Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderně zpracovaný akční seriál ze zákulisí rozvědky. Strhující osudy dvou špičkových rozvědčíků v hektické době 80. a 90. let, kdy se (nejen) v Rusku přepisovaly dějiny. Absolvent vysoké školy Jegor nastupuje v roce 1982 k rozvědce, kde má pracovat ve dvojici se stejně starým a stejně nekompromisním Gajdamakem. Postupem času se z nich stávají přátelé na život a na smrt, což brzy potvrdí první vážná mise, na kterou jsou vysláni. Právě na ní, v drsných horách Afghánistánu, se seznamují se zdravotní sestrou Žeňou, která se pro oba stane osudovou láskou. Předtím, než by snad mohli naplnit své soukromé životy, musí projít několikaletým peklem bojů v Africe, které jejich charaktery navždy poznamená. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bída z nouzí a nouze z bídou. Tak by se dal charakterizovat ruský seriál pojednávající o dvou agentech KGB. Těžko říct jestli je to náhoda či ruský záměr, ale námětově to hodně připomíná americký seriál vzniklý ve stejném roce v Česku pojmenovaný jako 'Jednotka zvláštního určení' (2006-09). Ruští tvůrci však svůj koncept pojali krapet odlišně a ve svém tvůrčím záměru narazili na zeď. Akční drama v nejrůznějších situacích v rámci úkolů obou agentů KGB? Tak to ani omylem. V každé epizodě samozřejmě nějaký úkol dostanou, ale to je v rámci celého příběhu v podstatě jen na okraj. Celou dobu se řeší jen nesmysly, do kterých je naroubovaná milostná etuda obou agentů k jedné ženě. Viditelně měli tvůrci k realizaci hodně nízký rozpočet, proto to vypadá tak jak to vypadá. Nuda, zášť a tvůrčí beznaděj. Zkrátka v rámci žánru bez napětí, pořádných akčních scén, ani ty emoce nefungují jak by měly. Ne, tohle opravdu ne. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Důstojníci KGB (žádní žoldáci z nepochopitelného českého názvu) koncem 80. let začínají svou kariéru jako kamarádi, členové svého týmu (o dvou specialistech) a konkurenti v lásce. Během seriálu vystřídají podle politické doby Afgánistán a fiktivní stát v Africe, načež jim bohužel zakráčejí dějiny a oba se ocitnou tam, kam i císař pán chodí pěšky (pro méne vnímavé: v h....u), neboť jeden asi byl z nicmaniců, a druhý, syn generála-pravého komunisty, neměl co dědit, když pravověrný papi nic nevlastnil a vše měl jen půjčeno od strany a státu. Navíc jsou diskreditováni nadřízeným lumpem, který kšeftoval se zbraněmi a snažil se to na ně hodit. Mentalita vojáka-vlastence je líčena ve stejných nuancích jako ve filmech americké provenience, ale méně učesaně a navoněně, zato vtipněji, bez patosu ve smyslu chráním svou milovanou vlast. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Sice katastrofální zvuk, ale mě se to i tak moc líbilo! Ti ruští kluci byli nesmrtelní! Oba postřelili, z toho jeden navíc vypadl z helikoptéry a nic jim nebylo! Však je taky vycvičil velitel, který dokáže na úctyhodnou vzdálenost sestřelit zlosyna závažím od činky! Děj srozumitelný a kdo má rád podobné filmy, ten si přijde na své! ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní ruský seriál (spolu s Trestným praporem patří k mým nejoblíbenějším). Technickou kvalitou se vyrovná seriálům HBO. Všechny díly mají stejnou kvalitu, a to i přesto že mění lokace. Některé jsou špionážní, jiné čistě válečné. Herci nepřehrávají, a jejich postavy jsou snadno uvěřitelné. Seriál se bude líbit hlavně lidem , kterým nevadí ruský rukopis. Lidem které zajímají novodobé události ( dost uvěřitelně natočené). ()

Reklama

Reklama