Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočním New Yorkem obchází děs... Brutální zločinec mrzačí a vraždí striptérky, po jeho dopadení touží policie i podsvětí, ale jejich pátrání je bezvýsledné. Detektiv Wheeler (Billy Dee Williams) podezřívá bývalého boxera a manažera tanečnic Matta Rossiho (Tom Berenger), jenž pod tlakem policie i mafie začíná pátrat na vlastní pěst. (J.Connor)

(více)

Recenze (18)

movie 

všechny recenze uživatele

Heterosexuální odpoveď na Friedkinovo CRUISING. Samozřejmě zaobalená do Ferrarova lehce ujetého stylu, kde nechybí agravační prvek v podobě debilního fízla, trauma z boxerského ringu či postava násilníka/karatisty. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Lepší pičky jsem viděl i v zoo u opic." Jako má to fajn atmosféru nočního života v osmdesátkovém New Yorku a Melanie se jako sexy striptérka nebála odhalit své vnady, ale ten souboj bývalého traumatizovaného boxera s kung-fu zmrzačovačem striptérek je už úsměvný bizár a celkově tomu chybí větší drajv. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nezábavný krimi-thriller o namakaným karate pošukovi, kterej přepadá a vraždí newyorský striptérky po temných uličkách. Záporák je svou choreografií vyložnené k smíchu, stejně jako pár scénáristických klišé, což na zábavě rozhodně neubírá, jenže jsem si jistý, záměrné to určitě nebylo, takže z toho důvodu bych nerad tento kousek čtyřma hvězdama nadhodnotil. Berenger jako mindrákama sužovanej bývalej boxer drsňák ujde, takže i přes výše zmíněné můžu zájmcům Fear City s jeho partou funny postav doporučit. 69% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o vrahovi,který vraždí ženy a píše si o tom knihu,příběh jsem jaksi zapomněl. Viděl jsem vhs kopii s německým dabingem v českém překladu a chvíli ten čeksý překlad vypadl. Pamatuju si to co řekl ten vrah samozřejmě v českém amatérském překladu. "Já zabijím ty špatný lidi bo to nejsou normální lidi,bo to jsou kurvy"nějak tak. Vrah nosí nunčaky a Scalia se s ním ke konci docela dobře popere v temné uličce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tuctové osemdesiatkové krimi, ktoré prináša inováciu aspoň v tom, že hlavnou postavou je majiteľ agentúry dodávajúcej striptérky do klubov. V každom inom filme by išlo o zápornú postavu, Ferrara ale aspoň touto formou dokáže provokovať. Vrah je v podstate smiešny, ako aj jeho motivácia a spôsoby prevádzania vrážd. Je tu niečo z gialla, niečo zo slasheru, mnoho z klasických drsných kriminálok a tona nahoty. Je to celkom pocitvé béčko, takže pokiaľ máte zafixovaného Ferraru ako artového experimentátora, tak tu sme na inej pôde. Ideálny film na piatok/sobotu neskoro večer. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Fear jsem měl z toho, že to nikdy neskončí. Už od prvního pohledu jsem poznal, že mě tohle prostě bavit nebude.. Billy Dee Williamse mám rád, ale ty jeho filmy to je teda něco.. To samý Berenger. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Doporučuji se vyhnout otřesné kopii s českých rychlodabingem, která koluje po internetech a zrovna tomuhle filmu ubírá strašně moc, protože minimálně jako retro kousek má Strach v New Yorku slušný vizuál. České kopii navíc chybí asi minuta na konci (možná jen ta má?). Nakonec dávám ze staré známosti 3*, ale mrzí mě, že Ferrara nevyužil slibně rozjetý potenciál. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Úchylnej karatista byl sice na hranici nevkusu(nebo spíš parodie), ale jinak je to celé překvapivě stylové, vrstevnaté, chytlavé a osobité.. New York správně zaplivanej.. Erotika, vkusná.. Charaktery barvité... Ferraru budu muset nakoukat detailněji, protože zatím co jsem viděl mělo hlavu a patu.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vystavat film len na to, ze krutohustoprisny katarista vrazdi prostitutky v uliciach new Yorku - hm, to je slaby namet na film. Vrazdy moc nevidno a to je dobre, a dlasie atributy filmu - atmosfera, dialogy, rezia, herecke vykony - priserne slabe, v zabudnuti je dnes film pravom  : 50 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Námět o sadistickém maniakovi, který přepadává striptérky a na základě svých činů píše knihu, by se nádherně vyjímal v nějakém giallu, ovšem tady je klasicky poamericku nevyužitý. Víc mi ale vadilo, že pan spisovatel musel používat bojová umění. Sice to slibovalo finální zápas bývalého boxera proti karatistovi (nebo čemu se to vlastně vyučil), jenže ten byl nakonec až moc jednostranný a rutinní. Takové scény asi vážně umějí točit jenom na Dálném východě. Navzdory tomu, jak směšně to dle předchozích řádků vypadá, ten film opravdu špatný není. Obsazení se povedlo a atmosféru striptýzových pajzlů (v nichž se podstatná část děje odehrává) a nejtemnějších zákoutí nočních ulic New Yorku navozuje nadmíru působivě, občas si i viditelně potyká s hororovým žánrem. Myslím, že kdyby se tvůrci inspirovali tím, co bylo dobré třeba na Fulciho "Rozparovači z New Yorku", vznikla by nezapomenutelná pecka. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobry osmdesatkovy thriller, v nemz dva kumpani kteri maji agenturu na lehky holky, hledaji uchyla ktery jim je po nocich masakruje... 3+ ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Jedna zo zaujímavostí hovorí, že meno vraha sa do konca filmu nedozvieme, lenže my sa o ňom nedozvieme všeobecne veľa. Vlastne iba to, že ide o magora, čo si píše po večeroch denník, za svoje obete vyberá tanečnice zo strip baru, baví ho anatómia a má celkom vzťah k ázijskému umeniu boja. Chýba motív, chýba minulosť, niečo čím by sa odlíšil od iných rozparovačov. Bečkový pohľad na hlavného parchanta, čo kazí kšefty mafii a nasiera newyorskú políciu, je tak najväčším mínusom inak solídneho thrilleru. Vydarilo sa obsadenie, frajer Berenger nepotrebuje ani text a už si vás získa, Billy Williams je ukážkový zlý poliš a kočky z baru majú predností na rozdávanie, zvlášť ani nie tridsaťročná Melanie Griffith. Určite spoznáte aj pohľadnú Cindy z Komanda, čo si to parádne odskáče na stanici metra, zopár ďalších mordov tiež stálo zato. Osviežujúco pôsobili aj flashbacky venujúce sa Berengerovej postave, plus špinavá atmoška ostrých kriminálok zo sedemdesiatych rokov. Tá uspokojivo dokreslila všetku tú lúzu, čo so zotmením vyplavuje mesto do ulíc. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé a pořád se mi Fear City hodně líbí. Dekadentní atmosféra New Yorku je dokonalá, prostupuje každým záběrem a hudba je skvělá. Příběh podobný Rozparovači z New Yorku, ovšem s tím rozdílem, že je rozehráno více témat. Jednak se film zaměřuje na život barové tanečnice, traumatu nadějného boxera (hlavní postava Tom Berenger) ze zabití soupeře v ringu a nakonec chycením bestiálního vraha tanečnic. K tomu všemu dostala prostor i vcelku zbytečná policie. Vrah se zabývá bojovým uměním (vypadá to na karate) a mrzačení a vraždění obětí si užívá. Před zabitím před nimi vždy cvičí sestavu! Vypadá to sice trochu hloupě, ale vzhledem k tomu že vrah je od reality odtržený maniak, jsem ochotný tomu uvěřit. Hudba je tak dobrá, že některé ne příliš povedené scény dokázala vyzdvihnout nahoru. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Slušný Thriller z 80 rokov,kde vrah mrzaci a vraždí striptérky a bývalý boxer sa snaží dopadnúť vraha na vlastnú päsť 3* ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím přesně mě tento film dostal. Špína tehdejšího New Yorku z něho sálá. Temná atmosféra, velká část filmu je v noci, v erotických klubech, všude plno neonů. Hlavní postavy nejsou možná hluboké, ale za to intenzivní tak, jak si představuji tehdejší život ve velkém jablku. Forma a řemeslo snímku nejsou dokonalé, spíše evokují New Yorský (umělecký) punk, což podtrhuje hlavní skladba od člena New York Dolls. A jakkoliv není hlavní zápletka kdoví jak napínavá, do světa tohoto filmu se budu ještě chtít vrátit. ()

Reklama

Reklama