Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 26
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 853)

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech jsem bez komentáře hodila pět hvězd. Po skončení první série si za tím stojím. Snad žádný film/seriál ve mně ještě nedokázal vyvolat tak silné emoce (prostě se mi příčí pár postav, a když je vidím na plátně, vážně se mi otvírá kudla v kapse:D). ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Seriál HBO ve své nejlepší formě. Tedy první řada rozhodně. Poněkud pomalejší tempo na začátku je pro vývoj a seznámení diváka (neznalého knižní předlohy) s celkovou situací nejen vhodné, ale i potřebné a pak to postupně začne nabírat spád, poslední dvě epizody už vysloveně gradují. Vlastně mám pocit, že celá první série je rozjezd od "startovní čáry po spuštění laviny" a ve druhé sérii už bych očekával pěkný rachot :-) Uvidíme. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nějak zatím nevím, co je na tomhle seriálu tak dokonalý. Casting a výprava jsou vynikající, to ano, vymyšlenej svět na principu her WoW, Dragon Age nebo staré legendě Diablo (nebo filmů jako Pán prstenů a spol.) mě ale nijak neuzemní. A hlavně... čekal jsem tam mnohem víc akce. Nemusí to být řežba jako 300: Bitva u Thermopyl, to bych ani nechtěl, ale přece jenom by se sem tam mohlo něco objevit. Pořád se tam mluví o nějakých potvorách a já nevím čem všem, co žije za Zdí, ale tvůrci nám v podstatě nic z toho neukážou. Aspoň zatím ne. Tak doufám, že se to ve druhé sérii zlepší. EDIT: Na začátku 3. série zvedám hodnocení na 4! EDIT 28.6.2016: Dívám se, že jsem to tady dlouho nehodnotil. No teď, máme za sebou už šestou sérii a jsem z toho takovej rozpačitej. Šestka například měla silný vyloženě jenom poslední dva díly, to předchozí bylo dost natahovaný (takový to "aha, celou sezónu se tam dělo hovno, tak teď to vezmeme zhurta!") a hlavně chvílema i zmatený (ale možná je to tím, že se na to nesoustředím tak, jako někteří zapálení fanoušci). Je tam hrozně moc linek, zápletek postav, kdo s kým, co, proč (něco se vrací třeba po několika sériích) a občas si připadám v tom ztracenej. Musím přiznat, že zájem o tenhle seriál u mě postupně opadává, takže možná bude hrozit i nějaký to snížení hodnocení. 3,5/5* EDIT 30.8.2017 Sedmá série je za náma, pomalu nás připravila na závěr seriálu a já si začínám říkat, že je to celkem dobře. Ne, že by to byl nějakej propadák, ty svoje čtyři hvězdy si to udrží, nicméně to už podle mě nemá takovej tah jako dřív. V posledním díle se toho zase stalo nejvíc, takže průběh sezóny byl spíš vlažnější, no a nezbývá než počkat, co si pro nás tvůrci připraví dál. EDIT 20.5.2019 Dva roky jsme čekali na závěrečných pár dílu, abysme dostali tohle!? Uspěchaný, nelogický, všechno hrr, úplně překotný změny charakterů atd. Každý ukončení seriálu má svoje úskalí, navíc z GoT je opravdu fenomén, takže tím těžší to asi bylo, chápu, ale stejně z toho nejsem odvařenej. Ukončení jednotlivých linek je sešitý horkou jehlou, ani snad nedokážu říct, jestli by třeba pomohly případný díly navíc. Asi ne, bál bych se, že to tvůrci budou zbytečně motat ještě víc. Jsem rád, že jsem to mohl sledovat, ale věrnej fanoušek ze mě teda nebude, nedá se nic dělat. 3,5/5* a můžeme být rádi... ()

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Fantasy seriál, který mě dost překvapil. Podívala jsem se na něj pouze ze zvědavosti, protože ho všude vychvalovali. Nic moc jsem od toho nečekala. Po dokoukání prvního dílu jsem zůstala sedět s pusou otevřenou a ihned jsem začala hledat další díly. Škoda, že jich je pouze 10. Než bude druhá řada musím se spokojit pouze s knižní předlouhou. A nejoblíbenější postavy? Arya Stark, Jon Snow. Bohužel ale musím také říct, že jeho kvalita se neudržela. Seriál začal pomalinku upadat a bohužel markatně se to projevilo na poslední serii. Je škoda, že si seriál neudržel svoji kvalitu. Z části je to možná způsobené chybějící knižní předlouhou, těžko říct. Doufám, že to Martin jednoho dne dopíše, abychom měli srovnání. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem pecku, ale takovouhle určitě ne. Konečně kvalitní fantasy, které vás vtáhne do děje už v prvních minutách pilotní epizody. Stojí to za to. Herecké obsazení je výborné, i když nejradši mám geniálního skřeta. Provedení je konečně bez iluzí, jen ta hudba může být lepší. Vlastně pardon, je to dokonalé. Škoda jen, že nemůžeme na dovolenou do Západozemí... ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

První série za mnou a jsem nadšená. První díl si mě svou atmosférou, postavami a dialogy získal tak, že nešlo nepokračovat dál. K polovině série už sice začínalo být mluvení až moc, ale od druhé poloviny opět vynikající, hlavně výborně vygradované poslední tři díly, které otevírají dveře sérii druhé, a jestli se něco nepokazí, pak se máme na co těšit. __Nevím koho napadlo srovnávat Hru o trůny s Pánem prstenů, protože to se nedělá ;-) Ne, upřímně, LOTR Hru o trůny zašlapává do země malíčkem, ať je to jak chcete, takže nějaké srovnávání nemá cenu řešit. Fakt ale je, což už tu někdo zmiňoval, že tu máme opět celý nový filmový (fantasy) svět ve vší své rozsáhlosti. Zde nejvíce vyniká formát seriálu, který jsem nikdy nebrala dvakrát vážně, ale nyní mě nutí zamyslet se. Protože ono na tom něco je, že běžný dvouhodinový film si několik desítek plnohodnotných vyvíjejících se postav prostě dovolit nemůže. Na druhou stranu Hra o trůny jakožto právě takový obdařený kousek je zkrátka pořád jen seriál - s pěknou, ale ne dech beroucí výpravou, tak jak to bývá - vládnoucí více slovem než mečem. __Dodatek: Jedna věc, co bych Hře o trůny vytkla, je poměrně dost sexuálních a krvavých scén, které působí nic než prvoplánově a seriálu rozhodně víc ubírají, než přidávají... a za známku "dospělosti" je v žádném případě nepovažuji. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

1.Séria: 90%, 2.Séria: 95%, 3.Séria : 99%, 4.Séria: 99% 5.Séria: 95%, 6. Séria: 90%, 7. séria: 95%, 8. séria: 70% Po tretej sérii, ktorú som zhltol, musím zhodnotiť, že takto uchvátený som nebol už veľmi dávno. Finále tretej série (ktoré rozhodne prebehlo v 9.epizóde) bolo tak skutočné a tak emotívne, že som takmer odpadol..:D Pekne sa nám to postupne vyvinulo za tie tri série a som zvedavý kam sú tvorcovia až ochotný zájsť. Najobľúbenejšie postavy Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister, Arya Stark, Bronn.. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

