Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (108)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria zmenila štýl a tempo rozprávania na veľmi urýchlene, čo doteraz nebolo zvykom. V rámci možností ale ešte seriál baví, pár momentov bolo výborných a cítiť že sa blíži finále. To ale bohužial nedokázalo dať divákom taký silný zážitok aký silný je sám seriál.  7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stěží říci, zda jsem více rozladěn tím, jak to pohrdá a jde proti vlastním zákonitostem (teleportace, nedotknutelní hrdinové), logice, uchyluje se to k nerealisticky laciným řešením a absolutně to ztratilo jakoukoli dosavadní konzistenci chování postav (platí to o každé, tuplem pak o Tyrionovi s Malíčkem) či jsem nadšen tím, jak kvalitní fanouškům poplatná přímočará béčková generická high fantasy se z toho vyklubala. Mám k této řadě prostě ryze ambivalentní vztah; na jednu stranu jí pohrdám s ohledem na to, jak to poplivává vše poctivě po šest sezón budované (o předloze raději pak pomlčet úplně, ale s tím už je jeden smířen pěkných pár sezón), na druhou stranu si jí pro samou tu epičnost, bitvy, oheň dštící draky, akci, hlášky a burácející soundtrack užívám jako zatím žádnou jinou. Ano, nesporně to působí jako by veškerý scenáristický tým musel jít dělat kompars do oněch davových scén namísto sezení nad papírem (a vrátili se ke své práci až na část finální epizody), ale lhal bych, kdybych nepřiznal, že mě to bavilo. Sice ze zcela (ale ZCELA) jiných důvodů než doposud, ale bavilo, ne že ne. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se změnila. Místo pomalého taktizování a politikaření je tu otevřená válka na více frontách, zatímco košatící se dějové linie se zase sbíhají dohromady. V prvních řadách spousta zdánlivě zásadních motivů vyšuměla do ztracena a mnoho dějových linií bylo ukončeno násilně nejen doslovně, ale i vypravěčského hlediska. Teď si můžeme definitivně oddechnout, že se to samé nestane s celým seriálem, protože tady se už zúročují roky bohaté expozice a konečně se naplno dojde na spoustu dříve jen naznačovaných událostí. Při plánování řady už Benioff s Weissem nezestručňují Martinovy tisícistránkové knihy, ale naopak rozvádějí jeho poznámkové bloky. A byť to seriál v některých ohledech neskutečně nakoplo, v jiných mu to zase ublížilo. Některá strategická rozhodnutí není prostor pořádně probrat ze všech stran a pak se do nich snadněji strefuje, nepochybuji že v knize by stejné fungovalo lépe. Opravdu nemám problém s tím, že když se postavy potřebují jednoduše dostat z bodu A do bodu B (v kontrastu s putováním během něhož dochází k charakterovému vývoji), tak že to netrvá deset dílů. I když je na pár místech (opravdu jen pár) by skutečně neuškodila trochu lepší dramaturgie co se týče vzájemné chronologie různých dějových linek. Co ale utrpělo, je v některých případech přeci jen přílišná schematičnost vztahového vývoje (Jon/Dany, Sansa/Arya), protože to prostě do pouhých sedmi epizod všechno narvat nešlo. Je trochu smutným paradoxem, že dřív nebyly peníze na příliš scén s digitálními draky, teď už zase nejsou peníze na víc dialogů drahých herců. Příliš nechápu stesky na „studené“ epizody a absentující emoce, já je totiž až na vzácné výjimky viděl prakticky všude. I když ne všechno při smrtícím tempu patřičně vyznělo, mrazení v zádech i upřímných obav o postavy jsem si užil až až. Draci a armády nemrtvých, Dothrakové v Západozemí, původ Jona Sněha, opětovná shledání ztracených příbuzných nebo setkání a zajímavé dialogy postav, jež si ještě loni snad nemohly být vzdálenější. Všechno to jsou divácké laskominy. Jen bych je neoznačoval za fan service, ostatně to není jako kdyby tvůrcům došly předlohy, a tak dopsali nové epizody podle teorií a diskuzí na internetových fórech, ale k tomu všemu sám G.R.R. Martin celou dobu směřoval (jen mu to bohužel trvá asi tak o pár dekád déle, než by mělo). Srdce fantasy fanouška stále plesá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný - jeden tábor mele, že je všechno moc rychle hnané, další tvrdí, že jak to už není podle knížky,tak je to až moc psycho a scifi, další zase, že armády se teleportují na širokém území až přehnaně rychle.....ano,tomu se asi nic vytknout nedá a dá se s tím víceméně souhlasit, ale jakmile mají být masy ukojeny, budiž jim to servírováno právě v téhle podobě, protože jinak by se zase našlo spoustu remcalů a pochybovačů, že tamten charketer nedostal prostoru moc kvůli tomu jinému apodobně..7.série je přesně taková, jakou jsem jí chtěl mít - opatrné plánovací pasáže napřímo střídá kulervoucí akce, domy hoří, lidi hoří, draci chcípou,draci vstávají z hrobů...a navíc jsem mooooc rád, že chodci mají konečně navrch a lidská banda, která se žene po trůnu a po moci, dostává lehce po koulích - těším se na závěr !..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)
  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)

Reklama

Reklama