Reklama

Reklama

Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken

  • Japonsko 吸血少女対少女フランケン (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Japonská kinematografie má mnohá bizarní zákoutí. Jedním z nich je oblast laciných, na digitální kamery točených snímků, v nichž se mísí komiksová stylizace s postupy gore, splatteru, braku, popu i burlesky. O režii tohoto příspěvku se podělili Naoyuki Tomomatsu a trikový specialista Yoshihiro Nishimura. Zatímco první jmenovaný díky legendární zombie komedii Stacy náleží mezi průkopníky dané kategorie, druhý je současná nejzářivější tvůrčí hvězda oboru – jeho Tokyo Gore Police si vychutnali diváci posledního Festivalu otrlého diváka. Upírka vs. Frankensteinka na půdorysu teenagerských soapoper a romantických komedií rozvádí fantasmagorickou podívanou plnou teatrálně přepjatých hereckých výkonů, třeskutě umělých speciálních efektů a především komiksově nadsazené brutality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že se alespoň zasměju nad tím jak je to hloupé, trapné, šílené a ujeté, ale vtipné mi to moc nepřišlo. Pár ulítlých nápadů zaujme, ale je to hrozná bejkárna. Krve tu stříká tak moc, že jsem kolikrát nic jiného neviděl :D Na mě až moc přehnané, chvílemi zdlouhavé a občas jsem se cítil trapně. Nic moc. 3/10: ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem si podobnou asijskou divočinu dopřál již před více než rokem. A tak jsem si řekl, že jsem za tu dobu možná divácky "dospěl" a že tedy nastal čas zkusit nějakou východní splatter komedii znovu. Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken se pro své červené hodnocení zdálo být ideální volbou. Ale kdepak, já to fakt vůbec nedávám. Strašný, příšerný zážitek. Minimálně na rok jsem se opět vyléčil... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Úžasně fantasmagorický protipól k sáze "Twilight", aneb středoškolská romantika s upíry v křiklavě hyperstylizovaném komiksovém hávu plná krvavých gejzírů, kouzelně laciných efektů a teatrálních gest. Narozdíl od "Tokyo Gore Police" položené do eroguro stylu neztrácí "Upírka vs. Frankensteinka" nikdy dech. Díky zastřešujícímu rámci nadsazené komedie mají tvůrci naprostou volnost a mohou stále přicházet s novými absurdními nápady, které nejsou vázané pouze na fyzické deformace či bizarní prostředí, ale také si grandiózně utahují z žánrových schémat, burleskně glorifikují klišovité ikony japonské popkultury a zesměšňují módní trendy náctiletých jako emo či ganguro (dívky s výrazným umělým opálením). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Skvělý svižný, vtipný a krvavý úvod, jenže pak má film s tempem často problémy. Citace a parodizování emařek ad. jsou sice fajn, ale spousta pokusů o gag vyznívá ve zvoleném rámci záměrného přehrávání a trashového běsnění do ztracena a to mnohdy i zásluhou laciného vizuálu a nedynamické hudby. V těchto aspektech má Tokyo Gore Police navrch. Potěší povětšinou mezinárodní srozumitelnost narážek. I když třeba mimo Japonsko bude často taková zdánlivá nepointace vět o Ju-Onu a The Grudge budit rozpaky (ne, nabílená vlasatice na place věru nevyběhne). To samé se víceméně dá říct i o samotném filmu... 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější japonskej splatter, co jsem viděl a to se všim všudy, gore triky jsou sice absolutně trapný a digitální ještě trapnější, ale to tomu dává ten správnej zábavnej rozměr, stejně jako hrává, svižná a nápaditá hudba, která doprovází většinou gore scén a když se k tomu přidá ještě dobrej režisér, co rozpočet nahrazuje umem a super nápady a přidá se i na tenhle žánr dobrej upírsko-frankensteinskej příběh, kterej nenudí a má celkem hlavu i patu, tak musim zatleskat, co tentokrát japonci vytvořili ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hororový punc Tokyo Gore Police nedosahuje. Spočiatku nádejné gejzíry krvi v priebehu začali akosi absentovať. Málo absurdných momentov a ich celková slabá nápaditosť zapríčinili nespokojnosť s filmom. Trpko schladené očakávanie v slušnom hodnotení naokolo. Nevadí. Ďalší snímok na rade je Mutant Girl Squad. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Láska dělá divy, akorát jen někdy člověk zjistí, že se stal pouhým otrokem. Tyhle fantastické japonské mlátičky, kde nic není nemožné, buď pobaví, nebo znechutí. Comicsově barvotiskové s gejzíry krve. Na diváka čeká rozkošná lidská fontána, v níž se Monami sprchuje, vržená lebka, co serve ze své oběti kůži i maso, či déšť oživlých šroubů. K tomu klub japonských Afričanek, klub dívek řezajících si zápěstí, jejichž kapitánka suverénně vyhraje závody v řezání v momentě, kdy si nešikovná soupeřka uřízla ruku, a Igor, nový správce školy, co chytá své protivníky do pasti z lidského hrudního koše. A jelikož Monami ovládá jako upírka svoji krev, dokáže si z ní vytvořit meče a z kapek smrtonosné projektily. Záliba tvůrců v populárních školačkách, lolitkách a zdravotních sestrách je samozřejmostí. Levné, zábavné a plné bláznivých nápadů. