A tak, i s menším sebezapřením dávám nadprůměrné čtyři hvězdy a 75%. ()

Simons 

všechny recenze uživatele

Game of Thrones▐ Najlepší diel: The Rains of Castamere▐ Od najlepšej série po najhoršiu: S01 - S03 - S02 - S04 - S05 - S06 - S07 - S08▐ 1. Séria - 100% 2. Séria - 100% 3. Séria - 100% 4. Séria - 90% 5. Séria - 80% 6. Séria - 70% 7. Séria - 60% 8. Séria - 55% ()

Buddyman 

všechny recenze uživatele

Pecka, do seriálu jsem se pohltil po prvních třech dílech. Dal bych pět hvězdiček, ale poslední série to totálně zabila. Takže 4 hvězdičky ()

badmad666 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nejdříve četl(bohužel dosud nekompletní) knižní sérii,jsem možná trochu zaujatý. První tři série my přišly vážně skvělý a v poměru kniha-film(seriál) dost dobrý! Taky jsem dával 5 hvězd. Ale u dalších už to šlo z kopce a poslední dvě série už katastrofa(((( Spousta hluchých míst vyplňovaných zbytečně protahovanými záběry a souboj s králem mrtvých mě zklamaly.Škoda že tvůrci neudržely kvalitu první polovinu a konec šel do kelu. Ale když neměly předlohu a točily jen podle nějaké hrubé osnovy,není se asi čemu divit. ()

Anomander 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale spoustu let mě na tomto seriálu něco odrazovalo. Nevím, jestli to bylo jeho obrovskou popularitou nebo něčím jiným, ale každopádně jsem se tomuto dílu snažil vyhýbat. Někdy v době, kdy běžela asi pátá série už lidi kolem mě o tomto seriálu mluvili tak moc, že jsem se rozhodl zjistit, jestli teda seriál dosahuje takových kvalit, o jakých mi pořád všichni dokola vykládali. A ze začátku jsem byl přesvědčen, že ano. První čtyři série jsem projel ani ne za týden a byl jsem naprosto uchvácen. Boje mezi jednotlivými rody Západozemí. Asi tak stovka hlavních postav, u kterých nikdy nevíte, kdo z nich umře jako další. Kvalitní a chytrý scénář založený na knihách. Uvěřitelná podoba světa a chování postav. Strašně mě překvapilo, že celá fantasy linka ze začátku působí spíše jako vedlejší prvek, který pouze sem ta jenom pozvolna vystrkuje růžky. No, jenže u páté série se něco zlomilo. Najednou mě to moc nebavilo a musel jsem se nutit do toho dívat. Ne, že by byl kvalitativní skok dolů tak velký, to ne. Jenom jsem prostě už neměl ten pocit té výjimečnosti jako u prvních čtyř řad. Ale i tak mě to pořád svým způsobem bavilo a hlavně jsem chtěl vědět, jak to tvůrci zakončí, když poslední dva díly knih byly stále v nedohlednu. Šestá série byla u mě tak na podobné úrovni jako pátá. Některý linie zajímavý a zábavný, ale když se snažím vzpomenout na nějaké větší události z šesté série (mimo Bitvu bastardů) tak se mi nic moc nevybavuje. U sedmé série šla kvalita ale rapidně dolů. Teleportace postav, na což si všichni tak vehementně stěžovali, mi zase tak nevadila, ale ten neuvěřitelně hloupej scénář tomu hodně podrážel nohy. No a osmá série to všechno tak nějak zakončila, Kvalitativně velmi slabučká. Charaktery už ani ne moc zajímavé a jenom jsem si odškrtával postavy, co chcípli, protože už mi na nikom ani stejnak moc nezáleželo. Z kvalitního seriálu se skvělými a promyšlenými zvraty se stala jenom přehnaně drahá blbina. Naštěstí už je konec. Ale ne, počkat! Oznámili, že se pracuje asi na tuně prequelů. No jestli budou na stejné úrovni jako ten skvost, kterýmu říkají osmá série, tak se máme vážně na co těšit. A co teda bylo na celým seriálu super? Hudba, efekty, kostými a děj 1-4 řady. Škoda. Takhle pouze kandidát na nejhorší konec v historii kinematografie. 65% ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Já jsem král." - "Král, který říká já jsem král, není žádný král." Péro, kozy, intrikaření, drak, kozy, šuk, velkolepá bitva jako z vysokorozpočtového filmu, kozy, šuk, drak + nějaká ta useknutá hlava. I takto se dá popsat to, co jsme viděli. Do seriálu jsem se zamiloval po prvních dílech. Člověk si tady oblíbí hlavní postavy, které scenáristé postupně zabíjejí. "Když hraješ hru o trůny, buď zemřeš, nebo zvítězíš. Žádná střední cesta neexistuje." To dělá seriál velice napínavý a poutavý. Mé nejoblíbenější postavy: 1. Za bouře zrozená matka draků Daenerys Targaryen. 2. Poctivý a spravedlivý bastard Jon Sníh. 3. Trpasličí skřet Tyrion Lannister. Byl to největší seriálový fenomén poslední doby, kterému bych pět hvězdiček dal, ale poslední série to totálně zabila. Takže 4* pro tuhle fantastickou fantasy show. - 80%. ()