/+-/Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb; they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is. 1. série 9/10, 2. série 9/10, 3. série 9/10, 4. série 9/10, 5. série 8/10, 6. série 9/10, 7. série 7/10, 8. série 5/10. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Tady mohu bezpečně hodnotit už po prvním díle, neboť vás zatáhne do skvělého děje prakticky ihned, bez jakýchkoliv zbytečných natahování a nudných sekvencí. Seriál má krásné vizuální provedení, příběhovou linii, ani zdaleka ne přehnaný sci-fi základ (v podstatě se tam nic mystického ani neobjeví, když nepočítám slovní zmínky od dracích a podobných bytostech), který je správně drsně reálný, tak, jak by se to v dejme tomu našem středověku bezpochyby stalo (vynášení rozsudků smrti bez mrknutí oka, žádné oplakávání nebo litování mrtvých, to byla každodenní rutina, atd.). Ani nemá cenu zmiňovat perfektní dialogy a herecké výkony (Tyrion Lannister rulezz), no, prostě, Hra o trůny má své důvody a není jich málo, proč je ve zdejším žebříčku na neuvěřitelném pátém místě. A opět, jako u všech výborných filmů i seriálů, píšu: je to nemožné popisovat, to se musí vidět. Dost seriozně uvažuji o zařazením do mé Topky. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Jedinečné a řemeslně dokonale zvládnuté zpracování prvního dílu fenomenální ságy G. R. R. Martina. Je až neuvěřitelné, že se tvůrcům podařilo vměstnat nepřeberné množství postav a dějů do deseti dílů seriálu. Až na pár subjektivních výtek ohledně obsazení, herci podávají luxusní výkony. Moc oceňuji přechody mezi epizodami, protože filmaři se museli vyrovnat s formou vyprávění, kdy v knize vždy kapitole odpovídá jiná postava (ideálně v jiném čase a zcela na jiném místě než v kapitole předchozí). Senzační a mocná hudba s výborných scénářem, perfektními triky a strhujícím dějem vynáší seriál až do televizních nebes. ()

Wimy 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je nejlepší seriál, jaký jsem měl možnost vidět. Už první díl mě absolutně vtáhl do děje a během pár dní jsem zčekl celou první sérii. Každý díl obsahoval nějaký strhující moment, leckdy docela nemilý. Závěrečná tečka 1série v podobě scény s draky neměla chybu a nezbývá mi nic jinýho, než se těšit co Daenerys a její draci ukáží. 2.série nezačala vůbec špatně, i když je poměrně dost nahuštěná dialogy, které děj nějak extra neposunují, ale podle herců bude 2 sérii plná válek a krve, takže se můžu těšit na pořádnou fantasy řežbu. Druhá série skončila přesně jako první - nejlíp jak mohla. Teď zase čekat rok než nám přijde pokračování. Var Morghulus bude pán! Po přečteních knížek mi připadá, že seriál začíná ztrácet. Dokonce nemám ani moc chuť se dodívat na poslední díl 3série. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Co před deseti lety HBO dokázalo s Band of Brothers, to podtrhuje touto strhující adaptací slavné ságy George R. R. Martina. Komplexní projekt, který má nejblíže k naplnění obrovského potenciálu fantasy žánru. První série: 95% , Druhá série: 85%, Třetí série: 80%. Čtvrtá série: 90%. Pátá série: 90%. Je zábavné sledovat, jak řada fanoušků po polovině série fňuká, že už to není ono, a po dalším díle už zase řvou "Best show ever!". Tvůrci možná mají více sebevědomí než scénáristického umu, koule však mají rozhodně. Šestá série: 95%. Konec páté epizody je nejemotivnější moment seriálu a season finale asi nejlepší epizoda doposud. Sedmá série: 85%. Přestože se zrychlilo a teleporty jsou na denním pořádku, má to pořád neuvěřitelnou sílu. Je dobře, že seriál další sérií skončí a uzavře se. Ale rozhodně mi bude chybět. Osmá série: 60%! - No, tohle asi nejde komentovat. Zbrklé a celkově neodpovídající kvalitě ostatních sérií. Celkové hodnocení seriálu ale měnit nebudu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2022: Po naprostém fiasku první série Rod Draka, jsem se rozhodl o malý maraton celého seriálu GOT podruhé. Celý seriál na sebe plynule navazuje (krom konce druhé řady - vypálení Zimohradu - ten zmatený skok vysvětlení prakticky až o řadu později mě naštval jako jediný). Postavy i linky dávají smysl a fail nastává snad jen na úplném konci (díky hysterickému výlevumatky draků”). Nicméně. Velice slušný seriál, který stojí za to a rozhodně lépe dává smysl sledovaný najednou (ne s roční odmklou mezi řadami). Původní komentáře přidávané po letech (2012-2019) níže: 1.