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár světlejších chvilek by se našlo, ale i tak je to ve většině stopáže docela nudná a nepříliš zajímavá záležitost ve které i ta krev a masakry působí až tak moc lacině, že ani nejsou příliš zábavné. Tokyo Gore Police se svou trash-punkovou estetikou a triky připomínajícími Cronenbergovské rekvizity (toho starého, lepšího, Cronenberga) je na tom i vizuálně a stylově mnohem lépe než Upírka vs. Frankenštejnka... nehledě na to že je ve své psychedeličnosti i o dost zábavnější (byť ne zas tak o moc). Některé gagy tu jsou opravdu povedené, stejně jako některé z postaviček, ale celkově to mnohem víc působí amatérským stylem "po kamarádech" natočené jakožeparodie splácané na ruční kameru sebranou v cestovním kufru rodičů, než jako normálním způsobem natáčený trochu méně normální film. Při správné náladě zabaví, ale i ve stejném "žánru" se dá volit lépe. 4/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po Tokyo gore police a neskutečně "zážívném" Helldriveru, vidím zábavný odpočinek, u kterého se můžu v klidu zasmát a nemám z něj depku, kterou jsem měl u mnou výše zmíněných. Tady jsem se opravdu zasmál a celkem se i bavil, i když na tromu to jestě nemá, ta umí aspon i "pořádně" zábavnou story. Nejlepší postava: Frankenstein a ten jeho tanec s tou sekretářkou, když řezali to tělo, to jsem vybuchl smíchy po dlouhý době u filmu. To fakt cenim. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sexy japonky, gore, fontány krve, hračičkovská nápaditost, až bizarní sranda (meziškolní turnaj v sebeubližování, studentky, které si hrají na černošky) a lidi od speciálních efektů na drogách. Zpočátku zajímavý komiksový úlet, kterému však ke konci už dochází dech. 2.5* ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Šikmáči vedia ako točiť úchyláčiny! Vedia byť vtipný, vedia byť krvavý a vedia hodiť pred kameru nejakú sexi týnku. Povinné lety údov, či dva hektolitre krvy z 35 kilového sushižrúta sú klasika, ale tažko budovať dobrý dojem keď si tie najlepšie fóry a vychytávky vystrieľate hneď na začiatku, potom dlho dlho nič a zasa sa neičo mihne ku koncu. A to že prostriedku nepomôže ani obtiahnutý kostýmček na sestričke, pošahaný profák, niggaťamanka či iné pokémony je fakt . Človek si tak začne viac vážiť to čo bude nasledovať: Derby Sparta VS Slávia. Horšie je na tom to, že víťazná trofej je mechom ovalený metrosexuál, ktorý nebol schopný za celú projekciu zo seba vytasiť jedinú rozvitú vetu. Najdôležitejší je však dokonalý účes. Všetko ostatné je len lajt verzia Tokyo Gore Police ale stále iks krát stráviteľnejšie než kdejaké zvratkové Twajlajno! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu Tokio gore police nám naservírovali další gore - splatterovou jízdu se šíleně bizarními postavičkami. Kdo takovému druhu umění holduje, tak rozhodně povinost, kdo to zatracuje a nechápe, tak radši ruce pryč. Já mám tyhle uchylárny moc rád, takže jsem byl dost spokojen a některé scény mě hodně rozesmály (Úvodní splatter nášup, nebo hnusný holky, který hrají závody v podřezávání zápěstí a mnoho mnoho dalších totálně bizarních postav a ujetostí). ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jak hluboko jsem klesla, že se dívám na takovou kravinu! No, někteří by určitě řekli, jak se vytříbil můj vkus, že jsem našla tenhle klenot! Myslím, že za obohacováním spektra shlédnutých žánrů udělám tlustou čáru. A vůbec bych v zájmu zachování zbytků duševního zdraví měla omezit koukání na cokoliv... A jsem ráda, že jsem se nenarodila jako Japonka a nemusím kvůli svému krutému osudu řešit, proč jsem se nenarodila jako Afričanka! Mimochodem, Keiko (jestli se tak jmenovala) byla jako Frankenstein-Girl mnohem víc sexy. Ale s tou vrtulí naprosto pohřbili její roztomilost. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Keď pustím doma na záhrade zo studne vodu na plné pecky a dám na koniec hadice palec, tak z nej nestrieka voda takým gejzírom ako tu strieka krv z rôznych častí tela ľudí :) Odseknutá ruka priskrutkovaná na hlavu poslúži ako vrtuľa pre Frankenstein Girl aby sa mohla vzniesť ako vrtuľník :) Je to mega somarina, úlet ako sviňa s niektorými hrozne trápnymi scénami (hlavne tie nekrvavé sú na guľku do hlavy). Ešteže to bolo také krátke. 3* za tých niekoľko zábavných a krvavých momentov. Nevhodné pre divákov s averziou na striekajúcu krv, odseknuté končatiny, gore a japonské šialenosti. ()