realPochy 

všechny recenze uživatele

Takhle zničit dědictví tohoto univerza... Od 5.série se to jenom zhoršuje. Ty dva šašci D&D nejsou schopný napsat příběh co má hlavu a patu když na to nemají knižní předlohu. Předposlední série byla hodně špatná, ale ta poslední zakopala pilíře seriálu hluboko do země. Veškerý vývoj postav se vytratil, jejich chování nedávalo smysl a každej tam vymýšlel kraviny. Šest epizod plných logických falací a všeho iracionálního. Zatím jsem neviděl nikoho kdo by s tím byl spokojen. Pro mě ten seriál umřel na konci 4.série spolu s Tywinem Lannisterem. Madness, madness and stupidity.... ()

Battlekingx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dokoukani serialu musim z 5 hvezdicek udelat jen jednu, jelikoz jak dobre mel serial naslapnuto, tak stupidne jej v posledni serii splachli do zachodu.. Neda se s tim udelat nic jineho, nez tento serial taky splachnout.. Vyvoj postav, predstaveny dej, informace, ktere se clovek dozvedel, to vse posledni serii postrada jakykoliv smysl a je ostuda, jak skvely serial muze stupidne dopadnout.. Meli 2 roky na posledni serii, udelali jen 6 dilu a 4 z nich se vlastne vubec nic nedelo.. Nehlede na strasnou nekvalitu nekterych dilu.. Doufam, ze scenaristy uz nikdo nikdy nezamestna, jelikoz je to hlavne jejich selhani a meli by se smazit v pekle ;-) ()

Hed94 

všechny recenze uživatele

Absolutně epický seriál. Po konci první epizody jsem okamžitě musel vidět další a pak další a pak čekat na další série, protože jsem neměl dost :) Je celkem poznat, že dokuď se drží Martinova díla, tak to má fakt sílu a nebojí se to řezat hlava nehlava. Nicméně jak postupně seriál předehnal knižní předlohu tak se začal stávat více umělým, ale i tak je rozhodně na co koukat. Nebýt poslední série která celej seriál totálně zkazila, tak bych to navrhl na jeden z nejlepších seriálů všech dob. Ale bohužel tvůrci se nechali koupit Disnym na vlastní filmy a tak museli GoT ukončit aby na to měli čas a kvůli tomu celou poslední serii totálně zprznili. Příběhově i logicky plná děr a nesmyslů. ()

OndrejKW odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle... viděl jsem pouze první epizodu, jež mě absolutně žádným způsobem nepřitáhla, ničím nezaujala. Zásadně chtěli, aby jsme si z první epizody odnesli jen závěr, jenž je takový, že malý kluk šplhá na věž, a když vyleze až nahoru, tak skrze okno pozoruje nějaký pár vykonávající pohlavní styk. Kluk se lekne, spadne z věže a zabije se. Wow, to má grády jak něco... úplně mě to pohltilo na tolik, že si musím pustit další díly. -_- ()

Vlastik100 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál něco dlouho jen tak nepřekoná. V téhle sérii už bylo od první série vidět ten neomezený rozpočet, kvalitní herecké obsazení, hudba, kamera, se kterou se lze srovnat i v historickém nejdražším velkofilmu. Do 100% mi vadí herecká postava Tyriona Lannistera. Asi bych to přirovnal k tzv. bělítku a propisky, tedy když autor nechce vymazat celý klan od začátku příběhu před uvedením seriálu, tak nasadí do problémových situací Tyriona. Je to taková škaredá role, co opravuje chyby autora v problémových situacích a ještě je navíc ke všemu vysvětluje v ději divákovi, jakoby se chybami ve scénáři sám autor kál! Ale i tak 95%. ()

themiracle 

všechny recenze uživatele

Zpracování úchvátné, herecké výkony výtečné, děj jistě, zejména pro příznivce fantasy, taky super. Je to ale hrozně zdlouhavé, natahované, místy ne úplně přehledné, i když na množství rozpracovaných osudů to jde. Je to dobrý seriál, o tom žádná, ale to hodnocení zde je přehnané. Konec, který spoustu skalních fanoušků rozlítil mně přišel vcelku zajímavý a v souladu se zvraty, které seriál přinášel po celou dobu. Celkové hodnocení 75 %. ()

Palkes 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po dopozeraní celého seriálu. Ano, posledné 2 série nie sú príliš chytré, ale za tie prvé série musím dať celkovo plný počet. Tam som každú epizódu hltal, čo sa mi naposledy stalo pri seriály Lost. Vďaka HBO. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama