Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Pravdivý příběh

  • USA Stargate SG-1: True Science
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pravda nebo fikce? Opravdu jsou technologie, bytosti a jevy ze seriálu Hvězdná brána pouhou utopií? Odpovědi na tyto i další otázky se dozvíte od Amandy Tapping, jinak majorky Samanthy Carter, která si přizvala na pomoc řadu vědeckých kapacit, vyjadřujících se k různým vynálezům a jiným hvězdným "vychytávkám". (oficiální text distributora)

Recenze (35)

whack 

všechny recenze uživatele

"Strojová inteligence má jiné hodnoty, jinou etiku než lidská. Když se učí a sama rozhoduje, kdo jsou jeho přátelé a nepřátelé, bude jistě lidem velmi nebezpečná. Jediná možnost, je vylepšit nás, lidi. Udělat z nás kyborgy. Jestliže budou stroje chytřejší než lidi, tak se k nim přidáme, staneme se sami stroji." Ja tu vidím inú možnosť. Postrieľať všetkých týchto psychopatov a hodiť ich žralokom. Popri tomuto a reklamám na seriál StarGate sa tu rozoberajú aj zaujímavé veci ako Červia diera a kvantová mechanika, bohužiaľ, málo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždyť já jsem vždycky tvrdil, že Brána není taková blbina jak všichni říkají. :D Podařený dokument, který má opravdu něco do sebe. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek sci-fi, ale při výčtu všech těch příšerek a parazitů jsem pochopil , proč mě tento seriál nikdy nezaujal. Asi to spíš baví fanoušky fantasy. Pobavily mě ale roboti, kteří mají jen 50-100 mozkových buněk jako slimáci. Ti mají jediný úkol, jít pořád dopředu, ale nesmí do nikoho narazit. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Řada poutavých faktů a poznatků, jež se objevily za těch 10 let ve Stargate, konzultovaných se skutečnými odborníky v dotyčných oborech. Opět zajímavé především pro fanoušky seriálu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh?! No, možná, ale v tomhle dokumentu o jednom kultu Vás bude oblíbená hrdinka přesvědčovat, že všechno ze seriálu není, až zase tak sci-fi. Jinak zajímavé opravdu tak pro fanoušky, pro zbylé ztráta času. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl bajecny - brali vsechno s nadhledem a jeden se i neco priuci [ ***** ]. Dalsi dil zacal vysvetlovat jak a zda by to bylo vedecky mozne - az na nekolik praktickych lidi (se zachranarskymi roboty u Dvojcat, ...) to byla snuska blabolu ("podle evoluce by bylo treba 20 milonu let ...", "chci videt ve vic nez 3 dimenzich" http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension ) [ odpad! ] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Informačně celkem zajímavý dokument, který obhajuje to, že všechny ty sci-fi nesmysly v seriálu jsou založeny na pravdě a můžou fungovat (aby ne, je snad někdo, kdo nevěří v existenci Hvězdné brány?). Opět je to sice hlavně pro fanoušky seriálu, ale ta spousta zajímavých informací, sice vědeckých, ale podaných tak nějak po stargateovsku, by mohla zaujmout i širší okruh lidí. Je to dobrý a opět příjemný bonus k seriálu. 85%. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*WHAT SCIENCE?* Ááách, jaj... Som veľký fanúšik pôvodného seriálu SG-1 i SG: Atlantis a mal by som teda aspoň predstierať nadšenie, ale nedá sa. To tí scenáristi nevedia, že keď je vesmírne žiarenie intenzívne, treba si hlavu chrániť kúskom alobalu? Asi nie, inak by nevzniklo toto... pozemské čudo. Nedozvedel som sa nič prevratné, vedecké fakty zhltla čierna diera a analógie s našim svetom sú úsmevné. Čakal som prepracované teórie a systematickosť v podávaní informácií, no dostal som len chaotické džabľa-babľa. Verdikt v 1 vete: Keď namiesto (3+1)x2-4=X dostanete 2x2=X. 25.08.13 ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Dokument ani ne tak o Hvězdné bráně, jako o skutečnosti, že ne vše, co jsme v seriálu viděli je jen chorý sci-fi s dětinskejma nápadama. Člověk si může udělat obraz sám, jestli existují červí díry, jiné dimenze a paraziti ovládající mysl člověka či nikoliv. Já osobně nevim kam se přiklonit, ale obsah dokumentu rozhodně za zamyšlení stojí. P.S. Nedoporučuji během sledování jíst. Já jsem si udělal lahodný oběd, začnu jíst a pak tam začnou ukazovat škrkavky, červi, motolice a další neřády. No, moc jsem si nepochutnal. ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Tady alespoň můžeme vydět, že celé ty roky co sledujeme Hvězdnou bránu nesledujeme jen fikci, ale něco co je docela až možné. No koho by to napadlo? Výborně zpracovaný dokument v podání Amandy Tapping(Sam), možná i místy i komediální? ano. Komentář ůplně nanic: daEmoNickY ()

Reklama

Reklama