sochy.zirafka odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem netušil, co mě čeká. Nic nedokáže ospravedlnit tuto šílenost, a ať už byl tvůrčí záměr jakýkoliv, znovu se do těchto žánrových vod nevydám. Krev se snést dá, nesmysl rozhodně ne. P.S. Opravdu mě zaráží zdejší hodnocení...Asi je to film pro opravdové fanoušky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naprosto totálně šílená, ujetá, absurdní komedie s naprosto šílenými, přepálenými gore efekty, plná neskutečně šílených nápadů (školní soutěž v řezání zápěstí :-)) a nadšení z natáčení filmu. Triky jsou samozřejmě slaboučké a výprava nulová, na druhou stranu například masky velmi slušné. A říkal jsem, že je film naprosto šílený? :-) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Výborná Japonská ujetost, která nesází jenom na krvavou gore lázeň (která je narozdíl od takového Tokyo Gore Police ještě koukatelná), ale zaujme také gejzírem nápadů mimo akční scény. Fantasie tvůrců je opravdu nekonečná a zdálo se mi, že mají hodně rádi filmy Lloyda Kaufmana. Tenhle film prostě buď nenávidíte nebo milujete - ja jsem jednoznačně ta druhá sorta. Kadence WTF momentů maximální. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebyl můj šálek kávy. Nic proti pošahaným námětům plných nadsázky, ale když se to zároveň neumí točit a skrývá se to pod vizuálním bombardováním, tak je to prostě moc i na mě. Parodie na střední, která postrádá vtip, akce která má být vtipná, ale je spíš otravně trapná, do toho nepěkné triky, hodně digikrve a herectví na úrovni bulharského dabingu. Kdybych chtěl prvovplánovitě zobrazit japonskou pošahanost, nenajdu lepší materiál, ale opravdu to nešlo dělat s trochou umu?! Možná někdy příště a s dostatečným množství LSD. Dosti podivné slečny nahánějí dosti podivného týpka na dosti podivné škole v dosti nepovedeném filmu... 10% ()

Reklama

Reklama