řada: ***** plný počet. Děj, zpracovaní, postavy, napětí, vše je perfektní... dokonale rozehraná partie. 2.řada: *** propad o 50%. Asi tak v polovině série jsem měl pocit, že se vlastně zatím nic nestalo (děj se nikam výrazně neposunul), v postavách se ztrácím a vytáčí mě, že nedozvídám odpovědi na položené otázky z první řady. 3.řada: *** prakticky to samé jako druhá řada... jen s tím rozdílem že teď už vůbec nevím kdo je kdo. Třetí řada totiž zcela přímo navazuje na druhou a to bez jakéhokoliv "viděli jste". První epizodu tedy jen zírám a lovím v paměti kdo je ten chlap přivázaný na velké písmeno X nebo "ta" co poletuje kolem krále (jméno nevim... prostě toho blond namyšleného spratka co má za matku Sáru Connorovou). Děj opět poletuje mezi 5-6ti... možní sedmi (já fakt nevím) liniemi. Prostě vždycky chvilku sledujeme někoho. Sníh, "tlusťoch", holka ostříhaná na kluka, ten co spal se Sárou Connorovou (brácha toho mrňavýho), ten co nechodí (po tom jak spadl z okna, když viděl co neměl), tu co má draky, Krále Starka (Iron Mane díky za připomenutí), pak nějakýho chlapa... možná i dva... a samozřejmě vše co se šustne v tom království kde kraluje blond spratek. Určitě jsem něco vynechal. Jasně... ten na velkém písmenu X... To ale není to nejhorší. Nejhorší je, že už zcela nevím proč jednotlivé postavy dělají to co dělají nebo kam jdou (většina někam jde). 4.řada: ** seriál se pomalu mění. Je to plíživá změna z neotesané pornem líznuté řezničiny na ubohou soap operu. Díky náhodě jsem totiž omylem vynechal 4. epizodu a z 3. skočil hned na pátou... a ono to vůbec nevadilo. Všiml jsem si toho až se začátkem 6. epizody. A to je smutné. Děj se nafukuje kravinama které nijak dění kupředu neposouvají. Překvapením byla celá jedna epizoda věnovaní boji na zdi... až jsem z toho byl v nesvůj. každopádně díky tomu, že počet sledovaných linií klesl a hlavně blond spratek to má za sebou. Největší pozitivum série kvůli kterému stojí za to se dívat dále :) 5.řada: **** Očekávání splněna. KONEČNĚ se v plné kráse ukážou "bílé postavy ze začátku". Na druhou stranu se začíná projevovat nenažranost. Bez legrace říkám, že polovina série byla o ničem. Jen se žvaní a děj se kupředu doslova jen vleče. Poslední 4 epizody byly zcela jiné kafe. Osobně mě ale štve totální ignorace dějové linie "nechodící kluk co vidí tříokou vránu". Nepadlo o něm ani slovo... 6.řada: ***** Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. 7.řada: ****  Jeden by řekl, že když prořídne o 1/3 počet epizod, děj se zahustí... no ne... až teprve od chvíle kdy nastoupí na scénu poletující krematorium (#4) děj se promění z užvaněné ptákoviny (ve které jako vždy po roce nemám páru kdo je kdo a kde vůbec je a proč) v luxusní podívanou. 8.řada: *** 6 epizod a opět polovina zbytečné konverzační cvičení. Celá třetí epizoda fenomenální (asi tak nějak jsem si to představoval). Samotné finále v přístavu vypadá velice dobře, má ale ultra debilní zvrat (i přes spoiler na konci čtvrté epizody, důvod pro “kobercový nálet” opravdu nebyl. Stačila by jen grilovačka věže). A samotný závěr… fakt byla jiná možnost? ;) () (méně) (více)

joora1 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je pecka! Dlouho jsem neviděl takové fantasy/drama s historickým nádechem, které by mě oslovilo a nějak jsem se sžil s příběhem. Velmi kladně hodnotím prolínání několika dějových linek, u kterých jsem se vždycky těšil až se dozvím, co je v té další. Hodně se mi líbí minipříběh Johna Snowa a jeho družiny noční hlídky. Nechybí tu intriky, spekulace, podvody a vysoká politická hra. Člověk si zde snadno oblíbí své hrdiny a naopak i nenávidí padouchy:). Je zde i akce, zajímavé dialogy a napínavá atmosféra, takže prostě vše , co mi měl dobrý seriál s podobnou tématikou mít. Tak šup, šup ať už je další série:). Nejoblíbenější postavy - Tyrion Lannister, Robb Stark, Arya Stark, Jaghen H'ghar :). ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Obrovskou výhodou seriálu jsou jeho nezměrné možnosti. Originální středověká/fantasy drsňárna, která vás nechá zavzpomínat na ty největší herní klasiky typu HoMaM, Strongholdu, Carcassonne a jistě i dalších. Super počin! 9/10 - psáno někde z kraje druhé či třetí řady. A po závěrečném dílu... jak se adekvátně vyjádřit, těžko říct. Navíc, když už to tu pěkně napsalo tolik lidí. Mimo poslední řadu, která by v jiném případě dala na tři další, byly všechny předcházející vynikající. Nicméně hodnocení díky kvalitě finální série se mi snižovat nechce. Ono je to logické - jak mohou tvůrci seriálu zvládnout na vlastní pěst něco tak komplikovaného a provázaného bez existující předlohy? ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Možná ten nejlepší fantasy seriál, co jsem kdy viděl. Epický příběh soupeření o Železný trůn, kdy nerozhoduje počet vojáků v poli, ale lži a intriky, kdy jeden den člověk hraje na jednu a druhý den na druhou stranu. Skvělé a velmi propracované postavy, každá se svým příběhem, které se postupem času zajímavě proplétají a slibují zajímavou podívanou pro další série. S01: 10/10. S02: 10/10. S03: 8/10. S04: 9/10. S05: 10/10. S06: 10/10. S07: 7/10. S08: 6/10. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Že se na to dá koukat, přisuzuji kvalitní předloze, ale jsou tam hluchá místa, která klidně mohla být vystřižena. Na HBO především pochopili, co věděli již staří Římané, že lid žádá krev a sex, tak to servírují, co se dá. Opravdu jako městské děcko střeva tak často nevídám a myslím, že to není žádná škoda. Pro příznivce naturálního zprácování - vždy je to jen obraz, v reálu je mnohem horší (tady se ušklibnu, ale když jsem viděla rozjeté zvíře bylo mi špatně týden). Kdyby tam nebyl trpaslík, tak se člověk ani nepousměje, což bych považovala za škodu. Tak skoro po 5 letech přidávám ještě jednu hvězdu. Sice si pořád myslím, že to mohli více prostříhat, ale to by neneslo tolik peněz. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál kde sa veľa klábosí a ešte viac súloží. Malo by ma to veľmi baviť, ale v prvej sérii po smrti jednej dôležitej postavy som stratil chuť na pozeranie ďalších častí. Ešteže sú tam Lannisteroví, pretože tí ma držia pri pozeraní a je dobre, že v druhej dostali viac priestoru. Najmä Tyrion a jeho bodyguard Bronn s jeho pošťuchovaním do veže menom Sandor Clegane. 1. SÉRIA - 75%, 2.SÉRIA - 85%, 3.SÉRIA - 70% Okrem predposlednej časti tam nie je nič na zapamätanie a všeobecne obľúbená Daenerys mi lezie hore krkom s tou jej nekonečnou dobrotou a predstavovaniu v tretej osobe. 4.SÉRIA - 95% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama