Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 16
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze (2 853)

Jazz06 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek sice slabší, ale časem to nabírá na obrátkách a po začátku čtvrté sezony musím zvýšit na 5. Vážně škoda, že mezi jednotlivými epizodami je tak obrovský rozdíl v kvalitě. Knížky mám přečtené a i ty jsou místy nuda. Dívat se potom na ukecané části "znovu" je občas utrpení. Některé díly ovšem svým zpracováním předčí předlohu, takže je těžké nějak objektivně hodnotit. V rámci televizní tvorby ovšem opravdu špička. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Oblíbený rod: Lannistři Oblíbené postavy: Tywin Lannister, Rob Stark, Tyrion Lannister, Jamie Lannister, Varys, Olenna Tyrella, Oberyn Martell. Musím říct, že po skončení sedmé řady klesla kvalita. Finále šesté řady bylo asi to nejlepší, co seriál dosud nabídl, a proto jsem čekala, že sedmá série bude pecka, ale to se nestalo. Tak uvidíme jak tuto legendární ságu zakončí. ()

smack 

všechny recenze uživatele

Je to návykové a může to být sebelepší, ale čtyři řady mi tak akorát stačily, abych se utopil v moři informací. Abych mohl sledovat druhou řadu, připomenu si první. Než přijde třetí řada, musím si připomenout první i druhou, kde to skončí? ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Okázalá výprava a áčková produkce úspěšně zastírají fakt, že se v jádru jedná o překombinovanou namyšlenou telenovelu ve fantasy hávu. Kdo s kým, kdo proti komu a furt dokola. Cože? Chozé nepřijel? Ne, Ned Stark nepřijel. EDIT: seriál v páté sérii vypotřeboval stanici HBO všechny skladové zásoby lubrikantů a vmasturboval se do neuvěřitelně sebezahleděné podoby. Za každou cenu okázale šokuje a tlačí na pilu. Děj se překombinovává a uměle košatí jen proto, aby nějaký byl. Jako kulturista na sterodiech obdivující v zrcadle své odporně přebujelé asymetrické boule. ()

drStanek 

všechny recenze uživatele

Stydím se, že jsem se mamce posmíval, že pravidelně sleduje Velkolepé století. Chtě nebo nechtě, musel jsem tyhle dva "seriály" porovnat a výsledek je lehce úsměvný. Jinak řečeno, jsou tu zvraty, intriky, podvody, přetvářky, charaktery a prostě všechno, co ze správné telenovely dělá telenovelu. Proč je ale tahle lepší než ty ostatní? Kvůli pornu a necenzurovaným násilný scénám? A nebo v tom bude i něco víc? ()

cr8g 

všechny recenze uživatele

Serie 1 = 5/5 .... Serie 5 = 2-3/5 .. jak se serial behem 2dvou serii dokaze totalne odklonit od predlohy a bejt naprosto nelogickej nechapu... Miloval jsem GoT, ale postupne se z toho stava strasny odpad... ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo! Totální mega-super-fantasy-nářez ze kterýho jsem si udělal do kalhot nejmíň tisíckrát. Epický záběry, super herci a herečky, story kterou nemůžete odhalit dopředu a tři draci. Super seriál. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V historii televize se asi nenajde ambicióznější projekt než je toto dílo. Co se týče výpravy, kostýmů, lokací či speciálních efektů, nelze zde mít žádné námitky a dokonce se tu všechno tohle zmíněné odehrává v takové kvalitě, kterou občas ani hollywoodské drahé bijáky nedosahují. Casting postav je podle mého také bezkonkurenční (sice jsem knihy nečetl, ale vyberte si lepšího trpaslíka než Petera Dinklageho...) a už velmi brzo si zamilujete opravdu velké množství postav. Ale to, že si je zamilujete, nic neznamená, protože jakmile si někoho zamilujete, do dvou-tří epizod se ho seriál (někdy velmi nechutnou cestou) zbaví. GoT netrpí žádnými typickými neduhy předvídavosti děje či určité nebojácnosti o osudech oblíbených postav, což je v dnešní době úctyhodné. Pro fanoušky fantasy žánru, nadšence do politického pletikaření či prostě jen pro obyčejné chlapy, holdujících pohledy na obnažená těla a násilí, je právě tento seriál nejlepší možnou variantou. V celkové velikosti a epičnosti by si to jen marně hledalo konkurenta. Nikde jinde jsem se po některých momentech necítil tak moc "přejetej" jako právě tady (moc ti děkuji pane Boltone a pane Mountaine). Upřímně zastávám názor, že pro GoT je škoda slov, protože zatímco to čtete, nebo píšete, můžete dělat něco užitečnějšího, třeba koukat jak se Stannis místo Železného trůnu snaží získat hrnek za nejlepšího fotříka celého Západozemí. - Po 5 sérii: GoT už nás udivuje pět dlouhých let a my mu to i přes rostoucí výhrady stále baštíme. Na epičnosti ani trochu neubylo, ale začíná převládat pocit, že už nás to na tu naší pr*el neposadí tak prudce jako v loňských letech. Možná až na ty White Walkers... 90% ()

wiix 

všechny recenze uživatele

Asi som poznačená kvalitnými Martinovými knihami, z ktorých seriál čerpá, ale už dlho som nezažila, aby v jednom dieli bolo toľko sexu, násilia a zvrátenosti, a pritom to bolo tak kvalitne spracované, s prepracovanými kostýmami, replikami a s dejom s rýchlym spádom. Navyše fantasy s intrigami a spomínanými vraždami, kde ani hlavné postavy nie sú chránené a príbehy jednotlivých panovníkov z rôznych krajín fiktívneho sveta spletené do jedného boja o trón, si pýtalo uzrieť svetlo sveta a byť chválené nad iné seriály. ()

marko66 

všechny recenze uživatele

▐ {1. séria} » (90%)▐▐ {2. séria} » (85%)▐▐ {3. séria} » (90%)▐▐ {4. séria} » (90%)▐▐ {5. séria} » (80%)▐▐ {6. séria} » (80%)▐▐ {7. séria} » (85%)▐▐ {8. séria} » (?%)▐ ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Často se v serošu strácím. Postavy zapomínám, ale naštěstí se vracejí aby byly hned zabity. Líbí se mi v to, že se s tím sám Martin nesral a nechává takzvané hrdiny kosit a člověk si nemůže být jistej ,kterej z vašich oblíbenců vydrží dál. Skvělí herci a digitálně vytvořený fantasy prostředí ... palec nahoru ,čekám na další sérii. ()

Gajzur 

všechny recenze uživatele

Se mnou to začalo tak, že se kamarádi bavili o seriále mezi sebou a já nevědět o co GO. A kamarád řekl, že mi to pujčí na flashce a že to musím vidět. Dal mi první 2 série. Když jsem si všiml, že každý díl trvá hodinu (+/-), tak jsem si říkal: "To mě bavit nebude." Při pár minutách se to potvrdilo. Prostě nuda seriál. Nakonec? Jsem si dostahnul další série a čekám na další :D .. Je neuvěřitelné jaké zvraty a prostě další věci, které většinou ke konci jsou, Vás nalákají na další díl. A další a další. Sice doba jednoho dílu vám zabere nějaký čas, obzvášť zapomenete na čas, když jedete dál a dál, protože nemůžete přestat díky tomu nadšení ze zvratu a z toho, že musíte vidět další díl. A proto to má takový úspěch. Sice ze začátku se snažili nalákat na to, že tam pobíhají nahé ženy, a jen se š*ká. Ale pak už to být nemusí, protože to jede samo a samo u Vás. Velice návykový seriál :D ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

"Na začátek musím říci, že jsem byl velice skeptický vzhledem k dosti vychvalujícím komentářům." Ale musím říci, že si seriál své hodnocení zaslouží. Jeho hlavní silnou stránkou je nepředvídatelnost a úhel pohledu. Spojení těchto dvou vlastností vyúsťující ve smrti "hlavních" hrdinů, které jsou rozhodně nepředvídatelné, a dělají z GoT unikátní podívanou. ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Každá nová epizóda je pre mňa zážitkom, a v niečom obohacujúca a inšpirujúca..Už keď počujem úvodnú zvučku mám na tvári úsmev číslo 5 a v duchu jasám,čo sa zas stane.. čo sa dozviem :) Perfektný seriál - skvelé herecké výkony- neobyčajní herci, originálne zápletky a dej, intrigy, sex, medziľudské vzťahy najrôznejšieho druhu, napätie, láska, adrenalín, dobrodružstvo, krásne prostredie, bolesť, vojna, krviprelievanie...to všetko nájdete v Game of thrones a ešte oveľa viac ...:) 100% ()

Ergon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasy seriál pro dospělé (množství úmrtí, sexu a vulgarismů není vhodné pro děti), který boří všechny zažité hranice televizní tvorby. Velký podíl na tom určitě má knižní předloha od George R.R. Martina. Hra o trůny se vyznačuje nepředvídatelností děje (teda, pokud jste stejně jako já nečetli knihy), což se projevuje častými zvraty v příběhu, kde umírají i hlavní postavy, a že jich je. Tvůrci se vůbec nebojí diváka šokovat. Ten si zkrátka nemůže být jistý tím, co ho čeká. Povedené jsou i kostýmy, velkolepé bitvy i osobní souboje, které hravě překonávají mnohé historické filmy. Seriál Hry o trůny se může pyšnit mnohými NEJ a jistojistě se jedná o průlomový seriál svého typu. Na každý díl netrpělivě čekám, a že by seriál někdy skončil si vůbec nedokážu připustit. V mezisezóně, kdy se natáčejí nové díly, koukám na ty starší. Většinu z nich jsem viděl několikrát, tenhle seriál mně prostě nikdy neomrzí. Nejoblíbenější díly: S03E09 - Deště Kastameru, S04E02 - Lev a růže, S04E10 - Dítě, S06E09 - Bitva bastardů, S06E10 - Vichry zimy a mnohé další. V seriálu působí mnoho pestrých postav, vzájemně mezi sebou intrikujících, ať už kladných či záporných a každý si mezi nimi najde své oblíbence, stejně jako já, například: Tyrion Lanister, Jon Stark, Oberyn Martell. Winter is coming! ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Krásně natočená fanfikce, která podkopává a plive na principy fungování několik desetiletí vyvíjeného světa jen proto, aby byla pro obyčejné fanoušky lehce stravitelná. Je to frustrující, když víte, že to může být o TAKový kus lepší příběh. Pořád je to ale velice nadprůměrná seriálová řežba, která ale bohužel směřuje k hollywoodskému konci. Jen se těším až za dvacet let, kdy bude HBO shánět další dojnou krávu, tak si vzpomenou na GoT a natočí to jako alespoň přibližnou adaptaci Písně. A bez těch dvou šašků, co to nyní píšou. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama