Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 854)

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál kde sa veľa klábosí a ešte viac súloží. Malo by ma to veľmi baviť, ale v prvej sérii po smrti jednej dôležitej postavy som stratil chuť na pozeranie ďalších častí. Ešteže sú tam Lannisteroví, pretože tí ma držia pri pozeraní a je dobre, že v druhej dostali viac priestoru. Najmä Tyrion a jeho bodyguard Bronn s jeho pošťuchovaním do veže menom Sandor Clegane. 1. SÉRIA - 75%, 2.SÉRIA - 85%, 3.SÉRIA - 70% Okrem predposlednej časti tam nie je nič na zapamätanie a všeobecne obľúbená Daenerys mi lezie hore krkom s tou jej nekonečnou dobrotou a predstavovaniu v tretej osobe. 4.SÉRIA - 95% ()

simbaslon 

všechny recenze uživatele

Poměrně chytlavý a zajímavý seriálek. Baví mě především díky propracovanosti a pestrosti charakterů, více příběhovým liniím či dobré atmosféře. Nejlepší postavou je pro mě samozřejmě mistr všech intrik Peter Dinklage aka Tyrion Lannister a dále Emilii Clarke jako Daenerys Targaryen. Naopak Kit Harington (Jon Snow) je hodně toporný, ale to je možná spíše postavou než hercem. V polovině druhé série jsem snad spokojenější než v první, doufejme že to takhle půjde dál... 85% ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Fenomén dnešní seriálové tvorby. Drsný a krutý svět, kde žádná postava nemá jistou budoucnost. Každou postavu může ze dne na den potkat smrt. A to je ten klíč k úspěchu. Seriál je krutý, a diváka dokáže neustále překvapovat (akorát to nejvíc odnáší Starkové). Tohle je prostě drsné fantasy, kde se za chyby opravdu platí životem a nebo částmi těla. A to je prostě kurevsky boží. K tomu připočtěme napínavý příběh plný zvratů, propracovaný svět s historií a mytologií a desítky nečernobílých postav kterým lze fandit a nebo je nenávidět. Navíc jde vidět že na seriálu se rozhodně nešetří a je to dobře (kdyby takovou finanční podporu měl Spartakus, to by bylo). Hra o trůny je rozhodně jedním z nejlepších seriálu současnosti, a to i přes to že se dle mě kvalitou od první série posouvají níže než výš. Jinak můj typ na železný trůn někdo z trojce Jon Snow, Bran Stark, Tyrion Lannister ale přál bych to Daenerys ale ta dle mě nedopadne vůbec dobře. 1.série100% 2.Série 87% 3.Série 90% 4.Série 100%. Postavy kterým fandím: Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Arya Stark, Jon Snow, Sandor 'The Hound' Clegane. PS: A píseň The Rains of Castamere je tedy něco parádního, hlavně když zazněla v S03E09 tak mi naskočila husina a já jsem věděl že to nedopadne hezky. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ zkuknuté prvé 3 epizódy a pri každej som krochtal blakom. Kedže fantasy je môja celkom srdcová záležitosť. Pilot Vás vtiahne do deja ako tá najsilnejšie čerpadlo na vodu na svete. Nádherná výprava, scenérie, príbeh, vzťahy medzi hlavnými postavami, dialógy a proste všetko je to dokonalé! Už sa teším na ďalšie epizódy. Najobľubenejšie postavy: lord Sníh (Kit Harington), Khaleesi (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage) ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Jestli fakt, že se fakt těším na další díl a další řadu a s napětím očekávám vývoj celého dění, znamená, že bych měla hodnotit vysoko, pak si 4 Stars jistě zaslouží, ale není to nejlepší seriál, co jsem kdy viděla... ()

CSSML odpad!

