Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Pravdivý příběh

  • USA Stargate SG-1: True Science
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pravda nebo fikce? Opravdu jsou technologie, bytosti a jevy ze seriálu Hvězdná brána pouhou utopií? Odpovědi na tyto i další otázky se dozvíte od Amandy Tapping, jinak majorky Samanthy Carter, která si přizvala na pomoc řadu vědeckých kapacit, vyjadřujících se k různým vynálezům a jiným hvězdným "vychytávkám". (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o teóriách SG. Dosť sa mi páčilo aj vedecké vysvetlenie poznatkov SG1. Ale o nič neprídete ak si to nepozriete. ()

Hell_ena 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument o bráně! :D Kdo bránu nesleduje, tak mu to asi moc neřekne. Hlavně to vysvětluje Samanta! Come on! :D ()

hemoglobin 

všechny recenze uživatele

Bonus, kde sa nám fanúšikom StarGate len potvrdiili teórie, na ktorých to zakladalo, a preto mám ďalší dôvod pozrieť SG znova a znova :-)! ()

driftm 

všechny recenze uživatele

docela zajímavé-dost mě překvapilo,že většina věcí i když trochu pokročilé existují u nás,vyrábějí se u nás a zkoumají,dost přesvědčivé-lol xD ()

Scelleton 

všechny recenze uživatele

Amandu bych z dokumentu klidně odstranil, ale teorie, které zde byly předneseny jsou více než zajímavé a opravdu mi zní reálně, jelikož touto tematikou žiji. ()

wirtr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře je zde vysvětlena teorie červích děr nebo cestování časem, tyto fakty jsou založeny na skutečných podkladech a je jen otázka času, kdy tyto stroje lidstvo sestrojí. Ale výrok profesora [Kevina Vorika], že jediná možnost ubránit se samostatně myslícím strojům je stát se kyborgy, hodnotím jako názor psychopata. ()

Lister21 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to hezky odkrylo to, že vše co se v seriálu odehrává není jen výmysl "chorých" myslí tvůrců :D ale, že spousta věcí je vědecky opodstatněná, i když při našich možnostech zatím těchto věcí nejsme schopni dosáhnout. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Amanda zde popisuje a rozebírá všechno co sem měl na seriálu nejradši. Některé věci, nejsou tak nereálně, jak se na první pohled zdají. Ačkoliv je to pořád totální sci-fi, jednou být nemusí.. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nuda pro ty co viděli všechny díly všech tří příběhových linií. Tento dokument je úplně zbytečný snad jen pro ty co neviděli jediný díl. Čekal jsem o toho daleko více prostě velké zklamání. Já prostě "věřím" i bez důkazů "věřím ve všechny" byť jen teorie. Ať žije Hvězdná brána ! ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

lol představovat si můžeme cokoliv a stejně tak napasovat fakta na fikci :)) akorát se to musí prokázat ()

Elven 

všechny recenze uživatele

Skutočná veda? No dajme tomu... podľa najrôznejších teórií by to takto celé mohlo fungovať, však prečo nie? Je fajn, ak seriál ponúkne informácie o tom, ako to celé funguje z technického hľadiska. na druhú stranu sa mi to dosť zdá ako reklama na Stargate SG1, a to aj kvôli tomu, že sú tam veci také nie celkom technické. Napríklad rozoberanie humoru hlavných postáv. Taktiež by to možno chcelo niečo o ďalších "zlých týpkoch", konkrétne o Ori. Natáčalo sa to po 8. sérií, Browder už bol definitívne v hviezdnej bráne (aj keď vo Farscape bol významnejšou postavou), tak nevidím dôvod prečo sa Ori nepridalo. No čo, možno nabudúce. Tento dokument, ak sa to tak dá nazvať, popisuje činnosť brány, všetky tie dimenzie, cestovanie v čase a tiež dvoch nepriateľov - machanických replikátorov a goauldov, ktorých tu rozpracovali dosť podrobne. Niekedy tiež nevhodne pre slabšie žalúdky... ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Dokument rozebírá několik tém ohledně seiálu a reality, což je nápad dobrý, ale naprosto nezvládnutý z vědeckého pohledu. Všechny témy jsou jen načrtnuta, možná pár slov k nim, ale výsledek je mizivý. Navíc Amanda Tapping jako uvaděč působí amatérsky a nedůvěryhodně. Je to spíše fraška než dokument...2* jen za teorii s ohýbáním prostoru..je to tak nepředstavitelné, že mě to vždy uchvátí, kdekoli o tom slyším.. ()

Reklama

Reklama