Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Salvator k tomuto seriálu (42)

Hra o trůny (2011) 

Škoda, že 8. řada je v kontextu s těmi předešlými doslova a do písmene tragédie. Jinak není seriálu co vytknout, protože jeho sledování se rychle promění v závislost. ()

Série 1 (2011) (S01) 

Strhující zážitek plný nepředvídatelných zvratů po celou dobu série. Nic není nemožné a být jednou z hlavních postav zhola nic neznamená. ()

Zima se blíží (2011) (S01E01) 

Sága začíná. Představují se hlavní hrdinové. Rýsují se charaktery. Ukazuje se, jak jsou rozdané karty ve světě, kde vládnou moc a intriky a kde se chyby neodpouští. ()

Královská cesta (2011) (S01E02) 

Zlo v podobě Lannisterů dostává mnohem reálnější podobu a na jejich rukou ulpí krev dalšího mrtvého. Vedle toho Starkové směřují pozvolna k naplnění svých osudů. A za mořem začíná růst Daenerys. ()

Lord Sníh (2011) (S01E03) 

Ze Starků se v Králově přístavišti od prvních chvil stávají nezvaní hosté. Do dění vstupují další zásadní postavy - Petyr "Malíček" Baelyš a Varys. Neveselo je na Zimohradu a Jon Sníh se seznamuje s děním na Zdi. Za mořem se pak Daenerys pomalu mění v Khaleesi. Vše se dává do pohybu. ()

Mrzáci, bastardi a zlámané věci (2011) (S01E04) 

Ned Stark je už pro Lannistery skutečným nepřítelem č.1. Daenerys je silnější a silnější a Tyrionův odjezd z návštěvy Zimohradu má nečekanou podobu. A konečně na Zeď přichází další zásadní postava, Sam. ()

Vlk a lev (2011) (S01E05) 

Děj běží strhujícím tempem. Tyrion ukazuje charakter, ostatní Lannisterové naopak ještě více svojí podlost. Představí se sestra Catelyn Stark a své osobnosti poodhalí Hora, Ohař i Theon Greyjoy. ()

Zlatá koruna (2011) (S01E06) 

V Králově přístavišti atmosféra dále houstne, přesto Ned Stark neustupuje ani o píď. Na tenký led vstupuje i jeho žena Catelyn, když dovolí hru o život Tyriona Lannistera. Poprvé o sobě dá výrazněji vědět Bronn a velké věci se dějí i za mořem. ()

Zvítězíš, nebo zemřeš (2011) (S01E07) 

Čest a tvrdohlavost Starků proti podlosti velké části rodu Lannisterů. Ned se dozví plnou pravdu o dětech krále Roberta a nechce si ji nechat pro sebe. Jenže král umírá a plány jeho pobočníka se hroutí. Jon Snow a Sam přísahají věrnost bratrstvu Noční hlídky a Daenerys je zase o kus silnější. ()

Bodej ostrým koncem (2011) (S01E08) 

Napětí stoupá. Po smrti krále Roberta Lannisterové nelení, krvavě přebírají moc v Králově přístavišti a na trůn tak usedá Joffrey Na pomoc svému otci se chystá Robb Stark společně s vazaly. Tyrion a Bronn upevňují vzájemné pouto, Jon poznává nemrtvé a Daenerys začíná vládnout. A především, Oša na Zimohradu ví víc, než by si by si všichni před Zdí byli ochotni připustit. ()

Baelor (2011) (S01E09) 

Ned Stark je nadále ve vězení, Rob táhne do první bitvy a Jon se na Zdi dozví další tajemství. Za mořem je Daenerys jen krůček od uchopení moci a při střetu Starků a Lannisterů je zajat Jaime. Všechny události ale zastíní nečekané krvavé finále. ()

Oheň a krev (2011) (S01E10) 

Joffrey se dále vyžívá ve svých zvrácenostech, Starkové touží po pomstě a Samův význam na Zdi stále roste. Role Tyriona a Jaimeho se z hodiny na hodinu zcela promění. Podobně dopadne i Arya. Za mořem se rodí draci. Grandiózní finále první řady. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Druhá řada splňuje všechna očekávání. Pokračuje přehlídka všech vlastností obvykle spojených s mocí - intriky, lži, arogance, krutost. Zejména část rodu Lannisterů je v tomto ohledu velmi dobrá. Rozvíjejí se další dějové linky, jejichž význam ukáží až pozdější řady. ()

Sever nezapomíná (2012) (S02E01) 

Joffrey potvrzuje svoji odpornost a začíná být přítěží i pro Cersei. Arya prchá z Králova přístaviště, do kterého se naopak vrací Tyrion. Začíná hon na bastardy krále Roberta a objevuje se Mellisandra z Ašaje. ()

Noční krajiny (2012) (S02E02) 

Arya zjistí, že zájem o její osobu je mimořádný. Greyjoy se vrací mezi rodné zdi, realita návratu se ale zcela rozchází s jeho představami. Nemalý prostor má Tyrion, který "cvičí" nesoudnou Cersei. Otevírá se několik dalších dějových linek. ()

Zahrada kostí (2012) (S02E04) 

O slovo se hlásí bratři krále Roberta. Joffrey pokračuje ve svých nechutnostech a zahanbit se nenechají ani jeho lidé. Tyrion kuje pikle a rudá kněžka rozjíždí svá kouzla. ()

Duch Harrenhalu (2012) (S02E05) 

Magie Melisandry promlouvá do děje. Intriky v Králově přístavišti pokračují v nezměněném tempu. Daenerys váhá nad nabídkou získat bohatství a moc. Za Zdí se schyluje k setkání Noční hlídky s Divokými. Neznámý začíná plnit Aryina přání. ()

Bohové staří a noví (2012) (S02E06) 

Theon Greyjoy se zcela zvrhle snaží potlačit komplex méněcennosti. Arya se dostává přímo do "jámy lvové", když slouží u Tywina Lannistera. Jon Sníh bojuje s Divokými za Zdí a problémy čekají i na Daenerys. ()

Muž beze cti (2012) (S02E07) 

Theon dále zabředává do pokusů stát se velkým vládcem. Jon za Zdí doplácí na svoji naivitu. Aria znovu překvapuje Tywina a velké věci se dějí v Quarthu. ()

Princ ze Zimohradu (2012) (S02E08) 

Theon čelí dalšímu varování a Catelyn se dostává do sporu s Robbem. Arya prchá z Harrenhalu, Daenerys stále hledá své draky a Stannis má Královo přístaviště na dohled. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama