Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od finální řady Hry o trůny každý zdaleka nedostal to, co očekával (podle posledních statistik je těchto již lidí přes milion, a ohání se na internetu jakousi legrační peticí). Jenže to je holt věčný úděl všech komerčně úspěšných příběhů napříč všemi spektry lidské zábavy a trávení volného času, ať už jde o seriály, filmy, knihy, hry anebo třeba hudbu. Je pak na jednotlivci, jak se s prezentovanými tvůrčími vizemi sám za sebe popere, a nakolik se mu tyto takzvaně trefily do momentální nálady (čti osobních preferencí a psychického rozpoložení). Co už ovšem šestidílnému závěru bezpochyby nejrozmáchlejšího televizního seriálu všech dob (!!) nikdo a nikdy neodpáře, a musí chtě nechtě přiznat, je monumentální příběhová nosnost a její emocionální dopad na generace a generace fanoušků, kteří v epizodickém Západozemí dobrovolně prožili své ať už neveselé, anebo o to šťastnější divácké životy. Protože příběh je ta nejsilnější věc na světě. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní komentář mám u seriálu jako celku. Ale poslední série je tak nasírací, že si zaslouží vypíchnout jako dost možná ten největší pád na držku v televizní historii. To, co bylo v minulých sezónách postupným úpadkem kvality psaní, se rázem promění na přímou zradu všeho, co v začátku činilo seriál skvělým. Fuč je rozvážnost a pozvolné tempo, které vytvářelo prostor pro vykreslení úplného kontextu celého konfliktu. Postavy najednou zoomujou po celym Westerosu, jako by odemkli fast travel ve videohře. Navíc  ze všeho toho zběsilýho přesouvání asi prošli lobotomií, nebo nevím, jak si jinak vysvětlit jejich stupidní chování. Kde se dříve postavy ve střetech jedna s druhou přechytračovaly, a nikdy jste si nemohli být jistí, kdo na šachovnici získá výhodu, tady už jen s úžasem sledujete, která postava z toho vyjde nejvymaštěněji. Z dialogů přestane být cítit napětí, všechny repliky jsou přímou reakcí na to, co se stalo před chvílí. Nejeden obyvatel Westerosu je osobnostně vykastrován. Jestli jste si ty postavy někdy v začátku oblíbili, poslední série vám vezme všechny důvody mít je ještě rádi. Ty světlé výjimky, jako třeba the Hound nebo Euron možná podrží tu poslední hvězdičku hodnocení – ti, a alespoň ta malá milost, že tohle ostudné scenáristické patlalství skončilo relativně rychle a nemučilo nás další dvě plný série. Přesto na hořké pachuti s odstupem přidává vědomí, že ze Star Wars projektu, kvůli kterému se zjevně Benioff s Weissem na GoT vyprcali, nakonec nic nebylo, a dvojici to ani tak v branži totálně nezdiskreditovalo. ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentu jedna hvězdička navíc, jinak by to bylo za tři. Nelze ale nevzpomenout na ty roky se seriálem strávené, na to čekání na jednotlivé epizody, na to těšení se na další rok a další řadu, na to netrpělivé zklamání, že poslední řada bude o jeden rok déle. Přes všechna přehnaná očekávání a následná zklamání je Hra o trůny jedna z mých srdcových záležitostí a tak to zůstane. Přeci jen jde o devět let mého života, a život je o tom být občas nahoře a občas dole, tak jako v této, poslední, sérii. P. S. Docela se těším na ty další seriály, týkající se Západozemí, které HBO chystá. P. P. S. Tohle je můj první komentář po téměř pěti letech, myslím, že trucování nad tím, že mi zmizelo tuším dvanáct komentářů v nenávratnu (dodnes jsem nezjistil, proč), bylo dost. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct? S každým dílem opadající naděje na to, že se mi dostane finále, které jsem čekal a u posledního dílu už moje očekávání byla tak nízká, že se to ani nedá nazvat zklamáním. Příliš hollywoodské, nezvládnutý a uspěchaný příběh, tragické dialogy, na kterých byly dřívější série vystavěné a to nejhorší? Předvídatelnost, která je něčím pro tenhle seriál doposud atypickým. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance...Postrádá všechno to kouzlo předešlých dílů. Příběh působí jako co nejrychleji ukončit a pryč od toho... Na výpravě se nešetřilo, tolik detailů co vám unikne v epické a velkolepé bitvě v díle 3 si můžete ale představit. Jen představit , protože noc je tu opravdu tak černá, že si procvičíte obrazotvornost. Ani všudepřítomný oheň tohle nerozsvítí a tak všechna snaha filmařů zůstane utajena...Zvuk 5.1 je fajn. Vývoj postav je ok, nikdo to prostě neměl jisté. Chtělo to ještě 3 díly a vrátit se k původnímu vykreslování a dotvoření paralelních příběhů postav... Tohle je hoooodně horká jehla... ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Před pěti lety trvalo natáčení jedné scény zhruba den. V této sérii to trvalo v průměru pět dní. Natočení pouhých šesti epizod zabralo 10 měsíců. (BROKEN_)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)
  • Kit Harington (Jon Sníh) si po dotočení 8. série vyžádal od tvůrců sochu se svou podobiznou, kterou by chtěl předělat na fontánku. (Duoscop)

Reklama

Reklama