všechny recenze uživatele

Incest mezi tagy zřejmě odkazuje na původ scénáristy, takže se omezím na pár citací: „Dallas v kulisách Pána Prstenů. Proč se dívat na tuto smyšlenou hru na krále a království, když tu máme skutečnou historii, čí příběh prožívat a proč? Ze samoúčelného šoustání zezadu, usekaných hlav a sprosté mluvy dobrý příběh neuděláš!!“ (Legas); „Bla bla bla bla bla bla ... Šukání ... Bla bla bla bla bla bla bla bla bla ... Šukání ... Bla bla bla bla bla bla ... Honění... bla bla bla bla bla ... Teploušové ... Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla .... A pořád dokola....“ (anuki); „Naprostej hnusnej konzumní trapnej brak, který svojí oblibou poukazuje jen na čirou demenci a „rádobyjít-s-proudem“ vlastnost všech nadšenců“ (Flipnic) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Najlepší seriál súčasnosti? Pravdepodobne áno. Spracovanie, hra postáv, drsnosť, reálnosť, fantázia, mystickosť a hlavne audiovizuálne spracovanie na úrovni toho najlepšieho, čo chodí v kinách. Tak ako považujem LotR za míľnik v rámci fantasy kinosveta, tak GoT považujem za míľnik v rámci fantasy tvsveta. Je to niečo, na čo sa nezabúda, je to špinavé aj krásne, je to hĺbavé aj dychberúce, je to jednoducho Hra o tróny, jedinečná, nenapodobniteľná fantasy séria, ktorá raz a navždy predefinovala tv seriály a posunula laťku tak vysoko, že už sa teším, ako bude vyzerať niečo, čo sa ju pokúsi posunúť ešte vyššie, lebo to bude musieť byť udalosť. 110% Tak ako väčšinou spoilery všetko pokazia, tak tu čakanie na odvysielanie celej série v dabingu a následné zhliadnutie čo deň, to časť, pričom aj s maximálnym úsilím vyhnúť sa spoilerom, som sa len z debilných titulkov článkov napríklad na Filmkulte dozvedel všetko dopredu, čo malo za následok menej prekvapení v hlavnej línii príbehu v ôsmej sérii, očakávanie veľkého prúseru a tak som nakoniec bol prekvapený, že to až tak zlé nebolo. Súhlasím, že by som si koniec predstavoval síce inak, napríklad buď koniec sveta s tým, že všetky "hašterenia" dovtedy by boli nič oproti skutočnej a neodvratnej hrozbe Bielych chodcov, alebo druhá možnosť, predsa len nejaký ten happyend. Na druhú stranu, keď si zoberiem správanie sa aj Martina aj tvorcov seriálu, že keď ľudia kydali na ich spracovanie, tak nevyšli v ústrety, ale nasrali ich ešte viac, tak v podstate posledná séria korešponduje s týmto prístupom k látke. Žiadne slávne finále, len "nedokonalé" ukončenie v "nedokonalom" svete (teraz nemyslím dokonalé technické spracovanie). Tak ako ani v skutočnom svete nie je nič len čierne a biele, ale najviac šedé, tak je to aj tu a to si vážim. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl naprosto unesen. Šlo o výborný seriál, založený na skvělé předloze. Navíc se toho parádně zhostila HBO – výprava a obsazení na podtrženou jedničku. Bohužel s každou další sérií přiházelo pokaždé o trochu větší zklamání a to především po příběhové stránce. Děj se vůbec neposouval… hmm to není přesné, on se posouval, ale tak nějak na všechny strany. Tady je na vině literární předloha, která dopadla úplně stejně. Nazval bych to, že zašla na svou příběhovou velkolepost. Autor není schopný (ochotný?) ukončit jakoukoli dějovou linku. Když už to vypadá, že jedna linka končí smrtí konkrétní postavy, o pár kapitol se na ni překvapivě naváže. Celý děj tak jen nabobtnává a nabobtnává. Sám jsem skončil po páté knize (už vyšla další?) a po čtvrté řadě seriálu. Pokud se někdy v budoucnu celá série uzavře, možná jí dám ještě šanci a podívám se na ni vcelku. ()

19Lenka 

všechny recenze uživatele

Měsíc s GoT za námi a je na čase se uvrtat do dalšího seriálu (/už se stalo, děkuju BlackMirror), nebo život přestane mít smysl. │PS: Poslední díl vypadá trošku na vtip, ale i tak se tam naštěstí našlo pár momentů, které mě uspokojily. ()

fantasmic 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel - zatiaľ prevláda spokojnosť. Veľmi dobre vybraní herci a lokácie, správna dávka erotiky a "krvavých scénok". Po napínavom prológu trocha spomalí tempo (rovnako ako v knižnej predlohe) ale to je iba dobre. Hrdinovia a dej sú predstavení... hra o tróny sa môže začať. ()

Jierl 

všechny recenze uživatele

92% (ve chvíli psaní komentáře)?? srovnání s LOTR?? tak nevim, jestli se dívám na jiný úvodní díl než ostatní, nebo jsem jen mimo. Rozhodně tohle mě teda absolutně nechytlo a měl jsem nutkání ani první díl nedokoukat a vypnout ho. Nejvíc mě zaujalo, že Sean Bean dělá stejný "ksichty" jako v LOTRu a že ztlousnul, ale to jsem se klidně mohl kouknout na fotky a nezdržovat se u seriálu... po pátém dílu se mi mínění ovšem o poznání zlepšuje a skoro bych i řekl, že se na další díly těším, bohužel v šestém díle jsme opět zapadli do (pod)průměru ()

Teg 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že většina místních hodnotila seriál v první polovině. Jinak by totiž celkové hodnocení vypadalo dost odlišně. Ukázalo se, že psát podle hotové předlohy jde HBO dobře. Jakmile ale dostali volnou ruku, na nic lepšího než Tudorovce se prostě nezmohli. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Nedotknutý knižnou predlohou G.R.R.Martina ohýbam svoj chrbát a klaniam sa tvorcom GoT za konečne vážnu fantasy. Slogan k seriálu hlása "Zima prichádza" ale už prvý diel, ktorý rozostavil okolo Železného trónu mnoho skvelých, po moci bažiacich figúrok naznačil, že v Západozemí bude skôr poriadne horúco. Napriek všetkým kvalitám a pútavosti pochybujem, že vydržím až do samotného konca, pretože už do druhej série sa mi moc nechce. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama