Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (104)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zhodnotit potrat? Šestá série GoT ve mne po debaklu v rámci páté série nečinila dobrý pocit. Kdybych měl shrnout celkový pocit, tak asi tak, že i když jsem dával čtyři hvězdy sem tam. Bylo to hlavě, protože jsem jakž takž cenil tvůrce, že se snažili být kreativní. Průser nastal poté, co Weiss a Benioff vzali Martinův svět a začali ho tvrdě a nekompromisně znásilňoval přímo do prdele. Totálně rozbořili a zrušili funkce a zákony, které Martin dvacet let stavěl. Je tam vidět ta eskalace děje. Spíš je blbý to, že byste mohli klidně pátou a šestou sérii přeskočit. Zásadní by byl možná tak poslední díl, který mi připomněl ty staré dobré časy, kdy se na GoT dalo ještě dívat. A devátý díl... že je prej ze všech nejlepší? Watafak? Lidi já nevím jestli to víte, ale jsou tu díly jako Lev a růže, Deště Castameru. Ano všechny napsal po stránce scénáře Martin, ale tak hej, když chcete klasický W a B počin, tak klidně pilot. Nebo Dva meče. Co já kurva vím. Jak jsem kdysi řekl někdy jindy a jinde: Když vám někdo cpe celou dobu hrnec koprovky, tak se pak ze lžičky svíčkové neposerete. A GoT a šestá série je toho jasný příkladem. Sedmá série pro mne pojede asi hlavně ze zvyku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro většinu dosud nejhorší, pro mě po několika špatných zase kvalitní série. Skvělá hudba, epické záběry, konečně i epické bitvy, zajímavý vývoj postav a několik osudových momentů (Hodor). Nejsem fanoušek GOT, takže mi je jedno kdo se jak chová a že to je vlastně nesmysl. Chci se bavit. A šestka mi to zase jednou nabídla. Snad půjdu proti proudu dále a závěr seriálu se mi bude líbit alespoň tak, jako teď. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 100%. Výrazne lepšie ako predošlá séria a zároveň asi aj najlepšia séria spolu zo štvrtou. Štvrtá séria priniesla šokujúce zvraty a po slabšej piatej sérii, šiesta prináša šokujúce odhalenia a vynikajúcu akčnú stránku, ktorá je čoraz lepšia a vďaka ktorej sa posúvame výrazne vpred aj v príbehu a v ktorej zas po dlhšej dobe pocítime pocit odplaty a víťazstva. Epizóda Battle of the Bastards by sa nestratila ani veľkom plátne. Navyše záver šiestej série vyústil do podoby, v ktorej je už cítiť vojnu o trón a zavŕšenie seriálu. Winter is Here. Obľúbený soundtrack: Light of the Seven, Khaleesi, Winter Has Come, The Winds of Winter. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George R.R. Martin si na svém kanape již notnou řádku let blaženě nechává zdát o jaru a v otázce Game of Thrones tak nyní definitivě přenechal HBO možnost prvního tahu. Jakožto divák detailně znalý knižní předlohy jsem tímto sledem událostí více než nadšen, jelikož seriálový svět Písně ledu a ohně nyní dostává zcela nový rozměr. Každá epizoda se totiž od tohoto okamžiku stává vykročením do absolutně úchvatného neznáma. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak udialo sa toho vskutku veľa, zo zoznamu preživších si tradične môžeme odškrtnúť niekoľko postáv a naopak opätovne tam dopísať navrátilcov, ktorí to ešte napriek očakávaniam odmietli zabaliť. Branove flashbacky, Hold the door, hold the door, Hodor, ďalšia veľkolepá bitka, ohňostroj v Kráľovom prístavisku a samozrejme dráčikovia, to je výsek z toho najlepšieho, čo 6. séria ponúkla. Nebolo toho rozhodne málo. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)
  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)

Reklama

Reklama